صدای ارزجو ۸ آذر ۹۷ نیز همانند پادکست روز گذشته پر از اخباری است که قطعا به دردتان خواهد خورد و برای بروز ماندنتان در این دنیای پر سود ارزهای دیجیتال کمک حالتان خواهد بود. در اولین خبر از این اپیزود از صدای ارزجو به بررسی جزئیات تحریم شدن دو جوان ایرانی رفتیم و وجوه مختلف آن را طبق اخبار منتشر شده بررسی کردیم. در خبر دوم به سراغ هشدار یک بانک نیجریه ای رفتیم که نسبت به معامله گران ارزهای دیجیتال داده و این قشر از جامعه را از حضور در این بازار منع کرده است.
در ادامه پادکست نیز به سراغ ادامه بحث کریپتوگرافی رفتیم که پیشنهاد می کنیم حتما این قسمت را از دست ندهید و برای دوستانتان نیز ارسال کنید.
گوش دادن به این قسمت از صدای ارزجو را به تمام فعالان تازه کار و حرفهای حوزه ارزهای دیجیتال پیشنهاد میکنیم. پادکستهای تولیدی ارزجو به صورت کاملا حرفهای و با تولید محتوای اختصاصی صورت میگیرد و به همین دلیل نسبت به بعضی دیگر از پادکستهایی که در شبکههای اجتماعی تولید میشود مزیتهای قابل توجهی دارد. توجه داشته باشید که ما از بیان مطالب بی پایه و اساس خودداری میکنیم و محتوای تولیدی برای هر پادکست با صرف زمان چند ساعته صورت میگیرد و به همین دلیل سعی داریم همراه خوبی برای شما عزیزان در تجارت روزمره تان باشیم تا به یک منبع مطمئن برای آخرین اخبار و اطلاعات حوزه ارز دیجیتال دسترسی داشته باشید.
فعالان بازار ارزهای دیجیتال باید توجه کنند که سلسله پادکستهای تولیدی توسط ما به صورت اختصاصی بوده و محتوای این پادکستها نیز توسط تیم تحریریه ارزجو تهیه میشود. امیدواریم دیدگاههای شما را پیرامون این پادکست و سایر بخشهای آن دریافت کنیم و نظرات سازنده شما را در مورد تولید بخشهای جدید اعمال کنیم. بدیهی است که هدف از تولید این فایلهای صوتی صرفا خدمات رسانی هر چه بهتر و بیشتر به عزیزانی است که وقت کافی برای مطالعه اخبار و مقالات روزانه ندارند.
همچنین گفتنی است که برای دریافت و مشاهده آخرین اخبار و مقالات حوزه کریپتو میتوانید به صفحه وبلاگ ارزجو مراجعه کنید و از مقالاتی که به تازگی به این بخش افزوده شده است بهره ببرید. برای دسترسی به این بخش کافیست روی این لینک کلیک کنید.
حتی افرادی که در مورد فناوری پیش زمینهای هم دارند ممکن است در زمینه درک کامل بیت کوین مشکل داشته باشند.بیت کوین موضوع پرطرفداری است و در میان سرمایه گذاران و کارآفرینان و سهامداران به موضوعی قابل بحث تبدیل شده است. پس شاید شما هم بخواهید در مورد آن اطلاعاتی کسب کنید.
ارزجو : برای شروع توضیح کوتاهی در مورد بیت کوین بیان میکنیم. بیت کوین یک ارز دیجیتال است. بیش از ۸۰۰ ارز دیجیتال در حال حاضر وجود دارد. ارزهای دیجیتال به وسیله مقامات دولتی مرکزی کنترل نمیشوند. ارز دیجیتال به وسیله استخراج کنندگان این ارز تولید میشود که از کامپیوترهایشان و سخت افزارهای مخصوصی برای پردازش تراکنشها، ایجاد امنیت در شبکه و به دست آوردن بیت کوین استفاده میکنند. طرفداران ارزهای دیجیتال میگویند که این کار باعث میشود تراکنشها با امنیت بیشتر ثبت شوند. بخشی از این امنیت به خاطر استفاده از فناوری بلاک چین است که تراکنشهای ارزهای دیجیتال را بر اساس رمزنگاری در شبکه خود ثبت و نگهداری میکند.
از سن بیت کوین تنها ۸ سال و نیم میگذرد ولی قدیمیترین و با ارزشترین ارز دیجیتالی است که وجود دارد. در زمان کوتاهی توانسته تاریخچه پرجدلی برای خود ایجاد کند ولی همچنین موفق شده است که طرفداران پروپاقرص برای خود دست و پا کند. میتوانید پس از خواندن این مقاله اطلاعات جامعی در مورد بیت کوین به دست آورید تا اگر سخن از آن به میان آمد، حرفی برای گفتن در این زمینه داشته باشید.
