از همان ابتدا که بیت کوین بهعنوان اولین ارز دیجیتال راه خود را به بازارهای مالی پیدا کرد، همه سرمایهگذاران علاقهمند بودند تا امکان خرید کالاهایی واقعی با استفاده از بیت کوین فراهم شود. در واقع بتوانند با رفتن به یک فروشگاه، بهجای اینکه از کارت بانکی خود استفاده کرده و ارز رایج کشور را پرداخت کنند، بیت کوین بپردازند. چنین رویایی بود که در نهایت به ابداع بیت پی منجر شد.
بیت پی (BitPay) در سال ۲۰۱۱ در ایالت آتلانتا ایالات متحده فعالیت خود را آغاز کرد. بنیانگذاران این پلتفرم، تونی گالیپی و استیفن پیر بودند که تجربهای عمیق در ساخت نرمافزارهای مالی داشتند. این تجربه و علاقهای که از شبکههای بلاکچین در ذهن آنها ایجاد شده بود، در نهایت به خلق بیت پی منجر شد.
فهرست مقاله
Toggleبیت پی چیست؟
بیت پی یک پلتفرم پرداخت کریپتوکارنسی است. در ابتدای فعالیت، این پلتفرم فقط امکان پردازش پرداختهای بیت کوین و بیت کوین کش را داشت؛ اما امروزه علاوهبر بیت کوین، بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال دیگر نیز توسط آن پشتیبانی میشوند.
بیت پی این امکان را برای کسبوکارهای اینترنتی فراهم کرده است که بتوانند بهجای درگاههای پرداخت سنتی که مستقیم به بانکها متصل هستند و از ارزهای فیات استفاده میکنند، بیت کوین را نیز بهعنوان یک ارز رایج برای خریدها بپذیرند. این ویژگی باعث شد تا شرکت بیت پی در سپتامبر سال ۲۰۱۳، تنها دو سال پس از تأسیس، تراکنشهایی را پردازش کرده باشد که ارزش آنها مجموعا به ۲۷۰ هزار بیت کوین میرسید. در آن تاریخ، این تعداد بیت کوین حدود ۳۴ میلیون دلار ارزش داشت؛ اما امروزه، ارزش آن بسیار بیشتر از گذشته است.
بیت پی با چالشهای حقوقی مختلفی مواجه شد؛ اما با سختکوشی و تلاش مداوم، توانست در آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی فعالیت خود را تثبیت کند. به نحوی که در سال ۲۰۱۴، تعداد کسبوکارهایی که از خدمات بیت پی استفاده میکردند، به ۱۲ هزار رسید و امروزه در سال ۲۰۲۴، این تعداد به حدود ۵۰ هزار کسبوکار میرسد.
امکانات بیت پی
بیت پی خدمات خود را به درگاه پرداخت کسبوکارهای آنلاین محدود نکرد و امروزه هر فرد میتواند از خدمات این پلتفرم برای تسهیل مراودات مالی خود استفاده کند. بیت پی سه سرویس دیگر نیز به مشترکان خود ارائه میدهد که در ادامه مطرح شدهاند.
سرویس BitPay Card
با استفاده از سرویس بیت پی کارت میتوان از مزایای نوعی کارت بانکی برخوردار شد که موجودی آن، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال است. کارتهای بیت پی را میتوان مانند Visa Card یا سایر تجهیزات پرداختی مشابه دانست.
سرویس BitPay Wallet
با استفاده از سرویس بیت پی ولت میتوان بیت کوین و بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال را به شیوهای امن نگهداری کرد. دریافت و انتقال ارز دیجیتال به وسیله این کیف پول با چند کلیک ساده به انجام میرسد. علاوهبر این، با بهرهگیری از بخش Swap، میتوان رمزارزهای مختلف را به یکدیگر تبدیل کرد.
سرویس Billing
یکی از جالبترین خدمات بیت پی، خدمات Billing آن است. با استفاده از این سرویس میتوان صورتحساب مشتریان را از طریق ایمیل برای آنها ارسال کرد. مشتریان نیز میتوانند صورتحساب ارسال شده را با استفاده از لینکی که در آن قرار داده شده است، پرداخت کنند.
