امروزه فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارند که بخش عمده‌ای از آن‌ها، مربوط به آلت‌کوین‌ها است. به‌طورکلی، آلت‌کوین به رمزارزهای غیر از بیت کوین گفته می‌شود؛ بر این اساس، تمامی ارزهای دیجیتال را می‌توان به دو دسته تقسیم‌بندی کرد؛ بیت کوین و سایر رمزارزها یا همان آلت‌کوین‌ها.

بعد از این ‌که بیت کوین به جایگاه خوبی در بازارهای مالی دست پیدا کرد، توسعه‌دهندگان ساخت و عرضه شبکه‌های بلاک‌چین دیگری را آغاز کردند به این امید که بتوانند موفقیت‌های بیت‌کوین را در ارزهای دیگر ایجاد کنند.

البته نباید از این نکته نیز غافل شد که باتوجه به نقص‌های شبکه بلاک‌چین بیت‌کوین، بسیاری از این توسعه‌دهندگان تمرکز اصلی خود را روی بهبود این نقص‌ها گذاشتند؛ همین امر باعث شد که آلت‌کوین‌ها از تکنولوژی‌هایی خلاقانه بهره‌مند شده و بتوانند مانند بیت کوین، اعتبار خوبی را کسب کنند. در ادامه این مطلب، آلت‌کوین‌هایی را معرفی خواهیم کرد که پتانسیل رشد بالایی را تا پایان سال ۲۰۲۴ دارند.

ارز دیجیتال اختصاصی پروژه EarthMeta

پلتفرم EarthMeta یکی از نوآورانه‌ترین پروژه‌های حوزه رمزارزها است. این پلتفرم ترکیبی از بلاک‌چین و متاورس است که قصد دارد یک شبیه‌سازی مجازی از زمین را ایجاد کند؛ یک شبیه‌سازی که در آن کاربران می‌توانند مالک زمین، شهرها، کشورها و… خود باشند و به کسب درآمد مشغول شوند. این شهرها و زمین‌ها، به‌صورت NFT یا همان توکن‌های غیرقابل‌تعویض هستند. توکن بومی EarthMeta، با نماد EMT شناخته می‌شود؛ در واقع تمامی معاملات، با استفاده از این توکن به انجام می‌رسند و درصورت فراگیری EarthMeta، قطعا قیمت این آلت‌کوین افزایش خواهد یافت.

یکی از نکات مهمی که در مورد EarthMeta وجود دارد، این است که سیستم سازمانی آن به‌صورت DAO است. عبارت DAO مخفف Decentralized Autonomous Organization است که به نوعی سازمان غیرمتمرکز اشاره دارد. در این نوع سازمان، کاربران می‌توانند در مدیریت و اخذ تصمیمات مهم پلتفرم مشارکت داشته باشند؛ در واقع، رهبری پلتفرم برعهده کاربران بوده و هیچ نهاد مرکزی وجود ندارد. این ویژگی می‌تواند در افزایش تمایل فعالان بازار به خرید توکن EMT و سرمایه‌گذاری در این پروژه تاثیر داشته باشد.

توکن بلاک‌چین Solana

یکی از پیشرفته‌ترین شبکه‌های بلاک‌چین حال حاضر که نگاه‌های زیادی را به خود معطوف کرده است، Solana نام دارد. این شبکه بلاک‌چین یک بستر پرسرعت برای اجرای انواع قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز است که به عقیده بسیاری از تحلیلگران، از اصلی‌ترین رقبای اتریوم محسوب می‌شود.

اغلب پروژه‌های بلاک‌چین از مکانیزم‌های PoW یا PoS برای اعتبارسنجی و ثبت تراکنش‌ها استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که پروژه Solana، از مکانیزم PoH بهره‌ می‌گیرد. مکانیزم PoH که مخفف Proof-of-History است، به شبکه این قابلیت را می‌دهد تا بدون نیاز به تایید زمان‌بندی از طرف همه nodeها، ثبت نهایی تراکنش را به انجام برساند. این موضوع تاثیر بی‌نظیری روی افزایش سرعت شبکه دارد؛ به‌نحوی که امروزه، Solana می‌تواند بیش از ۵۰ هزار تراکنش را در کمتر از یک ثانیه ثبت کند.

