همانطور که در مقالات قبلی دیده اید ، ما در شبکه اتریوم از واژه ای به نام Smart Contracts یا قراردادهای هوشمند استفاده میکنیم . در این مقاله قصد داریم تا توضیح کاملی در مورد این واژه ارائه دهیم تا شما بتوانید با درک بهتر این موضوع ، فعالیت مثبت تری در زمینه ارز اتریوم داشته باشید .

قرارداد هوشمند چیست ؟

یک Smart Contract در واقع پروتکلی است که از آن برای کنترل کردن قرارداد ها استفاده میشود . قرارداد هوشمند در واقع یک پروتکل منحصر به فرد است که کمک میکند تا عملیات تایید یا ایجاد یک فعالیت جدید ، به درستی انجام شود . Smart Contract ها به شما اجازه میدهند تا بدون دخالت یک شخص ثالت ، تراکنش های خودتان را انجام دهید . چنین تراکنش هایی معمولا قابل ردیابی و غیر قابل بازگشت می باشند . قراردادهای هوشمند تمامی اطلاعات مربوط به قرارداد را کنترل میکند و تمامی کارهای مورد نیاز را به صورت اتوماتیک انجام میدهد .

قرارداد های هوشمند چگونه ایجاد شدند ؟

ایده ایجاد قراردادهای هوشمند اولین بار در سال ۱۹۹۴ توسط یک دانشمند علوم کامپیوتری به نام ” نیک سابو ” مطرح شد . او توضیحات پایه ای و قوانین این کار را توضیح داد ولی محیط کاری و علم آن زمان ، به حدی پیشرفته نبود که بتواند منظور وی را پیاده کند . بعد از معرفی تکنولوژی بلاک چین

Smart Contract ها چگونه عمل میکنند ؟

بیایید کل فرآیند را قدم به قدم بررسی کنیم . ابتدا افراد و نوع قراردادی که بین آن ها منعقد شده است ، کد گذاری میشوند و به عنوان یک بلاک ، در بلاک چین قرار میگیرند . سپس این قرارداد بین تمامی Node های موجود در پلتفرم ، کپی و توزیع میشود . بعد از آنکه عملیات آغاز میشود ، آن قرارداد بنا بر شرایطی که در آن ذکر شده است ، انجام میشود . سپس برنامه بررسی میکند که تعهدات انجام شده معتبر است یا خیر .

فرآیند ساخت یک Smart Contract به چه صورت است ؟

برای ایجاد یک Smart Contract موارد مورد نیاز عبارتند از :

۱ – موضوع قرارداد

برنامه نیاز دارد تا به کالا ها یا خدمات تحت قرارداد دسترسی داشته باشد تا بتوانید آنها را به صورت اتوماتیک از حالت بلاک یا مسدود خارج کند .

۲ – امضاهای دیجیتالی شده

تمامی شرکت کننده ها میتوانند موافقت خودشان را از طریق امضا کردن قرارداد به وسیله کلید های خصوصی خودشان ، اعلام کنند .

۳ – شرایط یک قرارداد

شرایط قراردادها باید به صورت سکانسی از عملیات های مشابه هم باشد که تمامی شرکت کننده ها ملزم به موافقت با این قوانین هستند .

۴ – شبکه غیر متمرکز

قرارداد هوشمند درون بلاک چین شبکه خودش نمایش داده میشود و سپس بین تمامی Node های آن سیستم توزیع میشود .

نمونه های استفاده از قراردادهای هوشمند در زندگی روزمره کدامند ؟

Smart Contract ها میتوانند درون زمینه های مختلفی مفید واقع شوند . برخی از این زمینه ها عبارتند از :

الف ) اقدامات مربوط به تهیه و توزیع

زنجیره تامین معمولا بسیار طولانی است و دارای چندین پیوند می باشد . هر پیوند باید از پیوند قبلی تاییدیه دریافت کند تا بتواند قرارداد قبلی را تایید کند و کار را پیش ببرد . این یک پروسه زمان بر می باشد یکی خیلی منجر به سود نمیشود . با استفاده از قراردادهای هوشمند ، هر شرکت کننده میتواند پیشرفت را مشاهده کند و کارش را همزمان انجام دهد . قراردادهای هوشمند میتوانند ناشناس بودن شرایط قراردادها را حفظ کنند و اجازه اعمال خرابکارانه و کلاهبرداری را ندهند . همچنین با استفاده از چنین سیستم هایی میتوان در هر لحظه وضعیت محصولی را بررسی کرد که در حال ارسال می باشد .

