سرمایکس
video thumb

لیتوانی: پایتخت خلاقیت بلاکچینی

لیتوانی چگونه به مرکز نوآوری رمزارزها تبدیل شد

لیتوانی کشوری با حدود ۲٫۸ میلیون نفر جمعیت، در ساحل جنوب شرقی دریای بالتیک واقع شده است. تنها ۷۷ شهر اروپایی از پایتخت آن (ویلنیوس) که به تنهایی دارای ۵۷۸۰۰۰ نفر جمعیت است بزرگتر هستند. با این وجود این کشور نسبت به مساحت خود و در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی ۲۰ برابر بهتر عمل کرده است. این عملکرد، لیتوانی را به پنجمین کشور بزرگ اروپایی از نظر سرمایه­‌گذاری تبدیل کرده است. این کشور کوچک هم اکنون به‌ ­خاطر اینترنت سریع و قانون­‌گذاری مطلوب، شاهد رشد روز افزون رمز ارزها است.

 

پروژه‌های کریپتو در ملت‌های کوچک به خوبی پیشرفت می‌کنند

در طول قرن چهاردهم میلادی لیتوانی بزرگترین کشور اروپا بود، اما بعد­ قرن­‌ها کشمکش و تصاحب کوچک شد. امروزه از نظر جمعیت در بین ۴۹ کشور اروپایی مقام ۳۵ام را دارد اما در برخی موارد فراتر از اندازه­ خود ظاهر شده است.

از نظر حجم سرمایه گذاری بر روی پروژه­های ICO لیتوانی پنجمین کشور اروپایی است، Bankera (نوعی کارت اعتباری بر پایه­ بلاکچین) به‌­تنهایی ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه جمع کرده است. گزارش شده است که ۱۰ درصد از حجم سرمایه‌گذاری بر روی مارکت ICO ها در سال گذشته وارد بالتیک شده است.

تنها این کشور نیست که شروع عصر رمزارزها را پذیرفته است. در همسایگی لیتوانی، کشور استونی نیز سرچشمه رمزارزها است. همسایه دیگر لیتوانی، بلاروس اخیراً رمز‌ارزها را قانونی اعلام کرده و موسساتی که در این کشور بر روی رمزارز­ها فعالیت می­‌کنند تا سال ۲۰۲۳ از پرداخت مالیات معاف هستند. توجه لیتوانی به رمزارزها به نوعی حاصل تفکر مردم آن منطقه است، بطوری که علاقه­‌مندی به تکنولوژی­های دیجیتال و غیرمتمرکز در لیتوانی نسبت به مناطق دیگر بیشتر است.

در کنفرانس­های مرتبط با رمزارزها به وضوح می‌توان دید که حضور مردم لیتوانی به نسبت اوکراینی‌ها، اوکراینی‌ها، روس‌ها و مردم استونی بیشتر است.

 

آموزش، استقلال و اینترنت سریع

بسکوتد، نام گروه عکاسی است که برای توزیع انبوه یک توکن بومی شده­ آماده می‌­شوند، آنها در نظر دارند به کاربران برای به اشتراک گذاری محتوا پاداش نیز بدهند. بنیانگذار آن، دیویداس لیلیوناس، معتقد است که لیتوانی‌­ها حتی مدتها قبل از بوجود آمدن بیت‌کوین آماده­ پذیرش رمز‌ارزها بوند. او توضیح می­‌دهد: “از نظر تاریخی، لیتوانی همیشه استاندارد­های بالایی را برای آموزش حفظ کرده است. بعد از باز پس­گیری استقلال، لیتوانی­‌ها با ارئه راه کارهای نرم افزاری به شرکت­‌های غربی با آن­ها قرارداد می­‌بستند، در همین حال تعداد زیادی مهندس ماهر نیز آموزش دادند. دولت نیز بسیار تکنولوژی­‌گرا است و به توسعه زیرساخت IT کارآمد کمک کرده است. برای مدتی، لیتوانی سریع­ترین اینترنت را در سرتاسر جهان در اختیار داشت.”

