بنا بر اخبار به دست آمده، کشور چین، به دنبال راهاندازی ارز دیجیتال مشابه با لیبرای فیس بوک است. این مسئله می تواند به عنوان عاملی برای افرایش قیمت ارزهای دیجیتال برتر تلقی می شود.
بر اساس یک مقالهی منتشره در نشریه خبری گلوبال تایمز (Globaltimes)، این کشور نمی تواند در عرصه رقابت ارزهای دیجیتال حضور نداشته باشد.
در این مقاله آمده است که برخلاف بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، پشتیبان لیبرا، ارزهای فیات و اوراق بهادار خواهند بود تا از این طریق به ارزش آن اعتبار و ثبات بیشتری ببخشند. از آن جا که پشتیبان این ارز دیجیتال، ذخایر فیزیکی است، نه تنها روی اقتصاد ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارد، بلکه سیستم های مالی بین المللی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
چگونه؟ هنگامی که ائتلاف فیس بوک تشکیل شود، لیبرا به نمایندهی واقعی دلار در اقتصاد ارزهای دیجیتال تبدیل خواهد شد که دلار، در گذشته، سلطهای بر این حوزه نداشته است. آمریکا با استفاده از ارز دیجیتال لیبرا می تواند از مزیت پیشگام بودن در رقابت اقتصاد ارزهای دیجیتال، بهره ببرد. علاوه بر آن، جلوگیری از نفوذ لیبرا در اقتصاد دیجیتال، برای دولت ها کار دشواری خواهد بود.
اگر چین نتواند در این مرحله جدید از انقلاب اقتصاد دیجیتالی شرکت کند، آنگاه ممکن است در رقابت ارزهای دیجیتال به موضع انفعالی دست پیدا کند. بنابراین، ممکن است مزایای خود در حوزههای فناوری مالی و اینترنت را از دست بدهد.
ظاهرا، راه مشارکت چین در این انقلاب اقتصادی آن است که به افراد خبره در حوزهی اینترنت اجازه دهد تا نسخههای جدیدی از ارز دیجیتال لیبرای فیس بوک خود را ایجاد کرده و هزاران لیبرا تولید شود.
این کار می تواند به ارزهای دیجیتال مطرحی همچون بیت کوین، اتریوم و ریپل، کمک کند تا با صعود چشمگیری مواجه شده و به روند رو به رشد خود ادامه دهند. در سال ۲۰۱۷، دولت چین دست به تخریب بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال زد و سبب شد تا اشتیاق سرمایه گذاران نسبت به این ارزها کاهش پیدا کند.
به همین دلیل، کلمنت تیبالت (Clement Thibault)، تحلیلگر ارشد پلتفرم بازار مالی جهانی Investing.com، نسبت به گرایش کشور چین به ارزهای دیجیتال شک و تردید دارد. تیبالت عنوان کرد: من، حداقل با توجه به وضعیت فعلی کشور چین، نمی توانم آینده ای را تصور کنم که در آن، کشور چین به بیت کوین روی می آورد. از آن جا که بیت کوین، ارز دیجیتال فاقد مجوز و غیرمتمرکزی است، با بسیاری از اهداف دولت چین در تضاد است.
بیت کوین، یک انحصار برای ایجاد پول و کنترل سیستم مالی و اقتصاد است.
در واقع، این که کشور چین، در سال ۲۰۱۷، اولین دولت بزرگ مخالف با ارزهای دیجیتال بود، تصادفی نبوده است. دولت پکن بیش از هر دولت دیگری، خواستار به دست گرفتن کنترل سیستم مالی خود بوده و اعتبارات زیادی نیز برای رسیدگی به این امور اختصاص می دهد.
به همین دلیل، پکن اجازه نمی دهد که بیت کوین با ارز ملی چین رقابت کند. تیبالت اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که چین، ارز دیجیتال خود را بر اساس قوانین این کشور راه اندازی کند، اما از نظر من، این کار به هیچ عنوان روی بیت کوین تأثیرگذار نخواهد بود، زیرا این دو ارز دیجیتال از هم جدا بوده و هیچ رقابتی با یکدیگر نخواهند داشت.
الکس کاراسولو (Alex Karasulu)، مدیرعامل و بنیان گذار شرکت OptDyn، با تیبالت موافق نبوده و عنوان می کند که چین در کوتاه مدت می تواند در جنگهای تجاری، با استفاده از بیت کوین از خود محافظت کند، اما در بلند مدت درمی یابد که به ارز دیجیتال لیبرای مخصوص به خود که ممکن است به ارز یوان نفتی این کشور مربوط باشد، نیاز دارد. لیبرا اساسا یک پوشش دهندهی بلاک چینی است که دور استخری از ارزهای دیجیتال قدرتمند قرار دارد اما مانند بیت کوین در صورت وقوع فاجعهی اقتصاد جهانی، پناهگاه امنی نخواهد بود.
در عین حال، بحثهای پیرامون ایجاد نسخهی چینی لیبرا، می تواند کاتالیست بعدی افزایش قیمت بیت کوین، اتریوم و ریپل باشد.