ب ) انتخابات ها

نتایج یک رای گیری انتخاباتی میتواند درون یک بلاک چین قرار بگیرد و در بین تمامی Node های سیستم پخش شود . تمامی این داده ها دارای رمزگذاری می باشند و به صورت ناشناس نگه داری میشوند . این فرآیند باعث میشود که احتمال هرگونه دستکاری انتخاباتی ، از بین برود .

همچنین به صورت کلی مزایای قراردادهای هوشمند میتواند در زمینه هایی مانند بیمه ، سیستم های بانکی و سیستم های مدیریتی ، کارآمد باشد .

مزایای استفاده از Smart Contract ها کدام اند ؟

a ) امنیت

قرارداد های هوشمند ابتدا رمزگذاری میشوند و سیستم بین Node های شبکه توزیع میشوند . این کار تضمین میکند که این قراردادها نمیتوانند بدون اجازه شما ، تغییر داده شوند .

b ) استاندارد سازی

امروزه گونه های مختلفی از قراردادهای هوشمند استفاده میشوند . شما میتوانید یک مورد را انتخاب کنید و آن را بر اساس نیاز خود تغییر دهید .

c ) اقتصادی بود و سرعت کار

تمامی این فرآیند ها اتوماتیک هستند و واسطه ها در آنها حذف شده اند .

معایب استفاده از Smart Contract ها کدام اند ؟

هر چیز مثبتی معمولا در کنار خودش فاکتورهای منفی نیز دارا می باشد ، قراردادهای هوشمند نیز از این قاعده مستثنی نیستند . برخی از معایب این قراردادها عبارتند از :

I ) وضعیت نامعلوم قانونی

اخیرا قراردادهای هوشمند توسط دولت ها پشتیبانی نمیشوند . بنابراین اگر موسسات دولتی سعی کنند قوانینی برای منع استفاده از آنها وضع کنند ، شاید مجموعه دچار مشکل شود .

II ) جنبه انسانی

این انسان ها هستند که کدها را مینویسند و آنها ممکن است خطا کنند . زمانی که قرارداد هوشمند متصل به بلاک چین شود ، امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت .

III ) هزینه های اعمال

Smart Contract ها نمیتوانند بدون برنامه نویسی ایجاد شوند . این موضوع مستلزم داشتن یک کدنویس حرفه ای می باشد که مفهوم قراردادها و مفاهیم پایه بلاک چین را بشناسد .

یک قرارداد هوشمند از کجا میتواند ایجاد شود ؟

امروزه این قراردادهای هوشمند توسط بسیاری از بلاک چین ها اعمال شده اند و از درجه های مختلفی برخوردار هستند . بسیاری از پروژه ها در حال اجرای Smart Contract ها هستند . تفاوت آنها در قالب های اعمال این گونه قراردادها می باشد . امروزه این پلتفرم ها بیشتر روی موارد زیر تاکید دارند :

One ) جذاب بودن قراردادها برای افرادی که دانش برنامه نویسی ندارند

در حالی که اکثر پلتفرم های ارائه دهنده این گونه خدمات نیاز به دانش های برنامه نویسی دارند ، مجموعه های بزرگ در تلاش برای حذف این موانع هستند .

Two ) همکاری کامل در مورد تبادلات

گروه پشتیبانی در هر مرحله ای که شما به مشکلی برخورد کنید ، شما را راهنمایی خواهد کرد .

Three ) رعایت ارزش های اخلاقی

حل اختلافات برای بسیاری از پلتفرم ها سخت می باشد و نیاز به یک بخش ثالث برای بررسی این موارد دارد که باعث هدر رفت وقت و منابع میشود .

اگر شما نیاز به خرید ارز اتریوم و یا تبدیل ارزهای اینترنتی به یک دیگر دارید ، پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات سایت ارز جو می باشد تا از امنیت و سرعت کامل برای انجام تراکنش ها بهره مند شوید .

این مقاله به صورت اختصاصی توسط مجموعه ارز جو ترجمه شده است .