اکثر ارزهای دیجیتال بازار، دارای تعدادی دارنده بزرگ هستند که بخش بزرگی از توکن عرضه شده یک دارایی را در اختیار دارند و می‌توانند بر قیمت آن ارز دیجیتال تأثیر بگذارند. به همین دلیل، سرمایه‌گذاران و تریدرهای بازار ارزهای دیجیتال لازم است تا رفتار و فعالیت های نهنگ‌های بازار را درک کنند و امروز در این مقاله از سرمایکس، به این موضوع خواهیم پرداخت.

نهنگ‌های ارزهای دیجیتال که به آن‌ها دارندگان بزرگ ارزهای دیجیتال نیز می‌گویند، افراد یا سازمان‌هایی را تشکیل می‌دهند که اغلب مالک بیش از ۱۰ درصد از یک ارز دیجیتال هستند. برای مثال، شرکت فناوری میکرواستراتژی (MicroStrategy) نزدیک به ۱۳۰ هزار بیت‌کوین (BTC) در اختیار دارد و اگر تصمیم به خرید یا فروش بگیرد، می‌تواند قیمت بیت‌کوین را تغییر دهد.

بنابراین، درک و زیر نظر گرفتن عملکرد حرکت نهنگ‌های ارزهای دیجیتال، بینش‌های به موقع را در مورد حرکت قیمتی دارایی‌های دیجیتال فراهم می‌کند. این فقط مختص به صنعت ارزهای دیجیتال نیست. در بازار‌های مالی سنتی، هنگامی که یک بازیگر بزرگ یا یک بِرَند مشهور از یک دارایی خاص حمایت می‌کند، قیمت آن دارایی افزایش پیدا می‌کند. در مواردی هم ممکن هست کاهش پیدا ‌کند.

به لطف ارزهای دیجیتال و توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT)، همه تراکنش‌ها به صورت درون‌شبکه‌ای هستند. همچنین به لطف شفافیتی که بلاک‌چین ارائه می‌دهد، تراکنش‌های انجام شده توسط کیف پول‌های نگهداری شده توسط نهنگ‌ها را می‌توان با توجه به دارایی که نهنگ نگه‌داشته است، شناسایی کرد. به طور کلی، این کیف پول‌ها را به راحتی می‌توان ردیابی کرد و رفتار آن‌ها نسبت به بازار را زیر نظر گرفت.

ردیابی نهنگ‌ در بازار ارزهای دیجیتال چگونه است؟

نهنگ‌های بازار

تریدرها و سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال به طور مداوم میزان ارزهای دیجیتالی که به صرافی‌ها وارد و یا از آن‌ها خارج می‌شوند را، ردیابی می‌کنند. وقتی مقدار زیادی از دارایی‌های رمزارزی چون بیت‌کوین یا اتر (ETH) وارد صرافی می‌شوند، انتظار می‌رود که شاهد فروش دارایی‌ها باشیم که منجر به کاهش قیمت می‌شود. برعکس، اگر مقدار زیادی از دارایی‌ای از صرافی خارج و وارد کیف پول‌ها شود، نشان‌دهنده افزایش قیمت احتمالی است.

این به این دلیل است که وقتی صرافی‌ها دارای خروجی خالص بالای ارزهای دیجیتال هستند، عرضه را کاهش می‌دهند که در نتیجه این کاهش عرضه، قیمت افزایش پیدا می‌کند.

اغلب اوقات، یک نهنگ می‌تواند ارزهای دیجیتال را در یک صرافی بخرد و آن‌ها را در حجم زیادی به کیف پول منتقل کند. این اقدام یک نهنگ می‌تواند منجر به افزایش قیمت برای ارز دیجیتال موردنظر شود.

در برخی حالت‌های دیگر، نهنگ‌های بازار ارزهای دیجیتال ممکن است تصمیم بگیرند که با خرید یا فروش در صرافی‌، بازار را مختل نکنند. در این حالت، آن‌ها یک معامله بازار خارج از بورس (OTC) بین دو کیف پول‌ها انجام می‌دهند. برای مثال، آن‌ها ممکن است بیت‌کوین را به کیف پولی بفرستند که یو‌اس‌دی‌کوین (USDC) را پس می‌فرستد و این منجر به فروش بیت‌کوین می‌شود بدون اینکه بازار متوجه تراکنش شود.

