تحقیقات جدید نشان میدهد انرژی مورد نیاز برای انجام عملیات ماینینگ ارزهای دیجیتال بیش از انرژی مصرف شده برای کشف معادن فلزات گرانبها است.
به گزارش ارزجو، بر اساس این تحقیقات که نتایج حاصل از آن در تاریخ ۵ نوامبر سال جاری میلادی در مجله نیچر (Nature) منتشر شد، محققان «موسسه اوآک ریج» که پایگاه آن ایالت اوهایو آمریکا است، به این نتیجه رسیدهاند که عملیات مانینگ در شبکه بیت کوین سه برابر انرژی بیشتر در قیاس با اکتشاف و استخراج فلزات گرانبهایی مانند طلا مصرف میکند.
محققان در این گزارش آوردهاند که در بازه زمانی اوایل سال ۲۰۱۶ تا نیمه نخست سال جاری میلادی، برای بدست آوردن هر یک دلار از راه ماینیگ بیت کوین، حدود ۱۷ مگاژول انرژی مصرف شده و این در حالیست که برای بدست آوردن همین مقدار پول از راه استخراج طلا از معادن تنها ۵ مگاژول انرژی صرف شده است. به گفته محققان این رقم در مورد ارزهای دیجیتال دیگر مانند اتریوم، لایت کوین و یا مونرو، حتی بیشتر هم بوده است.
آلومینیوم، معدن انرژی خواری!
گفته میشود تنها فلز گرانبهایی که استخراج آن بیش از بیت کوین انرژی مصرف کرده، فلز آلومینیوم است. البته سه ارز دیجیتال دیگری که پیشتر به نام آنها اشاره شد از این لحاظ کم مصرف تر از آلومینیوم به حساب میآیند. گفته میشود مصرف انرژی برای استخراج آلومینبوم از معادن حدود ۱۲۲ مگاژول است.
البته تحقیقات مذکور در خصوص دیگر فلزات نیز انجام شده است. به عنوان مثال استخراج فلزات گروه پلاتینیوم نیز با مصرف انرژی ۷ مگاژول، از اکتشاف ارزهایی مانند اتریوم و لایت کوین و حتی خود بیت کوین انرژی کمتری مصرف کردهاند.
در متن این گزارش آمده است: به طور متوسط در تمامی روزهای بازه زمانی ۱ جولای ۲۰۱۶ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۸، برای به دست آوردن هر یک دلار از طریق ارزهای بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و مونرو به ترتیب ۱۷، ۷، ۷ و ۱۴ مگا ژول انرژی لازم است. این در حالیست که بر اساس تخمینهای ما، برای بدست آوردن یک دلار از راه استخراج فلزات آلومینیوم، مس، طلا، فلزات گروه پلاتینیوم و اکسیدها به ترتیب ۱۲۲، ۴، ۵، ۷ و ۹ مگا ژول انرژی لازم است.
اما بخش دیگر این گزارش جذاب به بحث بررسی میزان تولید آلایندگی در ماینینگ ارزهای دیجیتال پرداخته است. در این بخش آمده است که آلایندگی زیست محیطی حاصل از آزاد شدن کربن از طریق مانینگ ارزهای دیجیتال از کشوری تا کشور دیگر متفاوت است. به عنوان مثال، ماینینگ این ارزها در کشوری مانند کانادا با آلایندگی کمتری در قیاس با کشوری مانند چین مواجه است.
روی مثبت سکه تحقیق
در تحقیق انجام شده توسط Max J. Krause و Thabet Tolaymat، بر خلاف سایر پروژههای تحقیقاتی انجام شده توسط دیگر موسسات تحقیقاتی و یا پژوهشکدههایی که تنها هدفشان، سناریو پردازی برای روز نابودی ارزهای دیجیتال و منفی بافی در خصوص این دسته از ارزها بوده، به برخی نکات مثبت در خصوص پیشرفت این ارزها نیز اشاره شده است.
به عنوان مثال در گزارش این تحقیق آمده است که پلتفرم «هارد فورک» مونرو در تاریخ ۶ آوریل سال ۲۰۱۸، تا حد قابل توجهی انرژی مصرفی در شبکه خود را کاهش داده است. علاوه بر مونرو، پنل شبکه اتریوم نیز با اتخاذ سیاستهایی که این ارز دیجیتال در پیش گرفته، در مسیر کاهش مصرف قابل توجه انرژی قرار دارد. لذا آینده مصرف انرژی ارزهای دیجیتال ممکن است بنا به نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال مختلف، پر مصرف تر و یا کم مصرف تر باشد. بنابراین میزان انرژی مصرف شده برای به دست آوردن هر واحد از ارزهای دیجیتال در آینده نیز میتواند بیشتر و یا کمتر از میزان اعلام شده فعلی باشد.
البته تنها نقیصه موجود در این گزارش این است که نوسانات ارزش روزانه ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین در آن در نظر گرفته نشده و تنها به هزینه متوسط تولید طلا در هر سال بسنده شده است که میتواند آمار و ارقام ارائه شده را تا حدی زیر سوال ببرد.