سناتورهای جمهوری‌خواه روز سه‌شنبه ۲۲ جولای ۲۰۲۵ (۳۱ تیر ۱۴۰۴)، پیش‌نویس بحث‌‌برانگیزی درباره قوانین ساختار بازار ارز دیجیتال منتشر کردند. این اقدام بر پایه تصویب اخیر قانون CLARITY در مجلس نمایندگان صورت گرفته است.

آمریکا پایتخت ارز دیجیتال در جهان

سینتیا لومیس (Cynthia Lummis)، سناتور جمهوری‌خواه-وایومینگ، همراه با سناتور تیم اسکات (Tim Scott) جمهوری‌خواه-کارولینای جنوبی، سناتور بیل هاگرتی (Bill Hagerty) جمهوری‌خواه-تنسی و سناتور برنی مورنو (Bernie Moreno) جمهوری‌خواه-اوهایو، اعلام کردند که پیش‌نویس قوانین ساختار بازار را منتشر کرده‌اند که هدف آن، تبدیل ایالات متحده به «پایتخت کریپتویی جهان» است.

به‌عنوان بخشی از این طرح، قانون‌گذاران همچنین یک درخواست اطلاعات (RFI) صادر و از ذی‌نفعان دعوت کرده‌اند تا نظرات و سوالات مرتبط درباره پیش‌نویس را ارائه دهند.

خانم لومیس گفته:

نمی‌توانیم اجازه دهیم سردرگمی‌های رگولاتوری همچنان نوآوری آمریکایی‌ها را به خارج از کشور سوق دهد.

او در ادامه به این نکته اشاره کرد که این پیش‌نویس بحث‌برانگیز، رویکردی متفکرانه و متوازن است که شفافیتی را که نوآوران آمریکا نیاز دارند، فراهم می‌کند و در عین حال، تضمین‌کننده حفاظت از کاربران این حوزه است.

cynthialummispost on x
پست سینتیا لومیس در ایکس

در این پیش‌نویس، اصطلاح «دارایی فرعی (Ancillary Asset)» تعریف شده است تا مشخص شود کدام دارایی‌های دیجیتال مشمول قوانین اوراق بهادار نیستند. دارایی فرعی یا دارایی غیراوراق بهادار به دارایی دیجیتالی گفته می‌شود که خودش به‌تنهایی اوراق بهادار محسوب نمی‌شود، اما ممکن است در چارچوب یک قرارداد یا پیشنهاد سرمایه‌گذاری خاص، موقتا مشمول قوانین اوراق بهادار شود.

همچنین این پیش‌نویس الزاماتی برای افشای اطلاعات تعیین می‌کند و به SEC دستور می‌دهد مقررات جدیدی برای عرضه و معاملات این دارایی‌ها صادر کند.

چرا این پیش‌نویس مهم است؟

در هفته کریپتو (Crypto Week) آمریکا، بررسی قوانین ارز دیجیتال در هفته آخر تیر ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفت. قانون CLARITY که یکی از این قوانین بود و هفته گذشته در مجلس نمایندگان تصویب شد، یک چارچوب قانونی برای پایان دادن به ابهام‌های نظارتی در صنعت رمزارزها است. این قانون تاریخی، مسئولیت نظارت را بین SEC و CFTC تقسیم می‌کند و درباره طبقه‌بندی دارایی‌های دیجیتال و نحوه برخورد با پروتکل‌های غیرمتمرکز را شفاف‌سازی می‌کند.

علاوه بر قانون CLARITY، قانون GENIUS که با عنوان «لایحه استیبل‌ کوین» نیز شناخته می‌شود، به تصویب مجلس رسید و سپس ترامپ لایحه GENIUS را امضا و به قانون تبدیل کرد. این قانون یک چارچوب نظارتی را برای ناشران استیبل‌ کوین‌های دلاری مانند تتر (USDT) و یو‌اس‌دی‌سی (USDC) تعیین می‌کند.

اکنون حمایت ترامپ از برخی پروژه‌ها و احتمال تعارض منافع باعث شده این لوایح با دقت بیشتری بررسی شوند. سناتور دموکرات الیزابت وارن (Elizabeth Warren) از ایالت ماساچوست، یکی از منتقدان سرسخت این قوانین است.