اگر شما یک سرمایه‌گذار در حوزه ارزهای دیجیتال یا حداقل یک فرد کنجکاو که به دنیای رمزارزها علاقه‌مند هستید و به طور منظم آن را دنبال می‌کنید، بدون شک نام بایننس به گوشتان خورده است. بایننس در حال حاضر بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال در سطح جهان است. اسم بایننس (Binance) از ترکیب دو کلمه “باینری” (Binary) و “فایننس” (Finance) به دست آمده است.

اگر تا کنون به این صرافی سرزده‌اید، احتمالا می‌دانید که بایننس ارز دیجیتال خود، که به نام “بایننس کوین” (Binance Coin) شناخته می‌شود را هم عرضه می‌کند. در این مقاله، قصد داریم به طور ساده همه‌چیز را درباره ارز دیجیتال بایننس کوین با شما به اشتراک بگذاریم.

معرفی ارز دیجیتال بایننس کوین

بایننس کوین یا به اختصار BNB، یک رمزارز است که توسط صرافی بایننس عرضه می‌شود و بر اساس شبکه بلاک‌چین اتریوم فعالیت می‌کند، به این معنی که فرآیند عملیاتی آن مشابه با اتر اجرا می‌شود. این توکن بایننس کوین برای انجام معاملات مختلف در صرافی بایننس استفاده می‌شود.

استفاده از این کوین‌ها، به خاطر تخفیف‌های قابل دریافت بر هزینه‌های معاملات در صرافی بایننس، بسیار محبوب است. کاربران فعال در این صرافی می‌توانند از BNB به عنوان کارمزدی برای استفاده از خدمات مختلف صرافی بهره ببرند. ارز دیجیتال بایننس کوین در حال حاضر برای هر معامله‌ای که انجام می‌دهد، به طور متوسط ۰.۱ درصد از هزینه را به عنوان کارمزد دریافت می‌کند، اما کاربرانی که با توکن‌های BNB معامله می‌کنند، می‌توانند تا ۵۰ درصد تخفیف بر روی هزینه‌های معاملات دریافت کنند.

نحوه کارکرد بایننس کوین

بایننس کوین به‌ عنوان وسیله‌ای برای پرداخت خدمات صرافی در بایننس استفاده می‌شود، همچنین می‌توان با آن معاملات ارزهای دیجیتال را در این پلتفرم انجام داد. حضور آن در یک بستر با معاملات و نقدینگی بالا می‌تواند یک مزیت عالی برای سرمایه‌گذاری به‌شمار آید. در بازار رمز ارزها، ارز دیجیتال بایننس کوین در رتبه ۱۷ از نظر سهم بازار قرار دارد.

برخلاف بیت کوین، کاربرد بایننس کوین محدود به معاملات همتا به همتا نیست بلکه این توکن بخشی از اکوسیستم بایننس است و به ‌عنوان ابزاری برای درآمدزایی این صرافی عمل می‌کند. رشد سریع بایننس کوین در مدت زمان کوتاه حضورش در دنیای ارزهای دیجیتال به شگفت‌انگیزی و قابل ملاحظه‌ای دست یافته است.

ویژگی‌های ارز دیجیتال بایننس کوین

بایننس کوین از ابتدا روی شبکه اتریوم با استفاده از استاندارد ERC-20 توسعه یافت و در حال حاضر به عنوان ارز دیجیتال بومی اکوسیستم بایننس شناخته می‌شود. این توکن برای اولین بار در رویداد عرضه اولیه کوین (ICO) در جولای ۲۰۱۷ معرفی شد که از ۲۶ ژوئن تا ۳ جولای ۲۰۱۷ برگزار شد. علاوه بر این، عرضه این دارایی دیجیتال تنها چند روز پیش از راه‌اندازی صرافی بایننس در بازار انجام شد.

سقف عرضه BNB حداکثر ۲۰۰ میلیون واحد است. در حال حاضر، Binance Coin در رتبه چهارم ارزهای دیجیتال از لحاظ ارزش بازار قرار دارد، که بیت کوین، اتریوم و تتر به ‌ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

BNB قابل مبادله با سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال است. همچنین، کاربران می‌توانند از Binance Coin برای انجام معاملات در صرافی Binance، صرافی غیرمتمرکز Binance DEX و شرکت در پروژه‌هایی که بر بستر Binance Smart Chain اجرا می‌شوند، استفاده کنند. همچنین، داشتن Binance Coin به کاربران این امکان را می‌دهد که از تخفیف در کارمزد تراکنش‌های صرافی Binance بهره‌مند شوند که به عنوان نوعی مشوق برای استفاده از این توکن عرضه شده است.

کاربردهای گسترده‌ بایننس کوین

ارز دیجیتال بایننس کوین به عنوان یک توکن کاربردی برای تخفیف در کارمزدهای معاملاتی در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، اما از آن زمان، کاربردهای آن فقط محدود به اکوسیستم بایننس نمانده است. اکنون امکان استفاده از BNB در زمینه‌های مختلفی وجود دارد.

بایننس کوین که ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس است، به‌ عنوان رمزپولی برای خرید آنلاین در فروشگاه‌ها، پرداخت هزینه‌های سفر، ایجاد قراردادهای هوشمند، وام ‌دادن و سایر موارد استفاده می‌شود. از آنجایی که ارز دیجیتال BNB با هدف تسهیل معاملات در داخل صرافی بایننس ایجاد شده است، بسیاری از معامله‌گران برای پرداخت کارمزدهای معاملات خود از آن استفاده می‌کنند.