هنگامی که بلاک‌چین یک تراکنش بزرگ را ثبت می‌کند، سرمایه‌گذاران می‌توانند تراکنش را بررسی کرده و کیف پول‌های نهنگ را شناسایی کنند، به این صورت که اگر کیف پول موردنظر دارای دارایی‌های ارز دیجیتال بزرگی بود، به عنوان نهنگ برچسب‌گذاری می‌شود. از آن زمان به بعد، بررسی منظم این کیف پول‌ها و تراکنش‌هایی که انجام می‌شود می‌تواند در ارزیابی حرکت قیمتی آن ارز دیجیتال موجود در کیف پول آن نهنگ، کمک کند.

ردیابی نهنگ به همان اندازه که در بازار ارزهای دیجیتال سودمند است، می‌تواند در بازار توکن‌های غیرقابل معاوضه هم سودمند باشد. بیشتر جوامع کلکسیونی توکن‌های غیرقابل معاوضه، افراد یا سازمان‌هایی را دارند که مجموعه بزرگی از توکن‌های غیرقابل معاوضه را در اختیار دارند. در بسیاری از موارد، این دارندگان بزرگ ان‌اف‌تی توسط جامعه شناسایی می‌شوند. درست مانند ارزهای دیجیتال، ردیابی عملکرد این نهنگ‌ها هم می‌تواند در تصمیم‌گیری سریع برای خرید یا فروش توکن‌های غیرقابل معاوضه کمک کند.

برای مثال، اگر یک کلکسیونر معروف توکن‌های غیرقابل معاوضه یا یک نهنگ تصمیم بگیرد که توکن‌های غیرقابل معاوضه یک مجموعه را خریداری کند، این می‌تواند نشان‌دهنده اعتقاد بالای آن نهنگ یا کلکسیونر به آن مجموعه باشد. در نتیجه، سایر افراد متوجه این موضوع می‌شوند و توکن‌های غیرقابل معاوضه باقی مانده از آن مجموعه را به سرعت خریداری می‌کنند. این رفتار چندین بار در طول بازار صعودی ان‌اف‌تی در سال ۲۰۲۱ مشاهده شد.

با این حال، ردیابی نهنگ‌ها و زیر نظر گرفتن اقدامات آن‌ها، حتی اگر برای تنها یک آدرس کیف پول یا یک نهنگ باشد، می‌تواند طاقت فرسا و زمان بر باشد. اینجاست که ابزارهای ردیابی نهنگ‌ها وارد عمل می‌شوند.

ابزارهای ردیابی نهنگ ارزهای دیجیتال برای چه مواردی قابل استفاده است؟

ابزارهای ردیابی نهنگ ارزهای دیجیتال برای چه مواردی قابل استفاده است؟
ابزارهای ردیابی نهنگ ارزهای دیجیتال برای چه مواردی قابل استفاده است؟

اکثر سرمایه‌گذاران در بازار ارزهای دیجیتال، دارای بیش از یک رمزارز در سبد سرمایه‌ خود هستند. این دسته از سرمایه‌گذاران، برای اینکه از حرکات بازار مطلع شوند، باید چندین کیف پول را شناسایی و ردیابی کنند، اما به لطف ابزارهای تحلیل زنجیره‌ای، نیاز به ردیابی دستی این کیف پول‌ها نیست.

ابزارهای ردیابی از طریق یک بلاک‌چین اسکن کنند و هنگامی که کیف پول یک نهنگ تراکنشی انجام می‌دهد، آن را در لحظه شناسایی و به کاربر اطلاع دهند. این ابزارها همچنین برای شناسایی کیف پول‌ نهنگ‌هایی که تراکنش‌های بزرگی انجام می‌دهند، کمک می‌کند

مشابه با ارزهای دیجیتال، مجموعه‌های توکن‌ غیرقابل معاوضه را می‌توان برای اقداماتی مانند فهرست کردن توکن‌های غیرقابل معاوضه جدید زیر قیمت کف، فروش توکن‌های غیرقابل معاوضه به قیمت پیشنهادی و موارد دیگر ردیابی کرد.