در یک جمعبندی کلی، از سرویسهایی که بیت پی به مشتریان خود عرضه میکند، میتوان این نتیجهگیری را داشت که بیت پی یکی از پیشروترین ارائهدهندگان خدمات پرداخت است و قطعا در آیندهای نهچندان دور، شاهد نوآوریهای بیشتری نیز از این شرکت خواهیم بود.
اکستنشن کروم
یکی از جالبترین امکاناتی که بیت پی فراهم کرده ، اکستنشن کروم آن است. با نصب اکستنشن کروم بیت پی میتوان پرداختها را بسیار راحتتر و بیدردسرتر انجام داد. فقط کافیست که هنگام پرداخت، از طریق اکستنشن اقدام کرد. در چنین حالتی، دیگر نیازی به رمز ورود یا انجام سایر مراحل معمول جهت انجام پرداختهای اینترنتی وجود ندارد.
خرید مستقیم گیفت کارت
از دیگر امکاناتی که بیت پی برای کاربران فراهم کرده است، میتوان به خرید مستقیم گیفت کارت اشاره کرد. کاربران بیت پی میتوانند با خرید گیفت کارت اسپاتیفای، گوگل پلی، والمارت و… پرداختهای درون برنامهای خود را انجام دهند. رویکرد بیت پی را میتوان رویکردی جامع و نوآورانه دانست. بیت پی در تلاش است تا یک سیستم پرداخت فراگیر و بدون نقص را ایجاد کند؛ سیستمی که برای تمامی کارهای روزمره مفید باشد و دیگر به استفاده از خدمات شرکتهای مختلف نیازی نباشد.
مزایای استفاده از پلتفرم پرداختی بیت پی
پلتفرم پرداخت بیت پی مزایای زیادی را فراهم کرده است. در ادامه این بخش، به تعدادی از مهمترین مزایای بیت پی خواهیم پرداخت.
سرعت و پایداری بالا
تاکنون هیچ گزارش حساسی مبتنیبر اختلال در خدماترسانی بیت پی منتشر نشده است. سیستمهای بیت پی کاملا پایدار هستند و تراکنشها را با سرعتی بینظیر به انجام میرسانند.
امنیت بالا
بیت پی یکی از امنترین پلتفرمهای پرداختی در زمینه کریپتوکارنسی است. بیت پی دارایی مشتریان را نگهداری نمیکند، بلکه دارایی کاملا در اختیار خود مشتری قرار دارد. این امر باعث میشود تا سرورهای بیت پی حتی در صورت شکست در برابر حملات سایبری، اطلاعات چندان حساسی را دربر نگیرند.
اصطلاحی که برای خطاب قرار دادن چنین سیستم کارکردی مورد استفاده قرار میگیرد، non-custodial است. در چنین حالتی کاربر باید همواره از دادههای حساب کاربری خود بکآپ تهیه کند تا از امنیت آنها اطمینان حاصل شود.
پوشش چهار سیستمعامل محبوب
اپلیکیشنهای بیت پی برای چهار سیستمعامل محبوب iOS، اندروید، ویندوز و لینوکس در دسترس هستند. تقریبا هیچ خدماتدهنده دیگری در حوزه کریپتوکارنسی وجود ندارد که برای تمامی این چهار سیستمعامل نرمافزار خود را عرضه کرده باشد.
فراگیری روزافزون
آمارهایی که تاکنون منتشر شدهاند، نشان میدهند که تمایل صاحبان کسبوکارها برای پذیرش ارزهای دیجیتال روزبهروز در حال افزایش است. در صدر تمامی سیستمهای پرداخت کریپتو، بیت پی وجود دارد و معمولا هر بیزینس آنلاینی که میخواهد پرداختهای خود را از طریق بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال انجام دهد، به سراغ این پلتفرم میرود.
فراگیری روزافزون بیت پی سبب شده است تا مشترکان این سرویس، امکان خرید از فروشگاههای زیادی را داشته باشند. با استفاده از کارت بیت پی میتوان بهصورت حضوری و با استفاده از دستگاههای pos، پرداخت را به انجام رساند. با بهرهگیری از ولت بیت پی نیز میتوان پرداختها را بهصورت آنلاین و با چند کلیک ساده انجام داد.