تولد بیت کوین
اصل بیت کوین به سال ۲۰۰۸ برمیگردد. هنگامی که ابداع کننده آن که نام مستعار خود را ساتوشی ناکاموتو گذاشته بود، نمونهای از بیت کوین را منتشر کرد. این نمونه در سال ۲۰۰۹ به ایمیل برخی از افراد فرستاده شد. او در سال ۲۰۱۰ از این پروژه کنارهگیری کرد و ناپدید شده ولی دیگر توسعهدهندگان کار او را دنبال کردند. تولد بیت کوین در سوم ژانویه ۲۰۰۹ است هنگامی که ناکاموتو ۵۰ واحد اولیه این ارز دیجیتال را استخراج نمود.
یک خالق فراری
هویت واقعی خالق بیت کوین هیچگاه مورد تأیید قرار نگرفت. نشریه نیوزویک ادعا کرده است که خالق بیت کوین را در سال ۲۰۱۴ در تمپل سیتی کالیفرنیا پیدا کرده است ولی این شخص ادعای آنها را تکذیب کرد. در سال ۲۰۱۵ یک کارآفرین استرالیایی به نام کرگ رایت (Craig Wright) گفت که خالق بیت کوین بوده است ولی نتوانست برای این ادعایش مدرکی ارائه کند. ناکاموتو هرکسی که باشد بسیار ثروتمند است زیرا گفته میشود که او یک میلیون بیت کوین را در حال حاضر در اختیار دارد.
یک پیتزای بسیار گران قیمت
اولین تراکنش که به وسیله بیت کوین انجام شد، در ۲۲ مه سال ۲۰۱۰ بود. هنگامی که یک برنامه نوایس به نام لازو هانیس، گفت که به ازای دریافت یک پیتزا ده هزار بیت کوین پرداخت کرده است! در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۷ ده هزار بیت کوین معادل ۹۹ میلیون دلار شده بود.
میتوانید بیت کوین پرداخت کنید
با اینکه بسیار دور از ذهن به نظر میرسد، ولی مردم برای خرید مایحتاج خود از Bitcoin استفاده میکنند. بزرگترین فروشگاههایی که بیت کوین را میپذیرد overstock.com، اکسپدیا (Expedia) نیواگ (NewEgg) و دیش (Dish) هستند.
اداره مرکزی بیت کوین
در یک زمان دولت آمریکا بزرگترین مالک Bitcoin بود. در سال ۲۰۱۳ بعد از اینکه افبیآی سایت Silk Road (سایتی در دارک وب که مردم میتوانستند در آن مواد مخدر و اجناس و خدمات غیرقانونی را به وسیله Bitcoin خریداری کنند) را نابود کرد، در یکی از کیف پولهای این سایت ۱۴۴ هزار Bitcoin وجود داشت. سرمایه گذاران بسیار تلاش کردند تا بتوانند بیت کوینهایی را که به وسیله دولت از این سایت ضبط شده بود به دست آورند.
بدشانسی بزرگ
در اوایل سال ۲۰۱۴ بیت کوین با افت قیمت شدیدی پس از هک صرافی ژاپنی Mt.Gox روبرو شد. حدود ۴۶۰ میلیون دلار از این صرافی دزدیده شد. این بزرگترین سرقت بیت کوینی تا به حال بوده است و دغدغهها را درباره امنیت ارزهای دیجیتال افزایش داد.
نظر میلیاردرها
وارن بافت (Warren Buffet) شاید معروفترین سرمایه گذار دنیا باشد که تمایل آنچنانی به سرمایه گذاری بر روی بیت کوین ندارد. او تنها یک بار در مورد این ارز دیجیتال صحبت کرد و گفت:” از آن دوری کنید. این سرابی بیش نیست. ایده ارز دیجیتال از نظر من یک شوخی بیشتر نیست.”
جیمی دیمون (Jamie Demon) میلیاردر دیگری که رئیس شرکت جیپی مورگان است نظرات شدیداللحنتری در موردبیت کوین به کار برده است: «شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که تجارتی را بسازید که در آن مردم بر روی هیچ سرمایه گذاری کنند. این کار پایان خوشی ندارد در آخر ممکن است شخصی کشته شود و در آن وقت است که دولت در این زمینه دخالت میکند.»
ولی تمام میلیاردرها هم بر ضد Bitcoin سخن نگفتهاند. مارک کوبان گفته است با اینکه قیمت ارز دیجیتال بسیار بیثبات است ولی او به تازگی در این زمینه سرمایه گذاری کرده است. ریچارد برنسون نیز نظرات خوش بینانه تری در مورد ارز دیجیتال دارد.