شبکه سولانا نیز مانند سایر شبکه‌های بلاک‌چین، از یک توکن بومی برای مراودات درون شبکه‌ای استفاده می‌کند. قیمت این توکن که با نماد SOL شناخته می‌شود، همگام با پیشرفت‌های شبکه بلاک‌چین سولانا، پیشرفت کرده و می‌تواند سود خوبی را به دارندگان خود برساند. اگر شما نیز فکر می‌کنید که شبکه سولانا آینده‌ای روشن را در پیش دارد، می‌توانید نسبت به خرید توکن SOL اقدام کنید.

ارز دیجیتال MATIC از پروژه Polygon

یکی دیگر از بهترین پروژه‌های ارز دیجیتال، پروژه Polygon است. این پروژه با هدف حل مشکل مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم ابداع شد و بعدها، امکانات و خدمات بیشتری را به کاربران خود عرضه کرد؛ امروزه این امکان وجود دارد که توسعه‌دهندگان از بلاک‌چین Polygon برای ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز خود استفاده کنند.

یکی از نکات مثبتی که در مورد Polygon وجود دارد، این است که ارتباط تنگاتنگی با اتریوم داشته و کاربران این شبکه می‌توانند برای فعالیت‌های خود از زیرساخت‌های اتریوم استفاده کنند. همین امر سبب شده تا افراد زیادی به‌جای استفاده مستقیم از شبکه اتریوم، به سراغ شبکه Polygon بروند.

شبکه بلاک‌چین Polygon نیز مانند بسیاری دیگر از شبکه‌های بلاک‌چین، دارای یک توکن بومی است. توکن بومی این شبکه MATIC نام دارد که می‌توان از آن برای مراودات داخلی و سرمایه‌گذاری روی این شبکه استفاده کرد. با این ‌که سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال همواره دارای ریسک‌های فراوانی است، اما ارز دیجیتال MATIC به‌عنوان یکی از گزینه‌های مناسب به‌شمار می‌رود.

توکن اختصاصی پروژه Ripple

پلتفرم ریپل با هدف تسریع تراکنش‌های جهانی در سال ۲۰۱۲ افتتاح شد. این پلتفرم که یکی از قدیمی‌ترین اکوسیستم‌های دنیای ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود، از جامع‌ترین و پرکاربردترین پلتفرم‌های مالی حال حاضر است. نکته جالبی که در مورد Ripple وجود دارد، این است که از زبان‌های برنامه‌نویسی متنوعی مانند پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت پشتیبانی کرده و دوره‌هایی آموزشی را نیز به کاربرانی که قصد فعالیت و توسعه نرم‌افزارهای مختلف در این پلتفرم دارند را ارائه می‌دهد. این امر باعث شده تا سرعت گسترش و فراگیری آن، بیشتر از سایر بلاک‌چین‌ها باشد.

بلاک‌چین Ripple برای پرداخت کارمزدها یا مراودات مالی دیگری که درون شبکه هستند، از توکنی با نماد XRP استفاده می‌کند. این توکن امروزه در بسیاری از صرافی‌های معتبر قابل خرید و فروش بوده و برای سرمایه‌گذاری در پروژه Ripple نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

ارز دیجیتال اختصاصی بلاک‌چین Avalanche

از دیگر شبکه‌های بلاک‌چین که با وجود سابقه کم، به رشد بی‌نظیری دست پیدا کرده، Avalanche است. تاریخ افتتاح این شبکه به سال ۲۰۲۰ بازمی‌گردد و در همین مدت‌زمان کوتاه، توانسته با ارائه راه‌کارهایی خلاقانه و حل بسیاری از مشکلاتی که بلاک‌چین‌ها با آن درگیر هستند، جایگاه خوبی را در بین سایر رقبا به‌دست بیاورد.

شبکه Avalanche دارای یک معماری چند زنجیره‌ای است؛ بدین‌صورت که هرکدام از زنجیره‌ها، دارای کاربرد به‌خصوص خودشان هستند؛ زنجیره X-Chain برای تبادل رمزارزها و مراودات مالی، زنجیره C-Chain برای اجرای قراردادهای هوشمند و توسعه اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و زنجیره P-Chain برای مدیریت شبکه و اعتبارسنج‌ها درنظر گرفته شده است.

