سرمایکس
video thumb

پنج باور غلط و رایج در مورد رمزارز بیت کوین (Bitcoin) چیست؟

البته تا به امروز هیچ کس از هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو اطلاعی ندارد. این که ملیت او چیست و یا حتی این که آیا به جای یک شخص، گروهی یا شرکتی این نام را به یدک می کشند، هنوز در هاله ای از ابهام است. به هر حال در سال ۲۰۱۱ وی به طور ناگهانی از انجمن های مرتبط با رمزارز بیت کوین ( که تنها محلی بود که می شد او را پیدا کرد) ناپدید شد. به ادعای برخی از توسعه دهندگان اصلی رمزارز بیت کوین (Bitcoin)، وی با چندین تن از آن ها از طریق ایمیل، پیام هایی رد و بدل کرد و گفت که قصد دارد از آن به بعد بر روی موضوعات دیگری کار کند.

منشا رمزآلود این ارز جدید و همچنین طبیعت منحصر به فرد و کاملا جدید یک “پول نقد دیجیتالی” که توسط هیچ دولت به خصوصی صادر و کنترل نمی شود، باور های غلط زیادی را به وجود آورده است.

باور های غلط درباره رمزارز بیت کوین (Bitcoin)

 باور غلط اول

بیت کوین همان بلاکچین است.

یکی از نوآوری های کلیدی بیت کوین، استفاده از نوع جدیدی از یک دفتر کل اطلاعات به نام بلاکچین یا زنجیره بلاک ها بود. با استفاده از بلاکچین، شبکه بیت کوین این اجازه را می دهد که دو نفر بدون نیاز به هیچ سرویس مالی و واسطه ی دیگری چون بانک، به طور مستقیم به یکدیگر پول بفرستند.

بیت کوین اولین ارزی بود که انتقال امن و حتی تقریبا ناشناس پول را به طور مستقیم و بدون نیاز به یک واسطه مالی معتبر بین دو نفر در اینترنت ممکن می ساخت. این امر با استفاده از فناوری بلاکچین میسر می شود.

البته اکوسیستم بیت کوین چیزی فراتر از بلاکچین است. گره های موجود در شبکه و ارتباطات آنها در بستر اینترنت، استفاده از الگوریتم های رمزنگاری پیشرفته، استفاده از متد کلید خصوصی، کلید عمومی و امضای دیجیتال برای تعیین مالکیت دارایی ها و … از دیگر بخش های مهم این اکوسیستم هستند که بلاکچین

باور غلط دوم

بیت کوین یک ترفند هرمی است.

به دلیل افزایش چند هزار برابری قیمت رمزارز بیت کوین تنها در عرض چند سال، بسیاری بر این عقیده هستند که ممکن نیست یک دارایی دیجیتال، بدون پشتوانه و حمایت از طرف هیچ دولت و هیچ دارایی فیزیکی دیگری به چنین ارزشی دست پیدا کند.

به همین دلیل بسیاری تصور می کنند که بیت کوین در واقع یک ترفند هرمی طراحی شده توسط گروهی از سرمایه داران هست تا بدین وسیله سرمایه خود را چندین و چند برابر کنند.

باور هرمی بودن رمزارز بیت کوین به این دلیل غلط است که هیچ نهاد مرکزی ای بیت کوین را کنترل نمی کند که بخواهد یک سناریوی هرمی را بر آن سوار کرده و از آن سوء استفاده کند.

باور غلط سوم

بیت کوین کاملا ناشناس است.

یکی از باور های غلط بسیار رایج در جهان اینست که بیت کوین کاملا ناشناس است. از آنجا که در تراکنش های بیت کوین تنها آدرس های بیت کوین و کلید های عمومی و خصوصی دخیل هستند و نیازی نیست تا برای دریافت و ارسال بیت کوین، نام و نشانی از خودتان  منتشر کنید، ادعای ناشناس بودن آن تا حد زیادی درست است.

ولی باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که اطلاعات تمام تراکنش های Bitcoin برای همیشه در بلاکچین و دفترکل آن به صورت تمام و کمال در اختیار همگان قرار می گیرد. هر تراکنشی که در شبکه بیت کوین  تایید شود، در بلاکچین بیت کوین در بلاکی قرار گرفته و برای همیشه در آن ثبت می شود. این بلاکچین عمومی است وهر فردی که بخواهد می تواند در اینترنت، از طریق سایت هایی  که اطلاعات این بلاکچین را به اشتراک می گذارند تراکنش شما را با جزئیات کامل مشاهده کند (به طور مثال از این سایت می توانید تمام تراکنش های بیت کوین را به صورت زنده مشاهده نمایید).

هر تراکنش در شبکه Bitcoin آدرس گیرنده و فرستنده آن را در دل خود دارد. به همین دلیل به راحتی می شود از این سایت ها استفاده کرد و مسیر نقل و انتقال بیت کوین از یک آدرس به آدرس دیگر را بررسی کرد.

