video thumb

ترجمه وایت پیپر ارز دیجیتالی اتریوم (Ethereum) (قسمت نخست)

وایت پیپر اتریوم (Ethereum) (نسل جدیدی از قرارداد های هوشمند و یک پلتفرم غیر ­مرکزی)

نوشته شده توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)

زمانی که ساتوشی ناکاماتو (satoshi Nakamato) برای اولین بار در ژانویه ۲۰۰۹ بلاکچین بیت کوین را به حرکت در­آورد، همزمان با این کار، دو مفهوم بنیادین و آزمایش نشده را نیز معرفی می­کرد. اولی این بود که بیت کوین یک واحد پول اینترنتی همتا به همتا می­باشد که بدون هیچ پشتیبانی، ارزش ذاتی و صادر کننده مرکزی، ارزش خاص خود را حفظ می­کند.

تا کنون بیت کوین به عنوان یک واحد پول، تا حدود زیادی توجه عموم را به خود جلب کرده است؛ هم در زمینه ی جنبه های سیاسی یک واحد پول که بدون بانک مرکزی است و هم در زمینه نوسانات و افت و خیز های شدیدی که در قیمت آن وجود دارد. اما مطلب دیگری مطرح است که به اندازه همان آزمایش با­شکوه Satoshi مهم است و آن مفهوم یک بلاکچین بر اساس گواه اثبات کار است که توافق عموم را در ترتیب تراکنش ها اجازه می­ دهد.

بیت کوین را اگر به عنوان یک اپلیکیشن در نظر بگیریم، می­توان آن را به عنوان سیستمی First to File توصیف کرد. اگر فردی ۵۰ بیت کوین داشته باشد و همزمان آن ۵۰ بیت کوین را به دو شخص A و B بفرستد، فقط تراکنشی که اول تایید می­شود، پردازش خواهد شد.

هیچ روش ذاتی برای تعیین این که کدام تراکنش زودتر آمده موجود نیست و این معضل دهه ها بود که از توسعه پول دیجیتال غیر­ مرکزی ممانعت به عمل می­ آورد. بلاکچین Satoshi اولین راه حل معتبر غیر­ مرکزی بود.

و حالا توجهات به سرعت به سمت بخش دوم فناوری بیت کوین معطوف می­شود و آن این است که چگونه مفهوم بلاکچین می­تواند برای برخی موارد دیگر غیر از پول به کار رود. اپلیکیشن های عادی، استفاده از دارایی های دیجیتال در بلاکچین را، برای ارائه واحد پول های سفارشی و ابزار های مالی ( سکه های ترکیبی)، مالکیت یک ابزار فیزیکی زیربنایی ( مالکیت هوشمند)، دارایی های غیر مثلثی مانند نام دامین ها (Namecoin)، به علاوه اپلیکیشن های پیشرفته تری مانند صرافی غیر­ مرکزی، ماخوذات مالی، قمار همتا به همتا، هویت بلاکچینی و سیستم های اعتباری، شامل می­ شوند.

یک زمینه مهم دیگر برای بررسی، قرارداد های هوشمند است؛ سیستم هایی که به طور خودکار دارایی های دیجیتال را بر طبق قوانین دلخواهی که از قبل تعیین شده، انتقال می ­دهند. برای مثال فردی می­ تواند یک قرارداد خزانه داشته باشد که فرد A می ­تواند تا مقدار خاصی از یک واحد پول را هر روز برداشت کند، B می­تواند مقدار دیگری را هر روز برداشت کند؛ A و B با همدیگر می ­توانند هر مقداری را برداشت کنند و A می­ تواند توانایی B برای برداشت کردن را مسدود کند.

حال در این زمینه، توسعه معقول قرارداد های هوشمند دراز مدت برای سازمان های خودمختار غیر مرکزی (DAOs) می­باشد که دارایی ها را در بر می ­گیرد و آیین ­نامه کل سازمان را رمزگذاری می­ کند.

آنچه که اتریوم

توجه!

دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به ارزجو نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.

جشنواره در بلاگ
خرید تتر در بلاگ
پرفکت مانی در بلاگ