معاملات ارزهای دیجیتال و فارکس دو گزینه سرمایه‌گذاری محبوب در دنیای مالی است که سرمایه‌گذاران زیادی از سراسر جهان با هدف دریافت سودهای کلان وارد یکی از این دو بازار می‌شوند. معاملات بازار ارزهای دیجیتال شامل خریدوفروش ارزهای دیجیتالی همچون خرید و فروش بیت‌کوین (BTC)، خرید و فروش اتریوم (ETH) و سایر موارد می‌شود.

در حالی که در بازار فارکس خریدوفروش ارزهای مختلفِ با ارزش صورت می‌گیرد و صرفاً ارزهای دیجیتال ملاک نیست. هر دو بازار ریسک‌های بالایی دارند، اما می‌توانند به پاداش‌های بالایی منجر شوند. ازاین‌رو، درک تفاوت این دو و تعیین اینکه فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال، می‌تواند به شما در پیدا کردن بازار سرمایه‌گذاری موردنظرتان کمک شایانی کند.

تفاوت‌های فارکس و ارز دیجیتال چیست؟

فارکس و ارز دیجیتال

تجارت ارزهای دیجیتال و در کل خریدوفروش آن‌ها در یک صرافی ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز صورت می‌گیرد. صرافی‌هایی نیز با پشتوانه‌ی یک شرکت متمرکز و بزرگ وجود دارند، اما آن‌ها نیز پایبند به اصل غیرمتمرکز بودن بلاک‌چین هستند. ارزهای دیجیتال توکن‌های مجازی یا دیجیتالی هستند که از رمزنگاری برای ایمن‌سازی تراکنش‌ها و کنترل ایجاد توکن‌های جدید مشابه استفاده می‌کنند. بر خلاف ارزهای سنتی، ارزهای دیجیتال توسط هیچ دولت یا موسسه مالی پشتیبانی نمی‌شوند و ارزش آن‌ها صرفاً بر اساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌شود.

معاملات بازار فارکس از طرفی دیگر شامل خریدوفروش ارزهای مختلف در بازار ارز می‌شود. بازار ارز بزرگ‌ترین بازار مالی در جهان است که میانگین حجم معاملات آن بیش از 6 هزار میلیارد دلار است. علیرغم اینکه بازار ارزهای دیجیتال و فارکس اساساً با یکدیگر متفاوت هستند، اما هر دو برای تعیین قیمت به سیستم عرضه و تقاضا متکی هستند. مهم‌ترین تفاوت بازار فارکس با ارزهای دیجیتال، پذیرش جهانی است. ارزهای خارجی کشورهای مختلف به عنوان یک ارز قانونی در سراسر جهان موردپذیرش قرار دارند، اما توکن‌های ارز دیجیتال این‌گونه نیست. تاکنون فقط اندک کشورهایی ارزهای دیجیتال را برای تراکنش‌های مالی و خریدوفروش روزانه پذیرفته‌اند و همچنان کشورهای بسیاری وجود دارند که علیه ارزهای دیجیتال هستند.

در مقایسه فارکس با ارز دیجیتال کدام یک سودآورتر است؟

همان‌طور که گفته شد، هر دو بازار فارکس و ارزهای دیجیتال دو گزینه سرمایه‌گذاری متفاوت با ویژگی‌های متمایز هستند، اما اکنون پیش از پاسخ به این سؤال که کدام یک سودآورتر است، بهتر است که نگاهی به تفاوت‌های اساسی هر دو بازار داشته باشیم:

  • اندازه بازار و نقدینگی: بازار فارکس بزرگ‌ترین بازار مالی در جهان است که میانگین حجم معاملاتی روزانه‌ی آن به بیش از 6 هزار میلیارد دلار می‌رسد. این در حالی است که بازار ارزهای دیجیتال اندازه کوچک‌تری دارد و ارزش کل بازار آن در حدود 1.2 هزار میلیارد دلار است. در نتیجه، می‌توان گفت که بازار فارکس دارای نقدینگی بیشتر و نوسانات کمتر در مقایسه با بازار ارزهای دیجیتال است.
  • مقررات: بازار فارکس تحت شدیدترین قوانین و مقررات قرار دارد و مقامات نظارتی بر فعالیت‌های کارگزاران و معامله‌گران نظارت دارند. از سوی دیگر، بازار ارزهای دیجیتال تا حد بسیار زیادی بدون مقررات است و مقامات نظارتی کمتر بازار ارزهای دیجیتال را زیر نظر دارند که این بیشتر به ماهیت غیرمتمرکز بودن خود بلاک‌چین بازمی‌گردد.
  • ساعات معاملاتی: همان طور که سایت investopedia هم گفته شده، ساعات معاملات بازار فارکس 24 ساعت شبانه‌روز و پنج روز هفته است که فرصت‌های معاملاتی زیادی را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. از طرفی دیگر، بازار ارزهای دیجیتال 24 ساعته باز است و محدودیت روزهای تعطیل را نیز ندارد که این آزادی عمل بیشتری را برای معامله‌گران فراهم می‌کند.
  • نوسانات: بیشتر افراد بازار ارزهای دیجیتال را به نوسانات بالایش می‌شناسند که می‌تواند منجر به تغییرات قابل توجه قیمت در یک دوره‌ی زمانی بسیار کوتاه شود. بازار فارکس اگرچه همچنان بی‌ثبات است، اما در مقایسه با بازار پر نوسان ارزهای دیجیتال شرایط بسیار بهتری دارد و کمتر نوسان قیمتی دارد.
  • گزینه‌های معاملاتی: بازار فارکس طیف گسترده‌ای از جفت ارزها را برای معامله ارائه می‌دهد و گزینه‌های مختلفی را برای معامله‌گران فراهم می‌کند. از سوی دیگر، بازار ارزهای دیجیتال عمدتاً بر روی رمزارزها تمرکز دارد و گزینه‌های معاملاتی موجود برای معامله‌گران را محدود می‌کند. ممکن است بگویید که طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال وجود دارد، اما واقعیت این است که در بازار ارزهای دیجیتال صرفاً چند رمزارز بزرگ ارزش سرمایه‌گذاری را دارند.

اکنون باید متوجه تفاوت‌های اساسی هر دو بازار شده باشید. هر دو بازار به نوبه خود سودآور هستند و افراد می‌توانند بسته به دیدگاه خود یکی را برای انجام معاملات مالی انتخاب کنند، اما دانستن تفاوت‌های اساسی هر دو بازار به شما در انتخاب نهایی کمک شایانی می‌رساند.

بازار فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال؟ نگاهی بر شباهت‌ها و برتری‌های هر دو بازار

بازار فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال

نمی‌توان با جدیت گفت که بازار فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال، اما مسلماً می‌توان با برجسته کردن برتری‌ها و شباهت‌های هر یک از دو بازار، به شما در انتخاب بازار مالی موردنظرتان کمک کنیم. در ابتدا به برتری‌های بازار ارزهای دیجیتال می‌پردازیم که به شرح زیر است:

  • تمرکززدایی و آزادی عمل: برخلاف بازارهای مالی سنتی، ارزهای دیجیتال در یک محیط غیرمتمرکز و بدون قانون عمل می‌کنند. این به تریدرها انعطاف و آزادی عمل بیشتری در انتخاب‌ها و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد.
  • کارمزد پایین تراکنش‌ها: در مقایسه با بازارهای مالی سنتی، صرافی ارز دیجیتال به طور کلی کارمزد کمتری را بر تراکنش‌ها اعمال می‌کنند. این مقرون‌به‌صرفه بودن می‌تواند در درازمدت باعث صرفه‌جویی در پول تریدرها شود.
  • تراکنش‌های سریع و ایمن: فناوری بلاک‌چین تراکنش‌های ارزهای دیجیتال را سریع‌تر و ایمن‌تر می‌کند. فناوری بلاک‌چین همچنین جلوی کلاهبرداری یا دست‌کاری تراکنش‌ها را می‌گیرد و از طریق‌های مختلفی پرسرعت و ایمن بودنش را اثبات می‌کند.

اکنون به برتری‌های بازار فارکس می‌پردازیم که به شرح زیر است:

  • بازاری با نقدینگی بالا: فارکس به عنوان بزرگ‌ترین بازار مالی در سطح جهان از نقدینگی بی‌نظیری برخوردار است. این امر اجرای بی‌نظیر تجارت و هزینه‌های پایین تراکنش را تضمین می‌کند و به معامله‌گران در اجرای کارآمد استراتژی‌هایشان مزیت خوبی را ارائه می‌دهد.
  • دسترسی آزاد: زیبایی تجارت فارکس در دسترس بودن آن نهفته است. با اتصال ساده به اینترنت، معامله‌گران در سراسر جهان می‌توانند در آن به معامله بپردازند، موانع جغرافیایی را از بین ببرند و فرصت‌های معاملاتی را در 24 ساعت شبانه‌روز و پنج روز هفته به چنگ بیاورند.
  • پتانسیل درآمد سودآور: معاملات فارکس پتانسیل فریبنده‌ای برای کسب درآمد به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد که عمدتاً به دلیل اهرم بالایی است که کارگزاران ارائه می‌دهند. این به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا موقعیت‌های خرید مهم‌تری را با سرمایه‌گذاری‌های ابتدایی کوچک‌تر کنترل کنند و بازده بالقوه را تقویت کنند. به عبارتی، در بازار فارکس می‌توان با اندک پول به راحتی به یک سود بالا رسید.

