در دنیای رمزارزها، تتر یکی از نامهایی است که بسیار شناخته شده و در بازار با ارزش رمزی حضور دارد. تتر، به عنوان یکی از پایدارترین ارزهای دیجیتال، همواره مورد توجه سرمایهگذاران و تریدرها قرار دارد. این ارز، به ویژگیها و تاریخچه خاصی دست پیدا کرده و از اهمیت و تأثیر آن در بازار رمزارزها نمیتوان غافل شد.
در این مقاله، ما به بررسی حقیقت هایی در مورد قیمت تتر، معرفی این رمزارز و مباحث مرتبط با آن خواهیم پرداخت. از نگاهی به تاریخچه تتر و نحوه عملکرد آن در بازارهای مختلف، تا تأثیر و جایگاه این ارز در جهان رمزارزها، تمامی جنبههای اساسی تتر در این مقاله مورد بررسی واقع میشوند. همچنین، به بررسی اهمیت تتر به عنوان یک پایدارکننده و نقش آن در ایجاد پایداری در بازارهای رمزارز خواهیم پرداخت.
پیروزیها و چالشهایی که تتر در سالهای اخیر تجربه کرده، موضوعات مهمی است که در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرند. این مقاله به خواننده اطلاعات مفیدی در خصوص تتر ارائه میدهد و به درک بهتری از این ارز برای سرمایهگذاران و افرادی که به دنبال اندیشههای نرمالی در دنیای دیجیتال هستند، کمک میکند.
فهرست مقاله
Toggleارز دیجیتال تتر چیست؟
تتر که در ابتدا با نام RealCoin در جولای ۲۰۱۴ به بازار معرفی شد، نهایتاً در نوامبر ۲۰۱۴ با نام تتر به شناختهای تبدیل شد. این ارز دیجیتال در زمان راهاندازی بر پایه بلاکچین بیتکوین بود، اما اکنون از پروتکلهای Omni، اتریوم، سولانا، ترون، آلگورند، EOS، پالیگان، بیانبی چین، اوالانچ و بیتکوین کش برای صدور خود استفاده میکند.
تتر به دستهای از ارزهای دیجیتال تعلق دارد که به سرعت در حال رشد هستند و به عنوان “استیبل کوینها” شناخته میشوند. هدف اصلی این استیبل کوینها ارائه یک جایگزین برای رمزارزهایی مثل بیتکوین (BTC) است که دارای نوسان بالا هستند. این تعداد به روز رمزارزها کاربران را در معاملات و سرمایهگذاریهای کریپتویی بهرهورتر میکنند. تتر همچنین توکنهایی که به ارزهای معمولی مثل یورو، یوان چین، پزو مکزیک و طلا مرتبط هستند را منتشر کرده است. ارزش و قیمت تتر همیشه به یک دلار آمریکا ثابت است. علاوه بر این، تتر (USDT) تنها یکی از استیبل کوینها در بازار رمزارزها نیست و استیبل کوینهای دیگری نیز وجود دارند. اما تتر (USDT) با ارزش بازاری حدود ۸۳.۴۷ میلیارد دلار، در رتبه سوم بازار کریپتو در جهان قرار دارد. در ویدئوی زیر بیشتر درباره ارز دیجیتال تتر صحبت کرده ایم که می توانید آن را هم مطالعه کنید.
دامیننس تتر (USDT) چیست؟
دامیننس تتر به سهم تتر (USDT) از کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال گفته میشود. به عبارت سادهتر، این شاخص نشان میدهد که چه مقدار از کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار کوین تتر است. از آنجایی که تتر به عنوان یک ارز پایدار و وابسته به دلار آمریکا شناخته میشود، دامیننس آن میتواند نشاندهنده تمایل سرمایهگذاران به حفظ ارزش داراییهای خود در شرایط نوسانات بازار باشد. افزایش دامیننس تتر معمولاً نشاندهنده کاهش ریسکپذیری سرمایهگذاران و تمایل آنها به نگهداری از داراییهای پایدارتر است. از طرف دیگر، کاهش دامیننس تتر میتواند به معنای افزایش تقاضا برای سایر ارزهای دیجیتال و تمایل سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در پروژههای دیگر باشد.