ولادوس جورک ویسیوس، مدیرعامل استارت آپ احراز هویت‌دیجیتالی است و همان سخنان را تکرار می‌­کند، او اضافه می­‌کند :

لیتوانی به اطلاعات استارت آپ­‌های معروف جهان و نیز به منابع عظیم مالی دسترسی نداشت. ICO ها و جامعه رمز­ارزها مرزها را از میان بردند، در نتیجه مهم نیست که در کجای دنیا قرار گرفته‌­اید. تنها تیم، تکنولوژی و ایده اهمیت دارد. علاوه بر این، جامعه بلاکچین در لیتوانی بسیار قدرتمند است. مردم ایده های خود را آزادانه به اشتراک می­‌گذارند. این کشور بدلیل تنظیم قوانین آسان بر­روی شرکت­های تکنولوژی محور نیز شهرت دارد، در زمانی که فن آوری بلاکچین در حال گسترش بود، بسیاری از پروژه ها توسط دولت پشتیبانی شدند Vladas Jurkevičius

 

رمز ارزها و ارائه فرصتی بی­نظیر

یکی از بزرگترین مشخصه­‌های رمز ارزها این است که به کشورها نیز امکان رقابت می­‌دهد. مهم نیست که تولید ناخالص ملی شما چقدر است یا چقدر سلاح انبار کرده­اید : در اینترنت همه با هم برابرند. این ویژگی به کشورهایی که از لحاظ صنعتی و اقتصادی عقب افتاده‌­اند شانس جبران می­‌دهد. از جزایر کوچک گرفته تا کشورهای وسیع همه می‌­توانند در تجارت رمزارزها شرکت کنند. انگلستان در زمینه پذیرش بیت کوین، به مدت طولانی با بیت کوین همسو بود (حتی گفته می‌­شود که ساتوشی ممکن است به دلیل املاء و اصطلاحاتی که به­‌کار می­گرفته انگلیسی باشد.) اما دولت انگلیس در جمع کردن سرمایه از رمزارزها به شدت کند عمل کرده است. این مورد به ملت­های اروپایی همانند صربستان، اسلوونی، سوئیس، مالت و لیتوانی فرصتی داد تا گوی سبقت را بربایند.

جوآن مارتینز مدیر توسعه کسب و کار Birdchain است که پلتفرمی بر مبنای تبلیغات و پاداش بر پایه­ی توکن است. او دو سال پیش از کشور پرتقال به لیتوانی مهاجرت کرد. او نیز همانند اسکاتد دیویداس کیفیت اینترنت لیتوانی را ستایش کرده و می­‌گوید: “از آنجایی که لیتوانی قسمتی از اتحادیه اروپا بود، مسیر مشخصی برای سرمایه­‌گذاری در زیرساخت های مرتبط با فناوری و آموزش و پرورش وجود داشت. همچنین لیتوانی جامعه­ کوچکی است که کارآفرینان با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و تجربیات را به طور آشکارا تبادل می‌­کنند. هم اکنون بلاکچین و رمزارزها، در این کشور به درستی درک شده و باعث شده لیتوانی در مسیر درستی قرار بگیرد.”

درواقع رمزارزها همانند هواپیماهای بیگانه‌های فضایی است که بر روی مرتعی فرود می­آید و دولت­‌های جهان که همانند گله‌­های گاو رمیده­‌اند سعی می­‌کنند آن را درک کنند. بعضی از کشورها­ ترسیده و برخی دیگر آن را نادیده می‌­گیرند، در حالی که دیگر کشورها به آرامی سعی می­‌کنند آن را بیازمایند تا بتوانند در مورد آن تصمیم بگیرند. در حال حاضر، لیتوانی و سرزمین­های همسایه­ آن در رأس این گله قرار دارند.

آیا کشورها با انتخاب استراتژی صحیح در مواجهه با رمز ارزها می­توانند همانند لیتوانی از این فرصت استفاده کرده و با کشور­های صنعتی رقابت کنند؟ نظر خود را بصورت کامنت با ما درمیان بگذارید

  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media

خرید حضوری

version