سرمایکس
video thumb

احتمالاتی که ممکن است بیت کوین های شما از دست برود

بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتالی محبوب با پول های کاغذی شما تفاوت هایی دارد. در واقع نمی توان ارزهای دیجیتالی را مانند پول های کاغذی به طور فیزیکی لمس کرد. مبالغ و تعداد بیت کوین ها به طور کاملا مشخص در محلی به نام کیف پول دیجیتالی نگهداری می شود در این صورت تنها مالک این پولها با در اختیار داشتن رمز کیف پول به آنها دسترسی دارد. مگر آنکه رمز خود را در اختیار افراد دیگری هم قرار دهد در آن صورت آنها نیز به کوین ها دسترسی پیدا می کنند. در این میان یکی از بحث هایی که وجود دارد گم شدن مقداری از کوین ها در سراسر جهان است.

بنا بر اعلام یک شرکت که در حوزه ارزهای دیجیتالی تحقیقات و پژوهش هایی انجام داده است، حدود ۲۰ درصد از کل بیت کوین ها که می توان گفت معادل ۳٫۸ میلیون بیت کوین است، از دست داده شده است. این شرکت مدعی شده که این کوین ها برای همیشه از دست مالکان آنها خارج شده و غیر قابل بازیابی است. بر طبق آمارها این ۲۰ درصد بیت کوین بنا به دلایل مختلف گم شده اند و در اصطلاح گفته می شود بیت کوین های گم شده در سیاه چاله رفته اند. زیرا سیاه چاله ها جایی است که بشر تا کنون نتوانسته وارد آن شود.

البته برخی شرکت ها مدعی این هستند که می توانند بیت کوین های گم شده را به صاحبانشان بازگردانند یعنی قادر به به پیدا کردن آنها هستند. اما تا کنون این ادعا ثابت نشده است. هر چند سعی شده از سوی نهادهای مختلف و یا افراد اقداماتی برای پیدا کردن آنها و بازگرداندنشان صورت گیرد. هر روز که ارزش بیت کوین بالاتر می رفت طمع برخی کلاه برداران و هکرها برای به دست آوردن آنها هم زیادتر و وسوسه انگیز تر می شد. این مساله تا جایی پیش رفت که صرافی های بزرگ دنیا مورد سرقت قرار گرفتند به طوریکه از کل بیت کوین های موجود در جهان رقم باورنکردنی ۳۵ درصد آنها به سرقت رفته است.

سارقان و هکرها از هر روشی برای به دست آوردن بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی بهره می برند. البته هکرها به دنبال سرقت از جاهایی هستند که بیشترین بیت کوین نگهداری می شود، مانند صرافی ها و کیف پول کاربران، برای این منظور از روش های متعددی مانند تقلب های فیشینگ، کلاه برداری با استفاده از ICO، انتقال تلفن، جعل کردن هویت یک سایت، ارسال ایمیل های جعلی به منظور کسب اطلاعات از فرد قربانی، استخراج با کمک یک کامپیوتر دیگر، تعویض سیم کارت و غیره است.

کاربرانی که طعمه چربی برای هکرها و سارقان هستند، بیشتر کسانی می باشند که اصول ایمنی را درست رعایت نمی کنند، متاسفانه بسیاری از کاربران نیز نمی دانند وقتی بیت کوین هایشان را از دست بدهند، دیگر امکان بازپس گرفتن آن را ندارند و احتمالا هرگز دیگر صاحب آنها نخواهند شد. آخرین سرقتی که طی چند ماه اخیر صورت گرفت مربوط به صرافی بایننس است. در واقع این صرافی های ارزهای دیجیتالی هستند که بیشترین سرقت ها از آنها صورت گرفته بنابراین آنها بیشترین بیت کوین را از دست داده اند.

به دلیل وجود مبالغ نجومی در صرافی ها آنها به عنوان یکی از اهداف اصلی هکرها هستند تا جاییکه در سال ۲۰۱۸ صرافی ها ۲۷ درصد از حمله های سایبری را به خود اختصاص داده اند. همانطور که اشاره شد فیشینگ به عنوان یک راه سرقت ارزهای دیجیتالی است، که ارز دیجیتالی اتریوم بیشتر از این طریق سرقت می شود. با تقلب های فیشینگ سارقان اقدام به کپی کردن هویت یک سایت یا سرویس جعلی می کنند. در این روش آنها با کمک رمز عبور کاربران کوین های آنها را سرقت می کنند. به طور مثال ایمیل جعلی از صرافی برای کاربر ارسال می کنند و از وی رمزش را درخواست می کنند. و یا با اینگونه ایمیل ها لینک های جعلی را برای کاربر ارسال کرده و به راحتی وارد حساب وی می شوند.