خالق تتر کیست؟
بیایید بعد از اینکه تتر را بهتر شناختیم، با سازندگان این ارز دیجیتال بیشتر آشنا شویم. ارز دیجیتال استیبل کوین USDT توسط تیمی از کارآفرینان و تخصصهای فعال در صنعت کریپتو، شامل ریو کالینز (Reeve Collins)، بروک پیرس (Brock Pierce) و کریگ سلارس (Craig Sellars)، تأسیس شد.
ریو کالینز، که از پیشهنامهای با درخشش و تجربه چشمگیر برخوردار است، قبل از شروع پروژه استیبل کوین، توانسته بود شرکتهای بزرگ و ارزشمند دیگر را تأسیس نماید. او به عنوان یکی از موفقترین کارآفرینان حوزه تبلیغات آنلاین شناخته میشود، و معروفیت زیادی به عنوان بنیانگذار شبکه تبلیغاتی Traffic Marketplace دارد.
بروک پیرس، دیگر سازنده تتر، یک متخصص مطرح در زمینه رمزارزها و ارزهای دیجیتال است که در طی مسیر حرفهای خود، پروژههای متعددی را با موفقیت در حوزه رمزنگاری انجام داده است. در سال ۲۰۱۴ به عنوان مدیر اجرایی بنیاد بیت کوین (Bitcoin Foundation) منصوب شد و به بهبود و توسعه بیت کوین کمک بسیاری کرد.
کریگ سلارس، دیگر بنیانگذار تتر، بیش از شش سال به عنوان عضو بنیاد Omni فعالیت کرده و در مسئولیتهای متنوعی در پروژههای رمزنگاری چون Factom، Synereo و Bitfinex به عهده داشته است.
علت ایجاد شدن استیبل کوینها
همانطور که میدانید، ارزهای دیجیتال از جمله قیمت بیت کوین دائماً تحت تأثیر نوسانات قرار دارند، و در طی یک روز ممکن است تغییرات قویی در ارزش آنها اتفاق بیافتد. به همین دلیل، استفاده از بیت کوین برای تبادلات روزانه، پرداختها و قراردادها ممکن است غیرعملی باشد. به علاوه، سرعت انجام تراکنشهای بیت کوین نسبت به تعداد زیادی از تراکنشها کاهش مییابد (تا ۷ تراکنش در هر ثانیه). بنابراین، استیبل کوینها به وجود آمدهاند تا به این چالشها پاسخ دهند. این ارزهای دیجیتال به ارزشگذاری بر اساس ارزهای فیات پایدار مانند دلار کمک میکنند که توسط بانکهای مرکزی کشورها مدیریت و کنترل میشود. بنابراین:
- تریدرها از طریق استفاده از استیبل کوین میتوانند در برابر نوسانات شدید بازار کریپتومونی در مقیاس محدودتر محافظت کنند.
- استیبل کوینها به عنوان نمایندههای دیجیتال دلار فعالیت میکنند و به سادگی میتوانند به صرافیهای خارجی مانند بایننس منتقل شوند تا ارزش دلاری داشته باشند.
در ویدئوی زیر می توانید درباره استیبل کوین ها اطلاعات بیشتری جمع آوری کنید.
تتر چه کاربردهایی در بازار رمزارزها دارد؟
استفاده اصلی و برجستهترین مصرف تتر در دنیای ارزهای دیجیتال، به عنوان جفت معاملاتی در بازار عمل میآید. به طور واضح، بیشترین میزان معاملات با تتر به عنوان جفت ارزهای دیجیتال انجام میشود. این امر به نوبه خود به افزایش ارزش بازار و حجم معاملات ارزهای رمزی منجر شده، در واقع به رتبه سوم بازار ارزهای رمزی دست یافته است.
از این ارز دیجیتال به عنوان یک وسیله پرداختی نیز استفاده گستردهای میشود. بسیاری از شرکتهای مرتبط با عالم کریپتو از تتر برای پرداخت حقوق کارکنان خود و انجام تراکنشهای مشابه بهره میبرند. از سوی دیگر، برخی از افراد و شرکتها با تجربه در حوزه ارزهای دیجیتال، تتر را برای تراکنشهای برون مرزی مورد استفاده قرار میدهند. واضح است که ارزهای رمزی، به عنوان یک وسیله مناسب برای تراکنشهای برون مرزی شناخته میشوند، زیرا زمان انتقال کمتری نیاز دارند و کارمزد کمتری نیز اعمال میشود. با این حال، به دلیل نوسانات بالای بازار ارزهای رمزی، استفاده از تتر و ارزهای پایدار دیگر در این تراکنشها به معضلاتی ممکن است برخورد کند. بنابراین، به طور معمول برای تراکنشهای برون مرزی از تتر یا ارزهای پایدار دیگر استفاده میشود.
