video thumb

دلایلی برای یکه تازی بیت کوین در بازار سرمایه

رشد قیمت بیت کوین در سال های اخیر به خصوص از ۲۰۱۷ به بعد تا آنجا پیش رفت که افزون بر شیفتگی سرمایه گذاران برای فعالیت در این حوزه ، زمینه افزایش قیمت و رشد دیگر ارزهای دیجیتالی را نیز فراهم کرد. در حالی بیت کوین سال ۲۰۱۷ را به ارزش ۹۶۳ دلار آغاز کرد که با سودی معادل ۱/۳۳۸ درصد و به ارزش ۱۳/۸۵۰ دلار سال را تمام کرد.این رشد قابل توجه نگاه رسانه ها و سایر سرمایه گذاران را به سایر ارزهای دیجیتال نیز جلب کرد رشد بیت کوین تا آنجا پیش رفت در دسامبر ۲۰۱۷ قیمت هر واحد بیت کوین به ۲۰,۰۰۰ دلار هم رسید.
این رشد چشم گیر صاحبنظران را برآن داشت تا روند فعالیت بیت کوین را ارزیابی کنند و نشریه معتبر فوربز (Forbes) نیز به تحلیل چگونگی پیشرفت قابل توجه این ارز دیجیتالی پرداخته است.
عرضه و تقاضا یکی از مهمترین دلایل رشد بیت کوین عنوان شده بنابراین می توان با کاهش عرضه، زمینه رشد قابل توجه تقاضا را فراهم کرد. نخستین بیت کوین استخراج شده متعلق به سوم ژانویه ۲۰۰۹ است و هم اکنون نیز نزدیک ۱۷٫۸میلیون بیت کوین در جریان است در حالی که تعداد بیت کوین قابل تولید نهایتا ۲۱ میلیون است.
باتوجه سختی تولید بیت کوین های جدید و پیچیدگی روند استخراج در کنار محدودیت های ایجاد در افزایش بیت کوین منجر به تقویت اهمیت عامل عرضه (Supply) شده و در نتیجه این کمبود می تواند منجر به رشد بیت کوین شود.

باتوجه به اینکه بیت کوین نخستین ارز دیجیتالی تولید شده می باشد که هم با استقبال قابل توجه رسانه ها و همچنین سرمایه گذاران و کسب و کارهای اینترنتی مواجه شده ، این پیشینه قوی موجب ارتقا جایگاه بیت کوین در مقایسه با دیگر ارزهای دیجیتالی شده است که نباید از آن غفلت کرد.
سابقه درخشان بیت کوین توجه شرکت ها و کمپانی های جدید را نیز برای سهیم شدن از این جریان سود ترغیب کرده و فیزیکی نبودن ارزهای دیجیتالی و به خصوص بیت کوین جذابیت زیادی را برای سرمایه گذاران و ایجاد کرده است.سرمایه گذران و شرکت ها علاقمند به همراهی با بیت کوین برای دریافت رشد و همچنین سود بیشتر هستند تا بتوانند به بقیه برای سهیم بودن در بیت کوین پز بدهند همچنین ترس از دست دادن یا FOMO که در مردم وجود دارد نیز موجب ترغیب بیشتر آنها برای ورود به این بخش شده است.
شبکه های خبری از رشد قابل توجه بیت کوین شگفت زده شدند تا آنجا که شبکه CNBS در اکتبر سال ۲۰۱۷ در گزارشی از وجود ۱۱٫۵ میلیون حساب کاربری در صرافی بیت کوین خبر داد و گفت که ۱۰٫۶ میلیون حساب کمپانی سرمایه‌گذاری معتبرSchwab همچنان رو به افزایش است مردم برای سرمایه گذاری در آن هجوم آورده به شکلی که در مدت یک هفته به ۱۳٫۳ میلیون حساب کاربری رسیده است.
گم کردن و فراموشی همواره از مسایل ناخوشایندی است که برای مال و اموال مردم اتفاق می افتد و این مشکل در کلیدها (رمزها)ی ارزهای دیجیتال نیز دیده می شود با وجود ایمن بودن ارزهای دیجیتال این مشکل مواقعی که صاحب آن کلیدها را گم کرده ، جایش را فراموش کند یا سیستم کامپیوتری حاوی آن را به دیگری اهدا کند ، موجب از بین رفتن این دارایی ها می شود و با تخمین کیمبرلی گراور، اقتصاددان ارشد Chainalysis، تا الان بیش از ۲۳ درصد از کلیدهای تولیدشده، گم‌ شده و از بین رفته اند که این نیز دارای اثرات زیادی در کاهش میزان عرضه است.
جایگاه اقتصادی که بیت کوین در انظار عمومی به خصوص سرمایه گذاران کلان کسب کرده رقابت تنگاتنگی را برای راه اندازی بازار بیت کوین در شرکت ها و کمپانی های بزرگ نظیر Chicago Board Options Exchange یا CBOE و CME Group در دسامبر ۲۰۱۷ ایجاد و فعالیت خود را در این بازار آغاز کردند.

