در حالی که آینده نامشخصی برای توسعه ارز دیجیتال تحت ریاست جو بایدن وجود دارد، چین در این رقابت پیشرو است. باید عنوان کرد که جهان درگیر جنگ مالی است و چین در حال پیروزی است. یوان دیجیتال چین که به آن پرداخت الکترونیکی ارز دیجیتال یا DCEP نیز گفته می شود به زودی در سراسر جهان استفاده می شود. بانک خلق چین یکی از پیشرفته ترین بانک های مرکزی در جهان است. به همین دلیل در جبهه ارز دیجیتال در حال پیشرفت است، در حالی که به نظر می رسد، بانک مرکزی ایالات متحده در این زمینه پیشرفتی نداشته است.
و اکنون که دونالد ترامپ و سیاست “اول آمریکا” شکست خورده است، برتری چین در حوزه ارز دیجیتال تضمین شده است.
جو بایدن سیاست روشنی برای فناوری مشخص نکرده است، چه رسد به سیاست ارز دیجیتال. این مسئله این اطمینان را به چین می دهد که برتری خود را در رقابت ارز دیجیتال افزایش دهد. حفظ موقعیت آمریکا به عنوان ابرقدرت جهان در دستور کار بایدن دیده نمی شود. در سال ۲۰۱۵، بایدن بعنوان معاون رئیس جمهوراوباما یک بار در مورد چین عنوان کرد:
“به امید و انتظار آنکه که ۵۰ سال دیگر نوه های بزرگ ما نگاه کنند و بگویند که ما چه تاریخ زیبایی را با هم نوشتیم.”
در سال ۱۹۷۹، پس از عادی سازی روابط رئیس جمهور وقت یعنی ریچارد نیکسون، بایدن به عنوان یک سناتور جوان به چین سفر کرد. وی در هنگام بازدید از دانشگاه سیچوان به عنوان معاون رئیس جمهور باراک اوباما در سال ۲۰۱۱ عنوان کرد:
“من به سال ۱۹۷۹ اعتقاد داشتم و چنین گفتم و اکنون نیز اعتقاد دارم که چین پیشرفت رو به رشد مثبتی داد، نه تنها برای مردم چین بلکه برای ایالات متحده و کل جهان. چیک ین در حال ظهور به رشد اقتصادی و شکوفایی دامن می زند و شریک جدیدی را به منصه ظهور می رساند که می توانیم با هم از پس چالش های جهانی برآییم. “
در این بین، چین با حرکت به سمت جلو، اولین ارز دیجیتال جهان را به بازار عرضه می کند.
بر اساس اعلامیه ها، دولت بایدن و کمالا هریس بر ویروس کرونا، برابری نژادی و تغییرات آب و هوایی متمرکز شده است. در سیاست خارجی و برنامه رهبری آمریكا با عنوان “The Power of America’s Example: طرح بایدن برای رهبری جهان دموکراتیک برای مقابله با چالش های قرن ۲۱، كلمه “دیجیتال” یك بار هم وجود ندارد. علاوه بر این، بایدن روابط طولانی با چین داشته و مدت هاست که طرفدار صنعتی شدن و رشد به عنوان یک رهبر جهانی است. وقتی روزنامه نگار رادیوی عمومی ملی از او سوال کرد که آیا وی به عنوان رئیس جمهور تعرفه های ترامپ بر چین را حفظ می کند، بایدن قاطعانه پاسخ داد که نه.
یوان چین از طریق DCEP به پول رایج جهانی تبدیل خواهد شد. DCEP نه تنها به دلیل PBoC آینده نگر موفق خواهد بود بلکه به لطف این واقعیت که بیش از ۱۲ میلیون چینی در خارج از چین زندگی می کنند – در واقع ۲٫۵ میلیون نفر در ایالات متحده زندگی می کنند. آنها می توانند ارز دیجیتال را بپذیرند و یوان را در سطح جهانی گسترش دهند.
با کمک آنها یوان چین می تواند به یک واحد پول بین المللی تبدیل شود. اگر یوان چین توسط چنین افرادی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد، پول چین می تواند حاکمیت پولی ایالات متحده را پشت سر بگذارد.
وضعیت کنونی که توسط بیماری همه گیر COVID-19 امکان پذیر شده است، اعتماد به خدمات دیجیتال را افزایش داده است. با اوج گرفتن تنش ها در ایالات متحده چین می تواند از نفوذ جهانی آن جلوگیری کند. در حالی که فدرال رزرو برای درک مزایای احتمالی و معاملات آنها با پلتفرم های دفتر کل توزیع شده آزمایش هایی را انجام داده است، اما ظاهراً تصمیم قطعی برای پذیرش چنین ارزی اتخاذ نکرده است.
در همین راستا، جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو عنوان کرده است كه دولت آمریكا نگران این مسئله نیست که در خصوص ایجاد ارز دیجیتال بانك مركزی به سرعت اقدام کند. آنتونی پمپلیانو (Anthony Pompliano)، موسس مورگان کریک دیجیتال، زنگ خطر را برای اتخاذ این رویکرد سرسری به صدا درآورد.
پاول علت کندی تلاش های ایالات متحده را این گونه توضیح داد:
“ما تصمیمی برای صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی اتخاذ نکرده ایم و فکر می کنیم هنوز کارهای زیادی وجود داردکه باید انجام شود.”
پاول اظهار داشت که ساختن صحیح ارز دیجیتال بانک مرکزی مهمتر از پیروزی در مسابقه ارز دیجیتال است. در این بین چین به جلو حرکت می کند. پامپلیانو این را تهدیدی برای دلار آمریکا می داند. پامپلیانو در مورد نظرات اخیر پاول درباره ارز دیجیتال بانک مرکزی عنوان کرد: “آنها در مورد این صحبت می کنند که مثلاً شاید ما ظرف چند سال آینده یکی از آنها را بسازیم.” “این اقدامی نیست که آن را برای چند سال آینده بکذاریم.” او در ادامه اضافه کرد:
“این چیزی است که در حال حاضر باید انجام شود و اگر آنها اقدامی نکنند، ایالات متحده واقعاً از چین عقب می افتد، زیرا همه چیز قابلیت دسترسی پیدا می کند.”
پامپلیانو در ادامه عنوان کرد: دسترسی به ارز فیات دیجیتال تعیین کننده برنده در این مرز جدید فین تک است. “اگر جایی در دنیا نشسته ام و می توانم از اتصال اینترنت استفاده کنم و ارز جهانی می خواهم، آیا می توانم یوان بگیرم یا دلار ؟”