یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای کسب درآمد از دنیای ارزهای دیجیتال، استیک کردن ارزهای مبتنی بر الگوریتم PoS است. با استفاده از سرویس استیکینگ، دارندگان برخی ارزهای دیجیتال می‌توانند با سرمایه‌گذاری و یا قفل کردن دارایی‌های رمزارزی خود در کیف پول‌های خود بدون اینکه به آن‌ها دست بزنند و یا آن‌ها را معامله کنند، درآمد مطمئن داشته باشند و از سویی به اعتبار شبکه‌ای که بر آن رمزارزها را قفل کرده‌اند نیز بیفزایند.

امروزه بسیاری از رمزارزها طبق الگوریتم PoS عمل می‌کنند و امکان استیکینگ آن‌ها وجود دارد. از معروف‌ترین آن‌‎ها نیز می‌توان به تتر، اتریوم، سولانا و… اشاره کرد. در میان تمامی این ارزهای دیجیتال، استیکینگ تتر از محبوبیت بسیار بالاتری برخوردار بوده و روزبه‌روز نیز در حال فراگیرتر شدن است؛ به‌خصوص در بین کاربران ایرانی که قصد دارند در کنار حفظ ارزش دارایی، میزانی سود نیز دریافت کنند.

برای این ‌که دلیل محبوبیت استیکینگ تتر را درک کرد، لازم است تا ابتدا با مفهوم استیکنیگ آشنا شد و سپس، تفاوت‌های تتر با سایر ارزهای دیجیتال PoS را بررسی کرد. پیشنهاد می‌کنیم که اگر شما هم قصد کسب درآمد از استیکینگ را دارید، به‌هیچ‌عنوان ادامه این مطلب را از دست ندهید.

استیکینگ تتر چیست؟

نه‌تنها تتر بلکه سایر ارزهای دیجیتال PoS نیز برای اعتبارسنجی تراکنش‌هایی که در شبکه انجام می‌شوند، از Validatorها استفاده می‌کنند. Validatorها افرادی هستند که میزان مشخصی از رمزارز یک شبکه را نگهداری کرده و آن را به‌عنوان وثیقه‌ای برای تبدیل شدن به Validator به شبکه پرداخت کرده‌اند. به فرآیند دادن وثیقه به شبکه و مشغول شدن به تایید تراکنش‌ها، استیکینگ گفته می‌شود.

انجام هرکدام از تراکنش‌های شبکه، به پرداخت میزان مشخصی کارمزد نیاز دارد که بخشی از این کارمزد به Validator تعلق خواهد گرفت. هرچقدر که یک Validator میزان بیشتری از یک رمزارز را استیک کرده باشد، تراکنش‌های بیشتری جهت تایید برای وی درنظر گرفته شده و طبیعتا، درآمد بالاتری نیز کسب خواهد کرد.

هنگامی که از استیکینگ تتر صحبت می‌کنیم، به حالتی اشاره داریم که یک فرد دارایی تتر خود را به‌عنوان وثیقه به یکی از شبکه‌های پشتیبان این رمزارز داده و به Validator تبدیل می‌شود؛ سپس با تایید و ثبت تراکنش‌ها، به کسب درآمد می‌پردازد. نکته‌ای که باید درنظر داشت، این است که اگر یک دارنده تتر به هر دلیل توانایی تبدیل شدن به یک Validator را نداشت، می‌تواند دارایی خود را در اختیار یک Validator قرار داده و توانایی وی برای تایید تراکنش‌ها را افزایش دهد؛ سپس، درصدی از سودی که به دارایی‌اش تعلق می‌گیرد را از Validator دریافت کند. باتوجه به این موضوع، محدودیت چندانی در مورد استیک کردن تتر وجود نداشته و هر فرد می‌تواند به این حوزه وارد شود.

تفاوت اصلی تتر با سایر رمزارزها

اصلی‌ترین تفاوتی که بین تتر و سایر ارزهای دیجیتال وجود دارد، استیبل بودن آن است. به‌طورکلی، ارزهای دیجیتال را از نظر تغییرات قیمت، می‌توان به دو دسته استیبل و غیر استیبل تقسیم‌بندی کرد. ارزهای استیبل مانند تتر، ارزهایی هستند که با یک دارایی فیات ارتباط دارند. برای مثال، تتر با دلار ارتباط داشته و قیمت هر تتر همواره با ۱ دلار برابر است. این امر، تتر را به گزینه‌ای امن برای نگهداری دارایی‌ها تبدیل می‌کند؛ چراکه از افت‌وخیزهای ناگهانی بازار ارزهای دیجیتال، در امان است.