یکی از روش های تقلب ترفند پانزی نام دارد که طی آن وعده سودهایی رویایی و غیرمتعارف به کاربران داده می شود. البته این سود با پول هایی بعدی که به دست می آید پرداخت می شود. ترفند پانزی از نام فردی به نام چارلز پانزی گرفته شده،وی که خود را تاجر آمریکایی معرفی کرده بود. در اصل مجری یک سیستم کلاه برداری بود. وی با این روش در یکسال ۲۰ میلیون دلار پول آن هم در سال ۱۹۲۰ به دست آورده بود که معادل ۲۲۵ میلیون دلار در سال ۲۰۱۱ است. ایران نیز از این ترفند دور نماند و شرکتی به نام سوییس کش در سال ۱۳۸۶ با ۱۶۰ نفر کارمند با طرح پونزی و هرمی به جذب سرمایه اقدام کرده است که در نهایت عوامل آن در ایران دستگیر شدند.

برای جذب مشتری در طرح پانزی از روش هایی کاملا منطقی و روانشناسانه بهره گیری می شود و طی آن به افراد سودهای دندان گیر مانند ۹۰ درصد سود پیشنهاد داده می شود. از جمله این کلاه برداران BTC گلوبال است که با طرح پانزی توانست ۲۸ هزار نفر سرمایه گذار را ذر کشور آفریقای جنوبی جذب کرده و یک میلیارد دلار سرمایه آنها را به سرقت ببرد. این شرکت به سرمایه گذاران وعده سود ۱۴ درصد طی یک هفته را داده بود.

یکی دیگر از راه های به دست آوردن کیف پول کاربران توسط سارقان و کلاه برداران ساختن کیف پول های جعلی مخصوص ارزهای دیجیتال ارزهای دیجیتال است. آنها پس از اینکه یک کیف پول جعلی را ساختند با ترفندی آن را مثلا در گوگل پلی قرار می دهند. این کیف پول ها بسیار شبیه کیف پول های واقعی هستند و از آنها الگو برداری شده اند. کاربران از همه جا بیخبر با دانلود کردن آنها به دام این هکرها می افتند. این برنامه ها از کاربران درخواست رمز می کند و اینگونه رمز کوین های کاربران لو می رود. این برنامه ها اینقدر مخرب هستند که برخی فقط امکان واریز بیت کوین را به کاربر می دهند و از برداشت آن هیچ خبری نخواهد بود.

در روش طعمه گذاری نیز با نام و مشخصات افراد مشهور مانند فوتبالیست ها و یا بازیگران پروژه هایی ویژه ارزهای دیجیتالی راه اندازی می شوند.  این کار همزمان با فیشینگ صورت خواهد گرفت و خودتان بقیه ماجرا را حدس خواهید زد. گاهی شبکه های اجتماعی مانند توییتر نیز ابزاری برای کلاه برداری قرار می گیرد. مثلا در توییتر توسط هکرها به نام یک فرد مشهور عنوان می شود که اگر مقدار مشخصی ارز دیجیتال را واریز کنند دو برابر آن را دریافت خواهید کرد. فقط کافی است شما ارزهای خود را واریز کنید و آنها را برای همیشه از دست بدهید.

بد افزارها یا Malware نیز به عنوان کدهایی می باشند که توسط برنامه نویس مخربی نوشته می شود. کار بدافزارها آلوده کردن سیستم ها کامپیوتری، تبلت و یا موبایل است. با این آلودگی هکر موفق به انجام اعمال خرابکارانه خواهد شد. در کل بدافزار به همه کدها و یا برنامه های مخرب گفته می شود. وقتی بدافزارها بر روی یک سیستم راه اندازی می شوند عملیاتی خلاف خواسته صاحب سیستم انجام می دهند و باعث ضررهای مالی برای وی می شوند. بیشترین جایی که این بدافزارها بر روی آن قرار می گیرند سایت های تورنت و یا فروشگاه مربوط به گوگل پلی است.

برای درک روشن روش کار این بدافزارها با یک مثال توضیح داده می شود. مثلا شما می خواهید بیت کوین هایتان را به یک آدرس مشخص ارسال نمایید و فقط کافی است به جای تایپ آدرس آن را کپی و پیست نمایید. در این صورت آدرس به طور خودکار با آدرس تقلبی جابه جا می شود. و شما ارزهایتان را به آدرس مورد نظر هکرها ارسال خواهید کرد.

جعل آدرس یک کاربر نیز یک روش دیگر است که هکرها از طریق آن اقدام به سرقت خواهند کرد. در این روش تا ICO باز می شود، هکر که به وب سایت پروژه دست یافته آدرس دیگری را جایگزین می کند و این یک روش ساده برای به دشت آوردن پول فراوان برای هکرها است. چرا که وجوه در یک ICO جمع آوری می شود و در پایان که مبلغ بزرگی شد هکر آن را بداشت می کند. در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱٫۷ میلیارد دلار از این طریق به سرقت رفته است. بسیاری از افراد تازه کا ممکن است قربانی ICO شده چرا که از ترس بر باد رفتن سرمایه هایشان آن را در پروژه هایی وارد می کنند که هرگز نتیجه ای نخواهد داشت. اما افراد خبره در این عرصه با تحلیل و ارزیابی تیم پروژه می دانند آیا باید وارد آن شوند یا نه.

