بیت کوین رکوردهای تاریخی در ارزش خود را جابهجا کرد. بسیاری از افزاد سرشناس، ریسک استفاده از بیت کوین را بسیار شبیه به اوبر میدانند که نظارتهای بانک مرکزی را دور میزند و از طرفی میتواند برای کشورهایی با اقتصاد ورشکسته بسیار جذاب باشد. منتقدان هشدار میدهند که همین نبود نظارت میتواند سبب به وجود آمدن خطرها و ریسکهای زیادی شود. لودویک سابران اقتصاددان ارشد شرکت بیمه اوئلر هرمس میگوید:
اوبر همان سرویسی است که در سالهای گذشته نظام تاکسیرانی سنتی را متحول کرده است. ارز bitcoin در واقع کار اوبر را برای ارزهای رایج انجام میدهد و سعی میکند به جای بانک مرکزی در مورد قیمتها تصمیم بگیرد.
ایو شوئیفاتی بنیانگذار شرکت مدیریت دارایی توبام از پاریس که این هفته اولین صندوق مالی سرمایهگذاری روی بیت کوین را افتتاح کرد، میگوید:
استفاده از bitcoin درست مانند اوبر میماند که میتواند نظارت بانک مرکزی را دور بزند. این نبوغی است که پشت این ابداع وجود دارد.
ماهیت بیت کوین
bitcoin تحت نظارت قرار نمیگیرد اما روی بسترهای مخصوصی مورد معامله قرار میگیرد. هیچ نرخ مبادله قانونی و پشتوانه بانک مرکزی ندارد. بیت کوین در سال ۲۰۰۹ توسط شخص ناشناسی به نام ساتوشی ناکاموتو به عنوان یک نرم افزار رمزنگاری شده منتشر شد. bitcoin توسط شبکه کاربرانش کنترل میشود.
بیشتر بخوانید:
آیا برای سرمایه گذاری روی بیت کوین دیر شده است؟
سرمایهگذارها همین الان هم به بیت کوین لقب طلای دیجیتال
رشد ارزش bitcoin
ریسک استفاده از بیت کوین جهت جایگزنی با دلار
ارزهای دیجیتال ثابت کردهاند که در کشورهایی مثل: زیمباوه و ونزوئلا که پول رایج به خاطر تورم ارزش خود را از دست داده، بسیار نقش مهمی را بازی میکنند. به عنوان مثال: کاراکاس مجبور شد تا اسکناس ۱۰۰ هزار بولیواری چاپ کند، این در حالی است که سال گذشته بزرگترین واحد پولی آنها ۱۰۰ بولیوار بود.
کریستین لاگارد مدیر موسسه مالی بینالمللی، اخیرا گفته است:
به کشورهایی فکر کنید که ساختارهای ضعیف و ناپایداری دارند. به جای اینکه ارزهای سایر کشورها مثل دلار را قبول کنند بعضی از این کشورها و اقتصادها از ارزهای دیجیتال استفاده میکنند.
اقتصاددانان معتقد هستند که bitcoin میتواند برای مردمان کشورهای در حال توسعه نیز جذاب باشد چرا که در این کشورها دسترسی به اینترنت راحتتر از دسترسی به حسابهای سنتی بانکها است.
با این حال بانکهای مرکزی و موسسات مالی نگران هستند که ارزهای دیجیتال به منظور خریدهای غیرقانونی مورد استفاده قرار بگیرند و به شدت به آن بدبین هستند.
تیژان تیام، مدیر بانک بزرگ کریدیت سویز میگوید:
بیت کوین تعریف دقیق حباب است.
فرانکوئیس ویلروی، رئیس بانک مرکزی فرانسه میگوید:
افرادی که امروز بیت کوین میخرند به اختیار خود این ریسک را انجام میدهند.
جین تیرول برنده جایزه نوبل اقتصاد اصرار دارد که وضعیت کنونی bitcoin قطعاً یک حباب است.
او به خبرگزاری فرانسه گفت:
این ارزی است که هیچ ارزش ذاتی ندارد. میتواند در عرض یک روز از بین برود. من کاملاً مخالف سرمایهگذاری بانکهای فرانسوی در آن هستم.
اوئلر هرمس، اقتصاددان شرکت بیمه سابرن از مقامات مالی میخواهد تا به سرمایهگذارها در مورد ریسکهای احتمالی هشدار بدهد. او میافزاید:
میتوان پول زیادی بدست آورد، البته پول زیادی را هم میتوان از دست داد. شاهد افزایش اشتیاق زیادی برای سرمایهگذاری روی بیت کوین هستیم اما همه از ریسکهای آن مطلع نیستند.
bitcoin به طور مرتب شاهد سقوطهای شدیدی بوده است. یک سری عوامل روی ارزش بیت کوین