از این جهت با وجود این که هیچ نامی از اشخاص و سازمان ها در این تراکنش ها ثبت نشده است، ولی می توان آدرس های آنها را کاملا زیر نظر گرفت و از تمام گردش مالی در آن ها آگاه شد.  حال کافی است تا هویت واقعی مالک این آدرس ها مشخص شود؛ در این صورت تمام تراکنش ها و گردش مالی این افراد به راحتی از طریق بررسی آدرس آن ها در سایت های Block Explorer (کاوشگر بلاک ها) نمایان می شود. به همین دلیل بیت کوین

برای درک بهتر این مفهوم هنرمندی را تصور کنید که با نام مستعارِ متفاوتی آثار خود را منتشر می کند. اگر یک روزی مشخص شود که هویت واقعی آن نام مستعار شخص ایشان بوده است، به راحتی تمام آثاری که آن هنرمند با  نام مستعار خود منتشر کرده است نیز مشخص می شود.

باور غلط چهارم

برای مالکیت Bitcoin حتما لازم است یک بیت کوین کامل بخرید.

یکی از بزرگ ترین سوء تفاهم هایی که برای افراد تازه وارد به این حوزه پیش می آید، این تصور غلط است که برای سرمایه گذاری و مالکیت بیت کوین، حتما باید یک واحد کامل از آن (یعنی ۱ BTC) را خریداری نمایند. به دلیل قیمت سرسام آور ۱ واحد بیت کوین که حتی مدتی به ۲۰  هزار دلار نیز رسیده بود، خرید ۱ واحد کامل از آن برای بسیاری غیر ممکن است و بسیاری به همین علت از سرمایه گذاری در آن صرفه نظر می کنند.

ولی این باور کاملا غلط است. شما با هر کسری از bitcoin که بخواهید می توانید بیت کوین خریداری نموده و یا ارسال و دریافت نمایید.

برای خرید بیت کوین اولین گام تهیه یک کیف پول بیت کوین در پلتفرم های مختلفی چون کامپیوتر، موبایل، وب و یا حتی کیف پول های سخت افزاری می باشد. بعد از تهیه یک کیف پول، سایت های بسیاری هستند که می توانید از طریق آنها بیت کوین خریداری نمایید.

باور غلط پنجم

به راحتی می توان شبکه جهانی بیت کوین را از کار انداخت.

به دلیل ماهیت ناشناس بنیان گذار این ارز و عدم دانش کافی درباره مکانیزم کاری Bitcoin، بسیاری از مردم تصور می کنند که دولت ها و نهاد های مختلفی در سراسر جهان می توانند به راحتی شبکه بیت کوین را از کار بیندازند. خیلی ها فکر می کنند که دولت ها می توانند به راحتی این اکوسیستم را نابود کنند و به همین دلیل میلیارد ها دلار بیت کوینی که در این شبکه در گردش می باشد، ناگهان نیست و نابود شود.

این تصور نیز به این دلیل غلط است که بیت کوین هیچ سِرور مرکزی ای در هیچ کجای جهان ندارد و کاملا به صورت غیر متمرکز و در شبکه ای توزیع شده به وسعت کل کره زمین (و حتی جو کره زمین) به حیات خود ادامه می دهد. هر کدام از گره های موجود در این شبکه عظیم در هر کجای جهان می تواند نسخه ای کامل از کل اطلاعات بلاکچین بیت کوین، که شامل اطلاعات تمامی تراکنش های بیت کوین می باشد را در خود ذخیره کند.

به عبارت دیگر هر کدام از گره های این شبکه می تواند به طور مستقل تمام اطلاعات بلاکچین را در خود نگهداری کرده و به طور مستقل تمام تراکنش های جدید را بررسی کرده و بلاک های جدیدی را استخراج کند. بدین ترتیب هر گره در شبکه به طور مستقل می تواند عملکرد کل شبکه بیت کوین را انجام داده و از مرگ آن جلوگیری کند.

به همین دلیل اگر دولت ها و نهاد های مختلفی حتی اکثر گره های کامل در شبکه bitcoin را نیز از بین ببرند، کافی است یک گره کامل دیگر در جایی وجود داشته باشد تا دوباره Bitcoin به فعالیت خود ادامه دهد. از آنجا که هیچ سرور و نهاد مرکزی بیت کوین را کنترل نمی کند، هیچ قدرت و نهاد خاصی نیز نمی تواند به ناگهان کل این شبکه را از بین ببرد.

غیر متمرکز بودن پدیده ای مانند bitcoin قدرت خود را در این گونه سناریو ها به خوبی نشان می دهد. به عقیده بسیاری برای نابودی بیت کوین، باید اینترنت را به کل قطع کنند.

توجه!

دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به ارزجو نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.

  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media
  • sarmayex social media

خرید حضوری

version