طرح های پامپ و دامپ نیز از روش های کلاه برداری به کمک دستکاری در قیمت ارز می باشد. پامپ شدن ارزهای دیجیتالی زمانی اتفاق می افتد که به طور موقت افزایش قیمت سوری پیدا می کنند. در این روش کلاه برداران با کمک کانال های تلگرامی که افراد زیادی عضو دارد برای تبلیغ یک کوین خاص استفاده می کنند که به تام شتکوین شناخته می شوند. شتکوین به طرز حیرت آوری افزایش قیمت می یابند و پس از آنکه کاربران اقدام به خرید آنها می کنند کلاهبرداران توکن هایشان را می فروشند و سود هنگفتی به دست می آورند و بعد از چند ساعت ناگهان قیمت آن کوین سیر نزولی پیدا می کند.

برخی از افراد تازه وارد به بازار بیت کوین وقتی وارد این بازار شدند که این ارز دیجیتالی ارزش خاصی نداشت و آنها انگیزه ای برای نگهداری از ارزهایشان برای آینده نداشتند. بنابراین برخی کامپیوترهایشان را دور ریخته و یا در نگهداری از کیف پول هایشان سستی کردند تا جاییکه رمز آنها را گم می کنند و از این طریق مقدار زیادی بیت کوین گم می شود.

وقتی بیت کوین هایتان را به یک آدرس نادرست ارسال کنید قطعا آنها را دیگر به دست نمی آورید. البته صرافی ها برای حل این مشکا تدابیری اندیشیده اند و دارای یک گزینه می باشند که توسط آن شما بیت کوین هایتان را به کیف پول اشتباه یا کیف پول دیگران واریز نمی کنید. البته گاهی هم پیش می آید که کلیدهای خصوصی خود را گم کرده باشید. و یا مواردی هم بوده مانند جرالد کاتن که فرد فوت کرده و دیگر به بیت کوین ها دسترسی وجود نداشته است. جرالد کاتن اتفاقا از شخصیت های معروف و مدیر عامل یک صرافی بوده است. کاتن صرافی کانادایی QuadrigaCX را اداره می کرده است. وی در حالی زندگی را بدرود گفت که کسی از رمز ارزهای دیجیتالی اش معادل ۲۵۰ میلیون دلار اطلاع نداشت.

شما باید دقت داشته باشید که به هر صرافی اعتماد نکنید. برخی صرافی ها یک شبه تاسیس می شوند و بدون اینکه اطلاعات کامل و دقیقی از خود ارایه کنند اقدام به جمع آوری و معامله با مشتریان ارزهای دیجیتالی می پردازند. کاربران از همه جا بیخبر نیز طعمع این کلاه برداران شده و مقدار زیادی از ارزهای خود را از دست می دهند. گاهی نیز ممکن است سیم کارت شما به سرقت برود که پس از آن دیگر باید قید ارزهای دیجیتالی خود را بزنید. اینقدر این مساله مهم است که یک پسر جوان توانسته بود با به سرقت بردن سیم کارت یک میلیون دلار را به دست بیاورد. نام وی خاویار ناروایز بوده است.

یکی دیگر از روش های سرقت از طریق تبلیغات برای فروش خودرو یا اجاره خانه است. روش کار کلاه برداران به این شکل است که یک خودرو کهنه و کار کرده را با قیمت کمتر ازقیمت بازار برای فروش در محل های تبلیغاتی مانند دیوار قرار می دهند. و افراد و علاقمندان برای خرید این خودر تقاضای بیت کوین می کنند. از آنجا که بیت کوین ها غیر قابل برگشت هستند، به محض واریز وجه آنها را از دست خواهید داد بدون اینکه از خودرو خبری باشد. همین کار را هم برای اجاره خانه انجام می دهند. پس در زمان اجاره یا خرید محصول مورد نظرتان را از نزدیک ببینید.

و در پایان روش باج گیری توسز هکرها و سارقان نیز به این شکل است که برخی شخصیت های مهم را دزدیده و برای آزادی آنها درخواست بیت کوین می نمایند. و در برخی موارد ممکن است کنترل پلترفرم شرکت شما را به دست بیاورند و تا وقتی به آنها بیت کوین ندهید آن را به شما بازنگردانند. همچنین برای فاش نکردن ایمیل ها و یا اطلاعات محرمانه شما همین کار را انجام خواهند داد.

  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media

خرید حضوری

sarmayex pin location
version