قیمت کف یک مجموعه توکن غیرقابل معاوضه به حداقل قیمتی گفته می‌شود که یک توکن غیرقابل معاوضه را می‌توان با آن خریداری کرد. گاهی اوقات، زمانی که تمایل سرمایه‌گذاران برای خرید مجموعه توکن‌های غیرقابل معاوضه پایین است، قیمت کف پایین می‌آید.

کاهش قیمت یک مجموعه توکن غیرقابل معاوضه به کف، معمولاً با فهرست کردن توکن‌های غیرقابل معاوضه آن مجموعه توسط یکی از دارندگان در زیر قیمت کف آغاز می‌شود؛ بنابراین، می‌توان با استفاده از ابزارهای ردیابی نهنگ های بازار ارزهای دیجیتال، چنین اقداماتی را شناسایی کرد تا سرمایه‌گذار آگاه شود و بر اساس آن تصمیم بگیرد.

ابزارهای رایج ردیابی نهنگ‌های بازار ارزهای دیجیتال چه هستند؟

"<yoastmark

ابزارهای یافتن نهنگ‌ها با قابلیت‌های مختلفی ارائه می‌شوند، برخی می‌توانند فقط یک افزونه ساده در بالای یک بلاک‌چین باشند که به شما اطلاع می‌دهند، در حالی که برخی دیگر دارای قابلیت‌های تجزیه‌وتحلیل و نمودار گیری در چندین بلاک چین هستند.

برخی فقط ردیابی نهنگ‌های ارزهای دیجیتال را پوشش می‌دهند، در حالی که برخی دیگر ردیابی نهنگ‌های توکن‌های غیرقابل معاوضه را نیز ارائه می‌دهند.

همان‌طور که گفته شد، برخی از ابزارهای تحلیلی فقط یک تجزیه‌وتحلیل ساده و اطلاعیه‌های مربوط به فعالیت‌های یک نهنگ را ارائه می‌دهند، در حالی که ابزارهای دیگر فرصت‌های یادگیری جامع‌تری را در نمودارها و تجزیه‌وتحلیل‌ها در اختیار کاربران قرار می‌دهند. به طور کلی، برخی ابزارها فقط یک کار ساده انجام می‌دهند، در حالی که برخی دیگر اطلاعیه‌های خود را در توییتر یا تلگرام منتشر می‌کنند تا کاربران راحت‌تر مطلع شوند.

برخی از ابزارهای کلیدی برای ردیابی نهنگ‌ها عبارت‌اند از: وال واچرز (Whale Watchers)، وال بات آلرتس (Whale Bot Alerts)، وال مپ (Whale map)، وال آلرتس (Whale alerts)، کِلَنک اپ (Clank App) و کوین‌کارپ (Coincarp) است.

علاوه بر این ابزارها، ابزارهایی مانند اتراسکن (Etherscan) و سول‌اسکن (Solscan) در بالای بلاک‌چین‌های مربوطه خود یعنی اتریوم و سولانا (SOL) قرار دارند و اقدامات نهنگ‌ها را اطلاع می‌دهند.

با ردیابی رفتار نهنگ‌های بازار ارزهای دیجیتال، می‌توان تا حدی زیادی از نظر تکنیکال هوشیار باقی ماند. با این حال، واکنش بازار به یک خرید‌و‌فروش نهنگ کاملاً قابل پیش‌بینی نیست. داشتن اطلاعات در مورد رفتار یک نهنگ مفید است، اما این تنها یکی از چندین عامل ورودی است که بر قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر می‌گذارد و عامل تعیین‌کننده نیست، به خصوص در بازاری که عمدتاً توسط عوامل کلان اقتصادی هدایت می‌شود.