تنها در صرافی بایننس، تقریبا 2 میلیون کاربر از بایننس کوین به منظور پرداخت کارمزدهای معاملاتی خود استفاده کرده‌اند و در مجموع، بالای ۴۰ میلیون بایننس کوین در ۱۲۷ میلیارد معامله مورد استفاده قرار گرفته است.

توکن سوزی BNB

توکن سوزی به زبان ساده یعنی یک فرآیندی که در آن تعدادی از توکن‌های یک رمز ارز معین از بازار خارج می‌شوند و به طور دائمی از دسترسی قابل معامله کاربران خارج می‌شوند. این فرآیند معمولا با هدف کاهش تعداد کل توکن‌های موجود در گردش و یا افزایش ارزش هر توکن انجام می‌شود.

توکن سوزی BNB یک فرآیند است که در آن توکن‌های بایننس کوین (BNB) به طور مداوم از گردش خارج می‌شوند و به طور دائمی از دسترسی معامله‌گران خارج می‌شوند. این فرآیند به صورت دوره‌ای توسط صرافی بایننس انجام می‌شود. بایننس به ‌طور منظم رویدادهای توکن‌سوزی را برگزار کرده است. آخرین رویداد توکن‌سوزی BNB در ژانویه ۲۰۲۳ برگزار شد که در آن بایننس در مجموع ۲,۰۶۴,۴۹۴.۲۳ کوین به ارزش بیش از ۵۷۵ میلیون دلار را سوزاند.

بایننس تا زمانی که ۱۰۰ میلیون ارز دیجیتال بایننس کوین، یعنی ۵۰ درصد از کل عرضه BNB را خریداری و نابود کند، به روند توکن‌سوزی ادامه خواهد داد. این اقدام تضمین می‌کند که عرضه بایننس کوین محدود باقی بماند و آن را نادرتر و ارزشمندتر کند.

ارز دیجیتال بایننس کوین و بیت کوین چه تفاوتی دارند؟

تفاوت اصلی بین بیت کوین و بایننس کوین در تاریخچه این دو ارز دیجیتال است. بیت کوین در سال ۲۰۰۹ وارد بازار شد و به عنوان اولین ارز دیجیتال معرفی شد، در حالی که BNB در سال ۲۰۱۷ به بازار رمزارزها پیوست. تفاوت دیگر این دو ارز در تعداد کل توکن‌های آن‌هاست. حداکثر تعداد بیت کوین تا ۲۱ میلیون واحد محدود شده است، در حالی که تعداد کل ارز دیجیتال بایننس کوین به ۲۰۰ میلیون کوین محدود شده است. علاوه بر این، بیت کوین در همه‌جا معامله می‌شود و زیر نظر و تحت کنترل هیچ بانک مرکزی قرار ندارد، اما بایننس کوین توسط صرافی بایننس کنترل می‌شود و فعالیت‌های مرتبط با آن بیشتر در این صرافی انجام می‌شود.

بهترین کیف پول‌های بایننس کوین

برای نگهداری از ارز دیجیتال بایننس کوین، علاوه بر کیف پول‌های رسمی Binance، می‌توانید از کیف پول‌های سازگار با شبکه اتریوم نیز استفاده کنید. در ادامه، بهترین کیف پول‌های برای نگهداری بایننس کوین را معرفی می‌کنیم:

مای اِتِر ولِت (MyEtherWallet)

مای اِتِر ولِت به عنوان یکی از برترین کیف پول‌های ذخیره و نگهداری اتریوم و توکن‌های مبتنی بر آن شناخته می‌شود. این نرم‌افزار به کاربران امکان می‌دهد تا با ایجاد کیف پول خود، تراکنش‌های اتریوم و توکن‌های ERC-20 را انجام دهند.

متاماسک (MetaMask)

متاماسک یک کیف پول دیجیتال است که به کاربران امکان می‌دهد کامل‌ترین کنترل را بر روی ارزهای دیجیتال خود داشته باشند. این کیف پول به‌عنوان یک افزونه برای مرورگرهای معروف نظیر گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس و Brave نیز عرضه شده است.

میست (Mist)

کیف پول میست که به عنوان کیف پول رسمی اتریوم شناخته می‌شود، برای ذخیره و نگهداری امن اتریوم و توکن‌های ERC-20 طراحی شده است. این کیف پول از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.

لجرنانو اس (Ledger Nano S)

لجرنانو اس یک کیف پول سخت‌افزاری است که به دلیل ساختار سخت‌افزاری خود، از امنیت بالایی برخوردار است. این کیف پول مانند یک فلش USB به رایانه کاربر متصل می‌شود و از احراز هویت دو عاملی نیز پشتیبانی می‌کند.

ترزور (Trezor)

ترزور یکی از نخستین کیف پول‌های سخت‌افزاری بوده و از آن می‌توان برای نگهداری امن ارزهای دیجیتالی گوناگونی از جمله ارز دیجیتال بایننس کوین استفاده کرد. این کیف پول به دلیل سطح بالای امنیتی خود، یکی از پرطرفدارترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاران است.

جمع‌بندی

بایننس کوین یکی از رمزارزهای عرضه شده توسط صرافی بایننس است و بر شبکه بلاک‌چین اتریوم فعالیت می‌کند، به این معنی که فرآیند عملیاتی آن مشابه با اتر اجرا می‌شود.
دامنه کاربردهای این رمزارز افزایش یافته و صرافی‌های بیشتری از این رمزارز برای وام‌دهی استفاده می‌کنند.