در حال حاضر، اکثر شرکتها و سازمانهای بزرگ فضای مالی دیجیتال (فینتک) خود را با تتر هماهنگ میکنند و این تعامل با تتر به تعداد روز به روز بیشتری افزوده میشود. به این دلیل که این ارز پایدار امکان استفاده از ارزهای فیات را روی بلاکچین فراهم میکند.
فرایند تولید usdt
قبل از هرچیز، باید بدانیم که تولید Tether با تولید بیتکوین تفاوت دارد. برخلاف بیتکوین، محدودیتی در تعداد Tether تولید شده وجود ندارد. تولید این ارز به وسیلهی ماینینگ یا استخراج انجام نمیشود؛ بلکه یک نهاد متمرکز مسئول تولید آن است.
برای هر USDT که به بازار عرضه میشود، ادعا شده است که یک دلار آمریکا به عنوان پشتوانه در بانک معینی موجود است. این موضوع با شک و تردید روبرو شده و برخی افراد ادعا میکنند که هیچ پشتوانهای موجود نیست؛ این افراد معتقدند که تمام تترهای تولید شده تاکنون در ذخیرههای بانک نگهداری نشدهاند.
همانطور که قبلا اشاره شد، تولید Tether تحت محدودیتی نیست و مقدار ارز تولیدی به تقاضا وابسته است. با افزایش تقاضا برای ارز دیجیتال، تعداد تولیدی نیز توسط نهاد کنترل کننده افزایش مییابد.
از یک دیدگاه دیگر، ارزش یک USDT برابر یک دلار است، اما تراکنشهای این ارز در بستر بلاکچین انجام میشود و بدون واسطه میان افراد انجام میگیرد. تنها جنبهای که متمرکز است، تولید و توزیع توکنهای Tether است.
مزایا و معایب usdt چیست؟
چرا باید به تتر سرمایهگذاری کنیم؟ آیا این نوع سرمایهگذاری با توجه به پیشبینیهای آتی ارز دیجیتال تتر منطقی به نظر میآید؟ مزایا و معایب این ارز را مورد بررسی قرار دهیم تا به شما کمک کنیم تصمیم بهتری بگیرید:
مزایا:
- سرعت تراکنش: تتر توانایی انجام تراکنشها با سرعت بالایی را داراست. این ویژگی برای افرادی که قصد استفاده از فرصتهای آربیتراژ در بازار رمزارزها را دارند، بسیار حیاتی است. (آربیتراژ به سودآوری از تفاوت قیمتها در صرافیهای مختلف اشاره دارد).
- قیمت ثابت: تتر دارای یک قیمت ثابت است و تحت تأثیر نوسانات بازار رمزارزها قرار نمیگیرد.
- کارمزد تراکنشها: هزینههای مرتبط با تراکنشهای تتر به طور معمول بسیار پایین است.
- پشتوانه: تتر با داشتن پشتوانه از دلار آمریکا پشتیبانی میشود، که به این ارز اعتبار میبخشد.
- تبدیل به پول نقد: تبدیل تتر به پول نقد به راحتی امکانپذیر است.
معایب:
- دستکاری در عرضه: ممکن است دستکاری در عرضه تتر بر روی قیمتهای دیگر رمزارزها تأثیر بگذارد.
- عدم پشتیبانی دائمی از دلار: اگر روزی تتر دیگر توسط دلار آمریکا پشتیبانی نشود، این موضوع سوالاتی در مورد پایداری این ارز مطرح میکند.
تفاوت تتر و بیت کوین در چیست؟
در یک نگاه کلی، تفاوتهای مهم زیر بین تتر و بیتکوین وجود دارد:
- بازار زیربنای تکنیکی: تتر (توکن) بلاکچین اختصاصی ندارد، در حالی که بیتکوین (کوین) بلاکچین اختصاصی دارد.
- کارمزد تراکنش: کارمزد تراکنشهای تتر معمولاً کمتر از کارمزد تراکنشهای بیتکوین است.