دوقلوهای ثروتمند و یک نوجوان باهوش
یکی از جالبترین سرمایه گذاران در بیت کوین کمرون و تایلر وینکلواس (دوقلوهای فارغ التحصیل از هاروارد که مارک زاکربرگ را به خاطر سرقت ایده فیسبوک از آنها، متهم کرده بودند) میباشند. آنها ۱۱ میلیون دلار Bitcoin را در سال ۲۰۱۳ خریداری کردند این مبلغ در آن زمان یک درصد تمام بیت کوینهای در حال گردش بود. هنگامی که ارزش بیت کوین در دسامبر به ۱۱ هزار دلار رسید، این دوقلوها به اولین میلیاردرهای بیت کوینی تبدیل شده بودند. دوقلوهای وینکلواس از مراکز قانون گذاری دولتی درخواست کرده بودند که صرافی دولتی Bitcoin را پایه گذاری کند. مقامات دولتی این ایده را نپذیرفتند.
یک سرمایه گذار دیگر نیز اریک فینمن است که در سن ۱۴ سالگی هزار دلار Bitcoin خریداری کرده و حالا به یکی از جوانترین میلیونرها تبدیل شده است.
سلبریتیهای طالب بیت کوین
سلبریتیها هم هیجان خود را برای خرید ارزهای دیجیتال نشان دادهاند. گویینت پالترو بازیگری است که برای یک کیف پول دیجیتال به نام ابرا (Abra) تبلیغ میکند و اشتون کوچر، ناس و فلوید میودر در استارتآپهای Bitcoin سرمایه گذاری کردهاند.
پشتیبانی از طرف موسسه مالی بزرگ
در آگوست سال ۲۰۱۷ موسسه Fidelity Investments در میان حامیان Bitcoin در وب سایت این شرکت اجازه میداد تا مشتریان میزان سپرده خود را که در کیف پولهای کوین بیس (Coinbase) نگهداری میشد مشاهده کنند. مدیر اجرایی این شرکت به خبرنگاران گفته است با این تجربه مشتریان ما میتوانند با ارزهای دیجیتال بیشتر آشنا شوند و شاید بخواهند در زمینه آن سرمایه گذاری کنند.»
یک بحران دشوار
در آگوست سال ۲۰۱۷ بیت کوین بر اثر چندین مشکل از جمله کمبود میزان تراکنشهایی که میتوانست در یک ثانیه انجام دهد با بحران روبرو شد. در واقع این ارز دیجیتال به دو قسمت تقسیم شد که یک قسمت آن بیت کوین کش (Bitcoincash) نام گرفت. راب ماروی از شرکت PCMag این اتفاق را به این شکل توضیح میدهد: «بحران بیت کوینهنگامی به وجود آمد که کسی نمیدانست حفظ ذات غیرمتمرکز و مستقل بیت کوین مهمتر است یا سرعت بخشیدن به انجام تراکنشهایی که به وسیله این شبکه صورت میگرفت.» Bitcoin کش با بزرگتر کردن بلوکها اجازه میدهد که تعداد تراکنشهای بیشتری در یک ثانیه انجام شود.
مورد تعجب انگیز
در پایان نوامبر سال ۲۰۱۷ ارزش بیت کوین به هر واحد ۱۰ هزار دلار رسیده بود. در آن زمان ۱۶/۷ میلیون Bitcoin در گردش بود و بازار ارزهای دیجیتال در تاریخ ۲۸ نوامبر سال ۲۰۱۷ به میزان ۱۶۷, ۱۵۶, ۵۸۵, ۸۴۰ دلار ارزش داشت که بالاتر از ارزش کمپانیهای دیزنی، مک دونالد یا IBM است.
تجارت عمومی
از ماه دسامبر راه دیگری برای سرمایه گذاری در بیت کوین بدون نیاز به مالکیت آن به وجود آمده است. در دهم دسامبر سال ۲۰۱۷ سهام Bitcoin در سایت Cboe که یک صرافی شیکاگویی است، ارائه شد که در آن بر طبق قراردادهای مالی خریدار میتواند سهامی از این ارز دیجیتال را خریداری کند و فروشنده نیز میتواند سهامی از این ارز دیجیتال را بفروشد. آنچه این قراردادها میتواند برای آینده بیت کوین به همراه داشته باشد نامشخص است ولی برخی میگویند که این حرکت باعث میشود بازار پر آشوب Bitcoin مقداری تثبیت شود.
قیمت پنهان بیت کوین
فرآیند ایجاد Bitcoin که به آن استخراج Bitcoin گفته میشود فرآیندی است که انرژی زیادی نیاز دارد و تعداد زیادی از استخراج کنندگان با ابزارهای تخصصی، این فرایند را انجام میدهند. این انرژی کامپیوتری به سیستمهای تولید الکتریسیته در سراسر دنیا وابسته است و در برخی از کشورها مانند چین این سیستمها هنوز هم به وسیله زغال سنگ برق تولید میکنند.
سایت powercompare ارائه دهنده خدمات مقایسهای مصرف برق اعلام کرده که فرایند استخراج Bitcoin بیش از ۱۵۹ کشور از جمله ایرلند و بیشتر کشورهای آفریقایی، الکتریسیته مصرف میکند. مصرف برق همه استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۸ بیش از استفاده برق در کل کشور آرژانتین بوده است.