سرمایکس
video thumb

دولت ترکیه قصد دارد تا یک ارز دیجیتال جدید توسط بانک مرکزی این کشور صادر کند!

دولت ترکیه در نقشه اقتصادی خود که اخیرا منتشر کرده است، عنوان کرده که قصد دارد تا در بین سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ ارز دیجیتال صادر شده توسط بانک مرکزی این کشور را عرضه کند.

طبق برنامه یازدهم توسعه‌‌‌ی ترکیه که به امضای رئیس ‌جمهور این کشور نیز رسیده، قرار است که یک پول دیجیتال مبتنی بر بلاک چین برای بانک مرکزی این کشور راه‌ اندازی شود.

علاوه بر عرضه‌ی این ارز دیجیتال بانک مرکزی، پیاده سازی فناوری بلاک چین در عملیات‌ های حمل نقل و گمرکی نیز در برنامه توسعه‌ی این کشور قرار دارد. علاوه براین، گفته می ‌شود که می ‌توان خدمات عمومی و اداره‌ی امور را با استفاده از فناوری‌ های نوظهوری همچون کلان داده، هوش مصنوعی و بلاک چین بهبود بخشید.

فؤاد اوکتای (Fuat Oktay)، معاون رئیس جمهور ترکیه این طرح پیشنهادی را به کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس ارائه داد و گفت: طی دوره‌ی این توسعه، اهمیت بیشتری به سیاست ‌های توسعه و انرژی خود خواهیم داد.

همانطور که المانیتور در اوایل سال ۲۰۱۸ گزارش داد، کشور ترکیه مدت زمانی است که قصد راه‌ اندازی یک ارز دیجیتال ملی را داشته است. بر اساس مصاحبه‌ ای که در ماه فوریه همان سال صورت گرفت، مهمت سیمسک (Mehmet Simsek)، اقتصاددانی که بعدها به سمت معاون نخست ‌وزیر منصوب شد، عنوان کرد:

ما قصد داریم تا کار خود را بر روی ارزهای دیجیتال آغاز کنیم و به دیجیتال سازی اهمیت زیادی می دهیم.”

با این حال، برخی از مقامات این کشور، نگاه بدبینانه‌ای به ارزهای دیجیتال و استفاده از آنها در مقیاس‌ های بزرگ دارند و تعدادی از وزرای این کشور نیز ارزهای دیجیتال را با طرح‌ های هرمی مورد مقایسه قرار می‌ دهند.

صندوق بین‌المللی پول (IMF) در اواخر ماه ژوئن گزارش داد که در آینده‌ی نزدیک، بسیاری از بانک‌های مرکزی سراسر جهان، به صدور ارز دیجیتال روی خواهند آورد. صندوق بین المللی پول از اجرای طرح آزمایشی ارز دیجیتال بانک مرکزی اروگوئه و هم‌چنین اتمام مرحله‌ی آزمایش پروژه‌هایی مشابه در باهاماس، چین، حوزه ارزی کارائیب شرقی، سوئد و اوکراین خبر داد.

همانطور که قبلا توسط کوین تلگراف گزارش شده است، طی نظرسنجی‌های صورت گرفته توسط Statistica Global Consumer Survey در سال ۲۰۱۹،  حدود بیست درصد از شهروندان ترکیه در ارزهای دیجیتال سرمایه‌ گذاری کرده‌اند. براساس این نظرسنجی، ترکیه بالاترین میزان سرانه مالکیت ارزهای دیجیتال را در میان کشورهای مورد بررسی به خود اختصاص داده است.

تاکنون کشورهای سراسر جهان، نوآور ی‌های مبتنی بر بلاک چین بسیاری را راه‌اندازی کرده‌اند. به‌ عنوان‌ مثال، شهردار سئول در کره جنوبی، در ماه می اعلام کرد که دولت این کشور از فناوری بلاک چین در صدور کارت‌ شناسایی شهروندان خود استفاده خواهد کرد. وی همچنین خاطرنشان کرد که  سئول مدت ‌هاست که از خدمات اجرایی مبتنی بر بلاک چین مانند رأی ‌گیری الکترونیکی با تلفن‌ های همراه و فروش خودرو بهره‌مند شده است.

  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
version