فیدلیتی از شرکت های فعالی است که افزون بر چندین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتالی، چندین طرح کوچک را نیز تولید کرده است انتشار این اخبار در کنار ارایه گزارش های رسانه ها در خصوص شروع خرید و فروش های ارزهای دیجیتالی توسط Goldman Sachs ، اطمینان خاطری برای سرمایه گذاران به منظور سرمایه گذاری و ایجاد تقاضا در بازار است و با آینده روشنی که به تصویر می کشند کمپانی های غول پیکر را نیز برای سرمایه گذاری در این زمینه ترغیب می کنند.
سختی و مشقتی که در تولید هر واحد بیت کوین جدید وجود دارد خود به زمینه ای برای افزایش ارزش آن در بازار تبدیل شده است. عملیات تولید و استخراج آن توسط سیستم کامپیوتر انجام می شود که قدرت پردازشی آن با گذشت زمان رشد می یابد بنابراین با تداوم این روند هزینه های نگهداری و نیروی موردنیاز آن نیز متناسب با زمان بیشتر می شود.
باتوجه به افزایش هزینه تولید بیت کوین برآورد شده میزان عرضه آن در زمان کوتاهی با کاهش مواجه شود، بر اساس گزارش تحلیلی شبکه CNBC ، یک واحد بیت کوین به مبلغ ۳,۵۰۰ دلار تولید می شود و سوددهی بالایی دارد بنابراین تولید بیت کوین باتوجه به افزایش قابل توجه هزینه ها موجب کاهش عرضه آن می شود.
سرنوشت بیت کوین نیز مانند همه دارایی ها قابل پیش بینی است به شکلی که صاحبان آن باتوجه به توقعی که از رشد قیمت در روزهای آتی دارند به احتکار روی آورده و زمینه ایجاد محدودیت در عرضه بیت کوین را فراهم می کنند و تا زمانی که به قیمت موردنظر صاحبان نرسد آنها طمع کرده و از فروش اجتناب می کنند.
عرصه فعالیت های اقتصادی همواره برای متخلفان فرصتی برای فعالیت های غیرقانونی و تخلف محسوب می شود و بیت کوین نیز از قافله دور نیست و بر اساس تحلیل فوربز، از ارزهای دیجیتال نیز در کارهای نادرست استفاده می شود و همچنان به دلیل اینکه کابران می توانند تراکنش را با هویت ناشناس از هر نقطه دنیا انجام دهند ، ادامه داشته و تقاضا برای آن در کوتاه مدت رشد می یابد.
با وجودی که ایمن ترین ارز دنیا دلار آمریکا به دلیل پشتیبانی و حمایت تمام و کمالی که دولت آمریکا از آن دارد، است ، تعداد رو به افزایش مردم علاقمند به بیت کوین و ارزهای دیجیتالی در شرایط بحرانی دیده می شود در حالی که بیت کوین در ابتدا فقط توانسته بود مردم کشورهای بحران زده و با دولت های غیر قابل اعتماد( نظیر زیمباوه) را با خود همراه کند و یا کشورهایی مثل ونزویلا با نرخ تورم بسیار زیاد و یا اینکه می خواستند به این کشورها پول بفرستند از آن استفاده می کردند.
اما به نظر شما تا چه حد قیمت ۱۰۰,۰۰۰ دلاری برای بیت کوین قابل پذیرش است در حالی که ممکن است چالش هایی مثل مقیاس پذیری (تراکنش‌های آهسته و کارمزدهای بالا) را در مسیر خود داشته باشد؟

جشنواره در بلاگ
خرید تتر در بلاگ
پرفکت مانی در بلاگ