گزارش ها حاکی از آن است که Nvidia خیلی زودتر از زمانی که کاربران انتظار داشتند، قصد دارد کارت های گرافیکی مخصوص ماینینگ خود را عرضه کند. این کارت های گرافیک با ویژگی هایی عرضه می شوند که برای استخراج کنندگان بسیار جذاب خواهند بود. بر اساس اطلاعات غیر رسمی، کارت گرافیک Inno3D بر پایه مدل گیمینگ GeForce GTX 1080 Ti طراحی شده است.
کارت های گرافیکی جدید Nvidia و سوددهی زیاد در استخراج رمزارز هایی با الگوریتم Ethash
گفته می شود که این کارت گرافیک جدید بر پایه کارت گرافیک سری گیمینگ GeForce GTX 1080 Ti ساخته شده است. البته با این تفاوت که بسیاری از امکانات مختص گیمینگ از آن حذف شده و به منظور دست یابی به بازده بسیار بالا تر در فرآیند استخراج، سفارشی سازی شده است.
به گزارش ارزجو، این سری جدید از نسخه ای از تراشه های قدیمی “Pascal” استفاده می کند که پیش تر در مدل GTX 1080 Ti و سری Titan استفاده شده بودند. بر خلاف کارت گرافیک های سری گیمینگ، این کارت به هیچ وجه خروجی تصویر ندارد! ولی در عوض در تنظیمات حافظه مصرفی و سرعت محاسبات، دست شما را بسیار باز می گذارد.
این کارت گرافیکی از تکنولوژی خنک کننده دو جانبه Inno3D’s Twin X2 که از ۲ فن و پنج لوله توزیع حرارتی تشکیل شده است، استفاده می کند. این تکنولوژی پیش تر در کارت های خانواده Inno3D مورد استفاده قرار گرفته بود.
در تصاویری که تا این لحظه درز کرده است، هیچ نشانه ای از قلاب های مخصوص چفت شدن در ریگ های استخراج نیست. البته به گزارش ارزجو و به نقل از وبلاگ Crypto Mining Blog، قلاب های استاندارد قرارگیری در کیس های کامپیوتر به عنوان یک آپشن اختیاری قابل تهیه هستند.
مشخصات سخت افزاری
GPU های P102-100، مشابه GPU های به کار رفته در کارت های سری P104-100 هستند. این GPU ها به هسته های CUDA cores 3200، با فرکانس محاسباتی ۱۵۸۲ مگاهرتز محاسبه شده اند. حافظه فیزیکی آنها ۵ گیگابایت بوده و از جنس GDDR5X می باشد. پهنای باند حافظه آنها نیز ۴۰۰ گیگابایت بر ثانیه تخمین زده شده است.
از نظر پورت های ورودی و خروجی نیز، این کارت دارای ۴ پورت PCIe Gen1 و ۲ کانکتور ۸ پینه PCI-E می باشد. توان طراحی گرمایی این مدل نیز ۲۵۰ وات است.
راندمان استخراج
بر طبق اطلاعات ارائه شده توسط Inno3D، راندمان هش بر ثانیه چیپ های P102-100، برای رمزارز های مختلف در زیر آمده است. به طور کلی، این کارت گرافیکی برای استخراج رمزارز هایی با الگوریتم Ethash، راندمان بسیار بالایی دارد.
ETH (اتریوم) ~ ۴۷ mhs
ZEC (ZCash) ~ 660 Sol/s
XMR (مونرو) ۸۷۹ hs
در حال حاضر هیچ اطلاعاتی از قیمت این محصول در دست نیست.
تاثیر رمزارز ها بر شرکت های سازنده کارت های گرافیکی
افزایش تقاضا برای کارت های گرافیک از طرف استخراج کنندگان در سال ۲۰۱۷
بازار داغ رمزارز ها در سال گذشته باعث شد تا بسیاری از تولید کنندگان بزرگ سخت افزاری دنیا از جمله Nvidia، برای پاسخ گویی به نیاز های استخراج کنندگان تمهیداتی بیاندیشند. بر طبق آمار های به دست آمده در سال ۲۰۱۷، بیش از ۳ میلیون کارت گرافیک با ارزشی برابر با ۷۷۶ میلیون دلار، تنها توسط استخراج کنندگان خریداری شده است.
شرکت سخت افزاری AMD از برنامه های خود برای تولید بیشتر کارت های گرافیکی خبر داد. از همان زمان پیش بینی شده بود که شرکت Nvidia نیز در حال اماده سازی کارت گرافیکی با تکنولوژی Turing است که انحصارا برای استخراج رمزارز ها طراحی شده اند.
افت نسبی در سال ۲۰۱۸
هر چند در مدت اخیر، به دلیل ریزش قیمت شدید رمزارز ها در پی مخالفت قانونگذاران، شرکت های سخت افزاری نگران کاهش شدید تقاضا برای سخت افزار های خود هستند.
بسیاری از سایت های حوزه فناوری اعلام کرده بودند که شرکت Nvidia، تصمیم دارد عرضه کارت گرافیک های مخصوص استخراج خود را تا ماه جولای به تعویق بیاندازد و حتی ممکن است در صورت عدم وجود تقاضای کافی، به کل از عرضه آن صرف نظر کند.
شرکت AMD نیز در سال ۲۰۱۸، از افت سود حاصل از فروش کارت های گرافیک خود خبر داده است. البته ممکن است به دلیل ورود رقبای جدیدی چون شرکتAsrock به حوزه GPU، که قرار است از ماه آپریل تولید انبوه GPU های خود را آغاز کنند، این بازار جان تازه ای بگیرد. این شرکت با ایده گرفتن از تراشه های شرکت AMD در صدد تولید چیپ های GPU مختص به خود می باشد.
سال پیش Nvidia، دو کارت گرافیک مختص استخراج خود، یعنی P106-100 و P104-100 را بر اساس تکنولوژی “Pascal”، با کمک شرکت های دیگری چون Inno3D عرضه کرد.
استفاده از چیپ های “Pascal” در مدل های P102-100 ، ممکن است باعث ارزان تمام شدن محصول نهایی شود. ولی عرضه کارت های گرافیکی مخصوص استخراج ساخته شده از چیپ Turing که از معماری Volta استفاده می کند، راندمان بسیار بالا تری خواهد داشت. در صورت عرضه چنین کارت گرافیکی ای، بازار استخراج رمزارز ها جان تازه ای می گیرد.