در گزارشهای منتشر شده اخیر از بازار دیجیتال، پنج ارز برتر این بازار معرفی شدند. بر اساس این گزارشها، ارز دیجیتال XLM استلار توانست با کنار زدن EOS، جای این ارز دیجیتال به نام را در معاملات بازار به خود تخصیص داده و عنوان پنجمین ارز دیجیتال بازار را از EOS بگیرد.
در تصویر زیر میتوانید پنج ارز برتر بازار ارزهای دیجیتال را مشاهده نمایید:
همچنین نمودار قیمت ارز دیجیتال XML از ماه اکتبر تا نوامبر سال جاری میلادی نیز عبارت است از:
حال میتوان دلیل افول EOS در همین بازه زمانی را نیز در نمودار آماری زیر ملاحظه کرد:
همانطور که ملاحظه میکنید، ارزش ارز دیجیتال XLM از ۳۱ اکتبر به این سو، شتابی زیاد گرفته و قیمت این ارز از ۰٫۲۲ دلار در تاریخ ذکر شده به ۰٫۲۸ دلار در ۱۱ نوامبر افزایش یافته است.
این در حالیست که هفته گذشته، وب سایت Blockchain که ارائه دهنده کیف پولهای الکترونیکی ویژه ارزهای دیجیتال نیز هست، از افزایش ۱۲۵ میلیون دلاری ارزش توکنهای XLM خبر داد که این مقدار منجر به افزایش قیمت بیش از نیم میلیارد توکن توزیع شده این شرکت شده است. بنیاد توسعه استلار که پشت این ارز دیجیتال است، انتظار دارد با این وضعیت بتواند کاربران بیشتری را به اکوسیستم این ارز دیجیتال بکشاند.
به هر حال علیرغم تاثیرات مثبت موجود بر روی چنین تصمیمی، اخبار منتشر شده آنقدر هم نگاه مثبتی به آینده پیش روی EOS و سیاستهای جدید اتخاذ شده برای توسعه این ارز دیجیتال ندارند: افکار عمومی جامعه متقاعد نشدهاند که این کار بهترین راه موجود برای توسعه و رشد این ارز دیجیتال نیست.
همچنین یکی از دلایل ممکن در خصوص افزایش قیمت XLM، پیش بینیهای مطرح شده در خصوص ورود این ارز دیجیتال به شبکه مبادلات ارزی Coinbase است که هم اکنون استلار را در فهرست خود قرار داده است. این پایگاه مبادلات ارزی در جولای سال جاری میلادی از تصمیم خود برای قرار دادن ارز XLM در کنار سایر ارزهای فعال در این شبکه جهت مبادله خبر داد. از آن پس، Coinbase همچنین دو ارز دیگر یعنی Ox و BAT را نیز در فهرست خود قرار داد. به هر حال، قرار گرفتن XLM در فهرست اخیر نشان میدهد که پس از جهش قیمت اولیه، سرمایههای دیجیتال در مسیر سقوط ارزش طی روزهای آتی قرار دارد.
از سوی دیگر، یکی از عمده ترین انتقاداتی که اخیرا علیه ارز دیجیتال EOS مطرح شده، حرکت این ارز به سمت معاملات متمرکز بوده که خلاف رویه ارزهای دیجیتال به حساب میآید. در همین راستا، یکی از کاربران EOS در تاریخ ۹ نوامبر ۲۰۱۸، پرینت اسکرینی از صفحه نمایش کامپیوتر خود منتشر کرد که نشان میداد یکی از واسطههای EOS پس از تایید یک تراکنش، آن را برگشت زده است. این موضوع منجر به به وجود آمدن یک بحران در خصوص روند کاری این ارز دیجیتال شد که گفته میشد، واسطه یا همان ناظر معامله، کلیدهای شخصی کاربران را در اختیار داشته و تعدادی از سکههای EOS را بدون اجازه مالک آن به حساب دیگر انتقال داده است. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی این کاربر، قوانین اختیاری و خودسرانه به ناظران این اجازه را میدهند که سکههای یک معامله را به حساب مالک اصلی آنها بر میگردانند. این در حالیست که در صورتحساب صادر شده، مقدار سکههای مورد معامله به حساب دریافت کننده ثبت شده است.
به علاوه، شرکت Whiteblock که یک شرکت آزمایش و مطالعه بر روی ارزهای دیجیتال در لس آنجلس است، اخیرا اعلام کرده با اینکه EOS یکی از بزرگترین پروژههای موجود در فضای ارزهای دیجیتال به حساب میآید، اما بلاک چین به حساب نیامده و بیشتر شبیه به یک سیستم مدیریت پایگاه داده توزیعی همگن است.