- پایداری قیمت: تتر قیمتی ثابت دارد، در حالی که قیمت بیتکوین دائماً در حال تغییر است.
- عرضه متغیر: تتر عرضهای نامحدود دارد، در حالی که عرضه بیتکوین محدود به تعداد 21 میلیون واحد میشود.
- روش تولید: تتر معتبری به نام ماینینگ ندارد و از سوی یک نهاد مرکزی تولید میشود، در حالی که بیتکوین از طریق فرآیند ماینینگ توسط افراد تولید میشود.
بلاکچین تتر
تتر یک توکن است که روی بلاکچین اختصاصی خودش مستقل نیست. تراکنشهای این رمزارز بر روی بلاکچینهای مرتبط با رمزارزهای دیگر انجام میشود. به عبارت دیگر، از قراردادهای هوشمند در بلاکچینهای دیگر برای ایجاد توکنهای USDT استفاده میشود. همچنین، کارمزد تراکنشهای USDT به تطابق با بلاکچین میزبان پرداخت میشود. به عنوان مثال، در شبکه اتریوم، کارمزد انتقال USDT با استفاده از اتر و در شبکه ترون با استفاده از ترون (همان طور که در مقاله ترون چیست هم بیان شد) پرداخت میشود.
انواع تتر کداماند؟
تتر یک توکن است که روی بلاکچینهای مختلف اجرا میشود زیرا بلاکچین اختصاصی خود ندارد. اولین پیادهسازی این ارز دیجیتال بر روی بلاکچین بیتکوین آغاز شد، اما اکنون میتوان آن را بر روی بلاکچینهای متعدد دیگر پیدا کرد. برخی از معروفترین این بلاکچینها عبارتاند از:
- USDT ERC20: که بر اساس بلاکچین اتریوم پیادهسازی شده و از آن به عنوان توکن ERC20 استفاده میکند.
- USDT Omni: که روی بلاکچین بیتکوین اجرا میشود و برای تبادل این ارز بهکار میرود.
- USDT TRON: که بر اساس بلاکچین ترون پیادهسازی شده و تراکنشهای ارز دیجیتال را با سرعت بالا و کارمزد پایین انجام میدهد.
علاوه بر این، تتر روی بلاکچینهای دیگری نیز پیادهسازی شده است از جمله بلاکچینهای ایاس، الگوراند، بایننس اسمارتچین و بلاکچینهای دیگر. لازم به ذکر است که هر بلاکچین فرمت آدرسهای مخصوص خود را دارد. بنابراین، هنگام انتقال تتر، حتماً به نوع شبکه و فرمت آدرسها در بلاکچین مبدا و مقصد توجه کنید. اگر به اشتباه تتر را به یک آدرس با فرمت اشتباه ارسال کنید، امکان از دست دادن دارایی وجود دارد. به عنوان مثال:
آدرس تتر در بلاکچین بیتکوین با ۱، ۳ و bc1 شروع میشود، به عنوان مثال: bc1K4xPcUn21kMe9qw9fG8w8y3WDrGfsLa.
آدرس تتر در بلاکچین اتریوم با Ox شروع میشود، به عنوان مثال: 0xA24fA3dfE169b57838f3381d1074c46d8568e01D.
آدرس تتر در بلاکچین ترون با T شروع میشود، به عنوان مثال: TTTABhr1qxQzAdZQMMNJDpF9Dt58hCQzcJ.
بلاکچین ترون از سرعت بالاتری برای انتقال و کارمزد پایینتری برای تراکنشها برخوردار است نسبت به سایر بلاکچینها.
تبدیل نمونههای گوناگون تتر به یکدیگر
میتوانید انواع تتر را به یکدیگر تبدیل کنید، اما حتما باید توجه داشته باشید که هنگام انتقال، شبکه مبدا و مقصد باید یکسان باشد. به عبارت دیگر، اگر میخواهید تتر را از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل کنید، باید از آدرسهای متناظر با هر دو شبکه استفاده کنید. اگر اشتباها تتر را به یک آدرس متفاوت در شبکه مقصد ارسال کنید، ممکن است داراییتان از بین برود.
