در طی هفتهی گذشته، رسانه های اصلی خبرهایی منتشر کردند، مبنی بر اینکه فیس بوک قصد دارد تا توکن دیجیتال خود را تحت عنوان گلوبال کوین، راه انداری کند. اما باید گفت که انتشار این اخبار از سوی خبرگزاری ها نشان دهندهی جهل آنهاست، چراکه آن چیزی که قرار است توسط فیس بوک تولید شود با آنچه که ما تحت عنوان ارز دیجیتال می شناسیم، بسیار فاصله دارد.
ارزهای دیجیتال، از نظر علم ریاضی ماهیتا ایمن هستند و یک فناوری همتا به همتا می باشند که طراحی شده اند تا به عنوان یک شکل غیر متمرکز از امورمالی عمل کنند، اما فیس بوک با این مفهوم فرسنگ ها فاصله دارد، چراکه بسیار متمرکز، سانسورشده، غیر ایمن و غیرقابل اطمینان است. هر ارز دیجیتالی که منحصرا توسط رسانه های اجتماعی عرضه می شود، دارای ویژگی های یکسانی با آن رسانه اجتماعی می باشد.
جمعیت شناسی اشتباه
تحقیقات اخیر نشان می دهد که پایگاه کاربری فیس بوک از لحاظ جمعیتی در حال تغییر است. آخرین گزارشی که توسط شرکت تحقیقاتی دیار ارائه شده، نشان می دهد که گرایش فیس بوک به سمت ارزهای دیجیتال می تواند بی ثمر باشد. ارقام نقل شده از مرکز تحقیقاتی شرکت دیار افزود:
فیس بوک از جوانب مختلف با مشکل مواجه خواهد شد و این مشکلات از پایگاه کاربران سالخورده ی این رسانه اجتماعی شروع می شود، چراکه دانش این کاربران سالخورده در زمینه ی ارزهای دیجیتال تقریبا صفر است.
این پلت فرم، جایگاه خود را در میان نوجوانان آمریکایی از دست داده و جای خود را به رسانه ای اجتماعی دیگری نظیر یوتیوب و اسنپ شات داده است و بعید به نظر می رسد، نوجوانانی که از آن استفاده می کنند، در موقعیت مالی قرار داشته باشند که بتوانند استیبل کوین های فیس بوک را بارگیری کنند.
این گزارش می افزاید، تعداد بازنشستگانی که از سال ۲۰۱۲ تا کنون از فیس بوک استفاده می کنند، دو برابر شده است و تعداد زیادی از افراد در این ردهی سنی، حتی نمی دانند ارز دیجیتال چیست.
گلوبال کوین = تشدید نگرانی ها
بعضی از رسانه های خبری بزرگ، گلوبال کوین را با بیت کوین مقایسه کرده اند و ادعا می کنند که این دو ارز دیجیتال می توانند رقیب یکدیگر باشند. آنها عنوان می کنند که این دو ارز، تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند، تراکنش های بیت کوین را نمی توان متوقف کرد، چراکه بلاک چین تغییرناپذیر طراحی شده است. فیس بوک مانند پی پال بر روی وجوهی که سپرده گذاری می شوند و به یک سکه جدید تبدیل می شوند، کنترل کامل دارد.
با توجه به ویژگی فیس بوک در زمینهی محافظت از اطلاعات شخصی، می توان گفت که این پلت فرم در موقعیتی قرار ندارد که بتواند مقیاس بزرگی از امور مالی را کنترل کند.
لازم به ذکر است که در طول یکی دو سال گذشته، ما با اخباری مبنی بر رسوایی های فیس بوک در زمینهی انتشار اطلاعات خصوصی و محرمانه، نقض امنیت، سانسور و انتشار اخبار جعلی روبرو بوده ایم. حالا باید منتظر ماند و دید که با توجه به مسائلی که یاد شد، چند درصد از مردم به فیس بوک اعتماد خواهند کرد؟