با توجه به برتری‌های هر دو بازار، می‌توان که هر دو بازار اگرچه در نگاه اول شبیه به یکدیگر هستند، اما بسیار متفاوت‌اند و هر کدام برتری‌های خودشان را دارند و مقایسه‌ی این دو در نهایت کار به جایی نمی‌برد. بازار ارزهای دیجیتال برتری‌ها و بازار فارکس مزیت‌های خودش را دارد که سرمایه‌گذار باز هم باید در نهایت بر اساس نیازهای خود و تصمیم نهایی‌اش یکی را برای انجام معاملات انتخاب کند.

معایب بازار ارزهای دیجیتال و فارکس

معایب بازار ارزهای دیجیتال و فارکس

معایب بازار ارزهای دیجیتال که در واقع بزرگ‌ترین مشکلاتش به شمار می‌روند نیز به شرح زیر است:

  • نوسانات بالا: نوسانات بالای بازار ارزهای دیجیتال نیز می‌تواند خطر قابل توجهی ایجاد کند، به طوری که اگر معامله‌گران احتیاط و مدیریت ریسک مناسب را رعایت نکنند، ممکن است با زیان‌های قابل توجهی مواجه شوند، زیان‌هایی که ممکن است در عرض چند ثانیه رخ بدهند و جبرانشان دیگر ممکن نباشد.
  • فشار نهادهای نظارتی: عدم اطمینان در خصوص وضعیت قانونی ارزهای دیجیتال می‌تواند معامله‌گران را در معرض طرح‌ها و کلاهبرداری‌های دزدی بالقوه قرار دهد. در بازار ارزهای دیجیتال اگر مورد حمله هکرها قرار بگیرید یا از طریق پروژه‌ای سرتان کلاه برود، بازگرداندن پولتان ممکن نیست و به طور ساده‌تر، دستتان به جایی بند نخواهد بود. ازاین‌رو بهتر است که قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال، شرط احتیاط را رعایت کنید.
  • دسترسی محدود به اطلاعات قابل‌اعتماد: از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال هنوز نسبتاً جوان است، دسترسی به اطلاعات قابل‌اعتماد می‌تواند زمان و تلاش لازم را داشته باشد. معامله گران باید در جستجوی منابع معتبر برای تصمیم‌گیری آگاهانه کوشا باشند.

معایب بازار فارکس که ممکن است در دراز‌مدت قابل‌حل باشند به شرط زیر است:

  • ریسک قابل توجه: انجام معاملات فارکس نیز دارای خطرات ذاتی‌ای است که سرمایه‌گذار باید پیش از هر اقدامی با دقت آن را مورد بررسی قرار دهد. اهرم سود قابل توجهی که در دسترس است می‌تواند احتمال زیان بسیار را تقویت کند و اگر سرمایه‌گذار جوانب احتیاط را رعایت نکند، این احتمال وجود دارد که دچار شکست‌های مالی قابل توجهی شود.
  • پیچیدگی در تحلیل بازار: تجارت فارکس نیاز به درک عمیقی از تحلیل و استراتژی‌های موجود در بازار دارد. سرمایه‌گذاران مشتاق باید زمان و تلاش زیادی را صرف درک پیچیدگی‌های بازار کنند که این پیچیدگی‌ها می‌تواند برای تازه‌ واردان به بازار کمی ترسناک به نظر برسند.
  • شیوع کلاهبرداری: علیرغم مقررات بسیار، بازار فارکس ماهیت غیرقابل قانون‌گذاری‌ای دارد که آن را مستعد کلاهبرداری و فعالیت‌های مخرب می‌کند. معامله‌گران باید قبل از انتخاب کارگزار یا سرمایه‌گذاری قابل توجه احتیاط کنند و تحقیقات کاملی را انجام دهند.

جمع‌بندی: ترید در فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال؟

هر دو بازار مجموعه‌ای از فرصت‌های منحصربه‌فرد را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند که بتوانند از معاملات خود سود ببرند، اما هر کدام به طور بالقوه دارای معایب قابل توجهی هستند که می‌توانند در کنار امکان سودآوری برای شما، دارایی‌تان را نیز از بین ببرند. سرمایه‌گذاران حتی می‌توانند با تلاش و وقت زیاد بر روی هر دو بازار فعالیت کنند، اما این انتخاب که فارکس بهتر است یا ارز دیجیتال در نهایت به خود شما بازمی‌گردد. لازم به ذکر است که این مسئله تغییری در اینکه باید پیش از سرمایه‌گذاری شرط احتیاط را رعایت کنید، ایجاد نمی‌کند.