فرض کنید که میخواهید USDT را از شبکه اتریوم به شبکه ترون منتقل کنید. برای انجام این کار، میتوانید از صرافیهای ارز دیجیتالی استفاده کنید که از هر دو شبکه پشتیبانی میکنند. به عنوان مثال، صرافی بایننس از Tether روی بلاکچین اتریوم و روی بلاکچین ترون پشتیبانی میکند. ابتدا، تتر خود را به آدرس متناظر با شبکه اتریوم در صرافی بایننس انتقال دهید (که مشترک با شبکه مبدا است). سپس، در هنگام برداشت از بایننس، آدرس مقصد را برای تتر روی شبکه ترون وارد کنید. بایننس به طور خودکار تبدیل انجام میدهد و تتر را به شما در شبکه ترون ارسال میکند.
برترین کیف پولهای تتر
کیفپولهای مختلفی وجود دارند که از نگهداری ارز دیجیتال USDT پشتیبانی میکنند. در ادامه، پنج مورد از بهترین و امن ترین کیف پول های ارز دیجیتال برای نگهداری USDT را معرفی میکنیم:
- تراست ولت (Trust Wallet): یک کیفپول نرمافزاری که کاربران را قادر میسازد تا USDT خود را در آن نگه دارند و از آسانی از ویژگیهای امنیتی آن بهرهمند شوند.
- اتمیک (Atomic Wallet): یک کیفپول نرمافزاری که ارائه دهندگان خدمات متعددی از جمله نگهداری USDT را برای کاربران فراهم میکند.
- مای اتر ولت (MyEtherWallet): این کیفپول نرمافزاری به خصوص برای نگهداری توکنها و ارزهای مبتنی بر بلاکچین اتریوم مناسب است و از جمله USDT است.
- لجر (Ledger): یک کیفپول سختافزاری با سطح بالایی از امنیت که از نگهداری ارز دیجیتال USDT پشتیبانی میکند.
- ترزور (Trezor): یک کیفپول سختافزاری دیگر که امکان نگهداری ارز دیجیتال USDT را برای کاربران فراهم میکند.
آیا تتر امن است؟
آیا تتر امنیت کافی دارد؟ یکی از سوالاتی که به طور مداوم در مورد این رمزارز مطرح میشود، مسأله امنیت است. امنیت یکی از موارد حیاتی در جریان مباحث مرتبط با تتر مطرح میشود. شرکت تتر ادعا میکند که ارزش تتر همیشه دقیقاً معادل یک دلار آمریکاست و دارای مقدار کافی از دلارها برای پشتیبانی از تترهای در گردش است. اما سؤالی که بسیاری از منتقدان مطرح میکنند، این است که به چه میزان این دلارهای پشتیبان فیزیکی به مقدار تترهای صادر شده مرتبط هستند؟
واقعیت این است که پاسخ قطعی به این سؤال وجود ندارد، و این عدم شفافیت برخی از مخاطرات مرتبط با تتر را افزایش میدهد. با این حال، باید به یاد داشت که تتر از بلاکچین به عنوان زیرساخت اصلی خود استفاده میکند، و این موجب میشود که از مزایای امنیتی مرتبط با بلاکچین بهرهمند شود.
بدون شک، تتر همچنان موضوع بحران و انقباض نظرات است و مخاطبان و منتقدان خود را دارد، هر کدام با تحلیلهای مخصوص به خود، در مورد این رمزارز عبارت میآورند.
جمع بندی
تتر به عنوان یک رمزارز با ویژگیهای ثابت ارزشی مورد توجه بسیاری از سرمایهگذاران قرار گرفته است. با این حال، باید به اهمیت مسائلی همچون نوسانات بازار و عوامل مختلفی که ممکن است بر تحولات بازار تأثیر بگذارند، توجه داشته باشیم. به همین دلیل، تحقیق کامل و اطلاعات دقیق از وضعیت ارزهای دیجیتال ضروری است. اگر دانش کافی ندارید، بهتر است به متخصصان مالی و بازار ارزهای دیجیتال مراجعه کنید تا از تصمیمگیری مناسب برای سرمایهگذاری خود با توجه به آینده تتر اطمینان حاصل کنید. به یاد داشته باشید که سرمایهگذاری بدون آگاهی کافی ممکن است منجر به از دست دادن سرمایه شود.
سلام برای خرید تتر واقعا سرمایکس یکی از بهترین قیمت هارو داره. با مقایسه میگم.