در نقطه مقابل، ارزهای غیر استیبل، دائما در حال نوسان هستند و قیمت آن‌ها تغییر پیدا می‌کند. بیش از ۹۰ درصد توکن‌های موجود در بازار رمزارزها، ارزهایی غیر استیبل هستند. از معروف‌ترین ارزهای دیجیتال غیر استیبل، می‌توان به بیت کوین، اتریوم، بایننس کوین، تون کوین و… اشاره کرد.

دلیل محبوبیت تتر برای استیکینگ

دلیل محبوبیت تتر برای استیکینگ

دلیل محبوبیت تتر برای استیکینگ، استیبل بودن آن است. استیک کردن ارزهای غیر استیبل، ممکن است ناامن باشد؛ اما استیکینگ تتر، در بی‌خطرترین حالت ممکن قرار دارد. برای استیکینگ باید دارایی را به مدت معلومی قفل کرد. درصورتی که ارز استیک شده غیر استیبل باشد، ممکن است در این بازه زمانی قیمت‌ آن کاهش پیدا کند و درصورت قفل ماندن دارایی، این امکان وجود دارد که نتیجه نهایی که از استیکینگ به دست می‌آید، ضررده باشد؛ اما این مسئله در مورد رمزارزهای استیبل مانند تتر وجود نداشته و می‌توان با خیالی راحت آن‌ها را استیک کرد.

برای درک بهتر این موضوع، فرض کنید که ارزش فعلی اتریوم (یک رمزارز غیر استیبل)، ۲۰۰۰ دلار باشد. شما ۱۰ اتریوم خریداری می‌کنید که ارزش کل آن، ۲۰ هزار دلار می‌شود. درصورتی که نرخ سوددهی استیکینگ اتریوم به مدت یک سال، ۵ درصد باشد و شما دارایی خود را استیک کنید، بعد از گذشت یک سال، ارزش دارایی‌تان ۲۱ هزار دلار خواهد بود؛ اما مسئله‌ای که در این میان وجود دارد، این است که رسیدن ارزش دارایی به ۲۱ هزار دلار، فقط هنگامی رخ می‌دهد که قیمت اتریوم در طول سال ثابت بماند؛ اما هیچ تضمینی برای این مسئله وجود نداشته و قیمت این رمزارز می‌تواند افزایش یا کاهش پیدا کند. درصورت افزایش، طبیعی است که سوددهی استیکینگ نیز بیشتر شود؛ اما درصورت کاهش، بسته به این ‌که قیمت چه مقدار کاهش پیدا کرده باشد، ممکن است استیکینگ به امری ضررده نیز تبدیل شود.

باتوجه به این‌ که تتر قیمت ثابتی داشته و همواره با ۱ دلار آمریکا برابر است، از چنین خطراتی کاملا مصون است. پیشنهاد می‌کنیم که اگر آشنایی چندانی با بازار ارزهای دیجیتال و نحوه پیشبینی کردن قیمت‌ها ندارید، به‌هیچ‌عنوان به سراغ استیک کردن ارزهای غیر استیبل نروید. حتی بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای نیز ارزهای استیبل مانند تتر را برای استیکینگ انتخاب می‌کنند.

نرخ سوددهی تتر در استیکینگ

این ‌که سوددهی استیکینگ تتر چقدر باشد، به میزان دارایی استیک شده پلتفرمی که تتر در آن استیک می‌شود و همچنین مدت‌زمان استیکینگ بستگی دارد؛ این نرخ معمولا بین ۲ تا ۱۵ درصد در نوسان است. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که سوددهی بالای ۱۵ درصد استیکینگ تتر امری نادر بوده و درصورتی که پلتفرمی مدعی چنین نرخی باشد، احتمال این ‌که هدف اصلی ایجاد کنندگان آن پلتفرم سرقت دارایی کاربران باشد زیاد است.

بهترین پلتفرم استیکینگ تتر

امروزه پلتفرم‌های زیادی قابلیت استیک کردن تتر را فراهم کرده‌اند اما از میان تمامی آن‌ها، پلتفرمی که بیشترین سازگاری را با شرایط کاربران ایرانی داشته باشد، سرمایکس است. حتی در مسائلی مانند استیکینگ نیز کاربران ایرانی همواره با مشکل تحریم‌های مالی مواجه هستند و بهتر است که برای چنین فعالیت‌هایی، از پلتفرم‌های داخلی کمک بگیرند.