عرضه اطلاعات کامل برای توسعهدهندگان
یکی از بهترین ویژگیهای بیت پی، این است که تمامی اطلاعات مورد نیاز برای توسعهدهندگان را در یک فهرستبندی منظم و استاندارد آماده کرده است. توسعهدهندگانی که میخواهند از درگاه بیت پی برای سایتی بهخصوص استفاده کنند، میتوانند طبق این داکیومنتها به راحتی و در سریعترین زمان ممکن درگاه را فعال کنند.
پلتفرمهای مشابه با بیت پی
با اینکه بیت پی خدمات ارزندهای را به مشتریان خود ارائه میدهد، اما رقبایی نیز دارد که بهتر است به آنها هم نیمنگاهی داشت. برخی از رقبای بیت پی از بعضی جهات نسبتبه این پلتفرم برتری دارند؛ اما بهطور کلی، بیت پی را میتوان بهترین پلتفرم پرداخت ارز دیجیتال دانست. تعدادی از مهمترین رقبای بیت پی عبارتاند از:
پلتفرم CoinGate
پلتفرم CoinGate در سال ۲۰۱۴ در کشور لیتوانی فعالیت خود را آغاز کرد. درحالحاضر حدود ۴۵۰۰ کسبوکار با این پلتفرم در حال همکاری هستند و امتیازات زیادی در انجمنهای اینترنتی برای آن به ثبت رسیدهاند.
پلتفرم Coinbase Commerce
یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه خدمات کریپتوکارنسی، شرکت کوین بیس است. کوین بیس دارای یک پلتفرم با نام Coinbase Commerce است که به کسبوکارها امکان ایجاد درگاه پرداخت اینترنتی را میدهد. شرکت کوین بیس از سال ۲۰۱۲ تاکنون فعال بوده و سابقه خوبی را از خود بهجا گذاشته است.
پلتفرم Coinomi
از دیگر ارائهدهندگان خدمات درگاه پرداخت کریپتوکارنسی، میتوان به Coinomi اشاره کرد. کوینومی از حدود ۳۴۰ ارز دیجیتال و ۱۶۸ ارز فیات پشتیبانی میکند و تنوع خوبی را به کاربران خود ارائه میدهد. علاوهبر این، از پلتفرم کوینومی میتوان به ۲۵ زبان زنده دنیا استفاده کرد. نکتهای که باید آن را در نظر داشت، این است که درگاه پرداخت کوینومی با Coinomi Wallet متفاوت بوده و نباید این دو را با یکدیگر اشتباه گرفت.
پلتفرم Cryptopay
پلتفرم Cryptopay را میتوان از سابقهدارترین پلتفرمهای پرداخت رمزارز دانست. این پلتفرم از سال ۲۰۱۳ تاکنون فعال بوده و یکی از قدیمترین رقبای بیت پی محسوب میشود. البته سیاست کاری کریپتوپی بهصورتی است که خدمات محدودی را عرضه میکند و وارد حوزههای مختلف نمیشود. چهار کار اصلی، انتقال، دریافت، خرید و فروش توسط کریپتوپی به انجام میرسند. امروزه این پلتفرم ۷۵۰ هزار کاربر (متشکل از کاربران عادی و کسبوکارها) دارد که البته اغلب آنها امتیازی متوسط را برای خدمات این مجموعه درنظر گرفتهاند.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم تا پلتفرم پرداختی بیت پی را معرفی کنیم و خدمات مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم. محبوبیت بالای ارزهای دیجیتال باعث شده است تا امروزه پلتفرمهایی مانند بیت پی نیز بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند. پیشبینی میشود که در آینده نیز خدمات مختلف بیت پی مانند درگاه پرداخت آنلاین، کارت بیت پی، ولت بیت پی و سرویس Billing، بتوانند فعالیت خود را پایدار نگه داشته و بیت پی در صدر پلتفرمهای پرداخت کریپتوکارنسی باقی بماند.