بر اساس اعلام یک متخصص اقتصادی، کره شمالی احتمالاً در سال ۲۰۱۷ تراکنش های مبتنی بر ارز دیجیتالی بیت کوین به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار را انجام داده. به نظر می رسد این اقدامات در راستای دور زدن تأثیر تحریم های سنگین بین المللی اعمال شده بر برنامه های موشکی و هسته ای این کشور انجام شده است.
بر اساس گفته یکی از کارمندان سابق آژانس امنیت ملی آمریکا به نام «پریسیلا موریوچی» حدوداً تعداد ۱۱ هزر بیت کوین توسط کره شمالی مبادله شده که در صورتی که در زمان حداکثر ارزش آن در ماه دسامبر ۲۰۱۷ نقد شده باشند، مبلغی معادل با ۲۱۰ میلیون دلار نصیب این کشور شده. در حالی که اگر این ارزهای مجازی در ماه ژانویه سال جاری نقد شده باشند، ارزشی برابر با ۱۲۰ میلیون دلار دارند.
کره شمالی از ارزهای مجازی برای تزریق بودجه به اقتصاد ضعیف خود بهره برده
موریوچی اشاره کرده کره شمالی احتمالاً این ارزها را از طریق معدن کاوی یا حملات هکی به دست آورده. به عقیده او دولت کره شمالی از طریق استفاده از بازار ارزهای مجازی، بودجه مورد نیاز را به اقتصاد خود تزریق کرده؛ اقتصادی که در پی تحریم های بین المللی بسیار ضعیف شده. این تحلیلگر ادعا کرده که سکه های مجازی به پول نقد تبدیل شده اند یا با آنها کالاهایی مرتبط با فعالیت های هسته ای یا موشکی این کشور خریداری شده است.
اخیراً کره شمالی به دست داشتن در انتشار باج افزار واناکرای متهم شده بود
کره شمالی بارها متهم شده که در جرایم سایبری در سراسر دنیا دست داشته. در آذر ماه آمریکا کره شمالی را متهم کرد که در انتشار باج افزار واناکرای دست داشته. این باج افزار در ماه های اخیر با آلوده کردن ۲۳۰ هزار کامپیوتر، شرکت ها، بیمارستان ها و بسیاری از سازمان ها حیاتی بین المللی در ۱۵۰ کشور دنیا را هدف حمله قرار داده بود و در ازای دریافت باج در هفت روز نوید قفل گشایی و عدم حذف داده های کاربران را می داد.
پیش از آن نیز هکرهای این کشور در سال ۲۰۱۵ با حمله به بانکی در بنگلادش مبلغ ۸۱ میلیون دلار را سرقت کرده و به حسابی در فیلیپین منتقل نمودند. البته در ماه های اخیر هکرهای این کشور بیشتر به سرقت ارزهای دیجیتالی روی آورده اند.
در یکی از این موارد که حداقل ۷ میلیون دلار از کمپانی یو بیت کره جنوبی به سرقت رفت، این شرکت به ناچار اعلام ورشکستگی کرد و انگشت اتهامات احتمالی به سوی کره شمالی نشانه رفت. البته در نهایت دولت این کشور تمام اتهامات مطرح شده در این موارد را رد کرده است.
شواهد نشان می دهند که هکرهای کره شمالی در مکانی خارج از این کشور مستقر هستند و چند ماه قبل مشخص شده بود که برخی از آنها در چین و هند فعالیت می کنند. همچنین چندی قبل اعلام شده بود که دانشگاه علم و فناوری پیونگ یانگ دوره های جدید تحت عنوان ارزهای رمزنگاری شده را به دوره های آموزشی خود افزوده است. به این ترتیب به نظر می رسد این کشور بهره برداری از پول های دیجیتال را با جدیت دنبال می کند.