سرمایکس یکی از معتبرترین صرافی‌های ایرانی است که امروزه قابلیت استیک کردن ۹ ارز دیجیتال‌ مختلف را نیز فراهم کرده و کاربران این پلتفرم می‌توانند به شیوه‌ای امن و بدون خطر، به کسب سود از سرمایه خود مشغول شوند. سه حالت مختلف برای استیک کردن تتر در سرمایکس وجود دارد که عبارت‌اند از:

استیک با سرمایه کم

استیک ارز دیجیتال تتر با سرمایه کم در پلتفرم سرمایکس، حداقل به ۱۰ تتر نیاز دارد. در این پلن، دارایی به مدت ۱ روز قفل می‌شود و سودی که به‌صورت سالانه به کاربر تعلق می‌گیرد، ۱۰.۴ درصد است. توجه داشته باشید که این سود به‌صورت «سالانه» است و اگر دارایی فقط ۱ روز در اختیار سرمایکس باشد، طبیعتا سودی که دریافت می‌شود نیز متناسب با همین مدت‌زمان است.

استیکینگ با سرمایه متوسط

در استیکینگ با سرمایه متوسط، به حداقل ۱۰۰ تتر نیاز است. در این حالت، دارایی به مدت ۹۰ روز در اختیار صرافی قرار می‌گیرد. سودی که برای این پلن درنظر گرفته شده، ۱۲.۲ درصد به ازای هر سال است.

استیکینگ با سرمایه زیاد

پرسودترین پلنی که می‌توان در آن شرکت کرد، استیکینگ تتر سرمایکس با سرمایه زیاد است. در این پلن، به حداقل ۱۰۰۰ تتر نیاز است. سرمایه‌ای که در اختیار صرافی قرار می‌گیرد، به مدت ۱ سال بلوکه می‌شود؛ اما جذاب‌ترین چیزی که در این میان وجود دارد، این است که ۱۵.۱ درصد سود به سرمایه تعلق می‌گیرد. در واقع به ازای هر ۱۰۰۰ دلار، ۱۵۱ دلار سود که نه‌تنها در مقایسه با سایر صرافی‌ها، بلکه در مقایسه با بانک‌ها و سازمان‌های مالی نیز بی‌نظیر است. علاوه‌براین، به‌خاطر استیبل بودن ارز دیجیتال تتر، سودی که دریافت می‌شود، تضمین‌شده است.

استیکینگ سود بیشتری دارد یا ترید کردن؟

استیکینگ سود بیشتری دارد یا ترید کردن؟

یکی از سوالاتی که شاید برای بسیاری از افراد به‌وجود بیاید، این است که استیکینگ سود بیشتری دارد یا ترید کردن؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر تریدر حرفه‌ای باشد، قطعا ترید کردن سوددهی بالاتری خواهد داشت؛ اما درصورتی که تریدر چندان ماهر نباشد، استیک کردن رمزارز گزینه بهتری خواهد بود. لازم به ذکر است که سرمایکس علاوه‌بر قابلیت استیکینگ، ابزارهای متنوعی را نیز برای ترید کردن ارزهای دیجیتال درنظر گرفته که کاربران می‌توانند با استفاده از آن‌ها، به‌صورت کاملا حرفه‌ای در بازار رمزارزها مشغول فعالیت شوند. سرمایکس همواره در تلاش است تا با ایجاد بستری امن، شرایط را برای هرنوع فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال هموار سازد.

آیا استیکینگ تتر یک نوع سرمایه‌گذاری است؟

برخلاف تصور بسیاری از افراد، استیکینگ سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شود. استیکینگ در واقع نوعی دریافت مجوز برای شروع تایید تراکنش‌های سایر کاربران و کسب سود است. این ‌که امروزه می‌توان بدون دخالت در فرآیند تایید تراکنش‌ها، به کسب درآمد از استیکینگ مشغول شد، بدین‌خاطر است که پلتفرم‌های استیکینگ تمامی دردسرهای اعتبارسنجی تراکنش‌ها را به دوش می‌کشند و در ازای آن، درصدی از کارمزد تراکنش را به ولت خود واریز می‌کنند.

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم تا ضمن معرفی مفهوم استیکینگ، دلیل محبوبیت استیکینگ تتر را نیز مورد بررسی قرار دهیم. به‌طورکلی استیک کردن ارزهای استیبل مانند تتر، نیازی به داشتن دانش به‌خصوصی در زمینه ارزهای دیجیتال ندارد و کاربران می‌توانند به راحتی و بدون دردسر، دارایی خود را استیک کنند؛ البته طبیعی است که به‌خاطر محدودیت‌های فراوانی که برای کاربران ایرانی وجود دارد، استیک کردن رمزارزها در یک پلتفرم داخلی مانند سرمایکس، گزینه بهتری نسبت به پلتفرم‌های خارجی خواهد بود.