بانک تسویه بین المللی (BIS) با صدور بیانیهای نسبت به مشکلاتی که فعالیت ارزی دیجیتال شرکتهای بزرگ آی تی مانند فیس بوک، گوگل و آمازون میتواند برای نهادها و سرویسهای مالی ایجاد کند هشدار داد. به گفته بانک مذکور، این مشکلات میتوانند پایه گذار نسل جدیدی از تهدیدهای بین المللی علیه بخش بانکی به حساب آیند.
BIS که مقر آن در سوئیس بوده و سهام آن به ۶۰ بانک مرکزی جهان تعلق دارد، گزارشی تفصیلی در همین خصوص منتشر کرده است. به گفته BIS، ورود غولهای بزرگ آی تی به صنعت ارزهای دیجیتال میتواند به شکلی موثر در تغییر مفاهیم سود و مشارکت مالی در امور بانکی و خدمات مالی نقش داشته و به همین خاطر، رگولاتورها میبایست به صورت قدم به قدم در راستای پایش دقیق مشکلات جدید و خطرات موجود در این مداخله شرکتهای مذکور در مسائل مالی حرکت کنند.
بر اساس گزارش مذکور، با گسترش سیستم کاربر محور در تعاملات ارزی دیجیتال و دسترسی گسترده آنها به اطلاعات و مدلهای تجاری چند بعدی، پتانسیل تغییر سریع صنعت سرویسهای مالی را دارند. هزینه پایش تراکنشهای مالی در این سیستم به شدت قابل توجه بوده و ساختار شبکهای پلتفرمهایی که به شکلی گسترده از سوی کاربران مورد پایش قرار میگیرند میتواند کمک شایانی به آن دسته از افرادی کند که میخواهند مورد پایش قوانین بانکی قرار نگیرند.
همچنین در این گزارش تاکید شده است که حتی منافع مالی که از طریق تجارت ارزهای دیجیتال نصیب کاربران میشود نیز میتواند منجر به ایجاد تهدیدات و هزینههایی برای قدرت بازار شود.