شبکه Avalanche دارای یک توکن اختصاصی با نام AVAX است. نکته جالبی که در مورد این توکن وجود دارد، این است که به‌عنوان یک توکن حاکمیتی نیز عمل می‌کند. هرچقدر که یک فرد توکن AVAX زیادتری داشته باشد، می‌تواند در اخذ تصمیمات بیشتر و مهم‌تری در شبکه شرکت کند. در واقع کاربرانی که سرمایه‌گذاری بیشتری را روی AVAX انجام داده‌اند، در رهبری آن نیز تاثیر بالاتری را دارند.

ارز دیجیتال شبکه اتریوم

یکی از معروف‌ترین آلت‌کوین‌های موجود در بازار، اتریوم است. اتریوم اولین شبکه‌ای بود که امکان اجرای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را به کاربران خود ارائه داد و همین امر، سبب شد تا در جایگاهی بی‌نظیر در بازار قرار بگیرد. این شبکه امروزه نیز با تکنولوژی‌های مختلف همگام بوده و به‌روزرسانی‌های متعددی را تجربه می‌کند. بزرگ‌ترین مشکلی که اتریوم با آن مواجه است، مقیاس‌پذیری این شبکه است که البته این مشکل نیز تاحدود زیادی به‌وسیله شبکه‌های جانبی و به‌کارگیری الگوریتم‌هایی نوآورانه، حل‌ شده است.

شبکه بلاک‌چین اتریوم دارای یک توکن داخلی اختصاصی با همین نام است. این توکن که با نماد ETH شناخته می‌شود، در اغلب صرافی‌های ارزهای دیجیتال قابل معامله است. اتریوم مدت‌زمان زیادی است که در جایگاه دوم لیست باارزش‌ترین رمزارزها (بعد از بیت کوین) قرار گرفته و کاربرانی که به‌دنبال یک سرمایه‌گذاری کم‌ریسک هستند، معمولا این رمزارز را انتخاب می‌کنند. انتظار می‌رود که در آینده نیز اتریوم جایگاه خود را حفظ کرده و سودرسانی خوبی داشته باشد.

آلت‌کوین‌ها را از کجا خریداری کنیم؟

امروزه صرافی‌های زیادی در سراسر دنیا وجود دارند که خدمات مرتبط با خرید و فروش ارز دیجیتال را ارائه می‌دهند. هریک از این صرافی‌ها دارای قابلیت‌ها و امکانات به‌خصوصی هستند و هرکدام از کاربران باتوجه به نیاز خود، می‌توانند بهترین صرافی را از میان آن‌ها انتخاب کنند. یکی از پیشرفته‌ترین و پرامکانات‌ترین صرافی‌های ایرانی که سابقه‌ای طولانی در بازار ارزهای دیجیتال دارد، صرافی سرمایکس است.

برخی از صرافی‌های رمزارز کشور با ایجاد بستری امن و کاربرپسند، این قابلیت را ایجاد کرده تا حتی کاربران تازه‌کار نیز بتوانند به معامله ارزهای دیجیتال مشغول شوند. امروزه امکان انجام دو نوع معامله در صرافی‌ها وجود دارد؛ معامله آنی و معامله حرفه‌ای. در معامله آنی، هرمقدار ارز دیجیتال مستقیما با صرافی معامله می‌شود؛ اما در معامله حرفه‌ای، کاربران ارزهای خود را با یکدیگر مبادله می‌کنند. مزیتی که در مورد معامله آنی وجود دارد این است که در لحظه به انجام می‌رسد و نیازی به صبر کردن نیست. مزیتی که در مورد معامله حرفه‌ای وجود دارد نیز این است که امکان خرید ارزهای دیجیتال با قیمتی پایین‌تر از قیمت رسمی بازار وجود دارد که این امر می‌تواند سوددهی خوبی را در پی داشته باشد.

جمع‌بندی

در این مطلب سعی شده تا بهترین آلت‌کوین‌هایی که گزینه‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری هستند، مورد بررسی قرار گیرد. نکته‌ای که باید آن را درنظر داشت این است که سرمایه‌گذاری در بازارهای دیجیتال نیازمند بررسی جوانب بسیاری است. بهتر است که قبل از خرید هرکدام از توکن‌هایی که معرفی شدند، تحقیقی کامل و جامع صورت بگیرد. علاوه‌ بر این، بازار ارزهای دیجیتال همواره نوسانات زیادی را تجربه کرده و برای این ‌که بتوان از ضررهای سنگین این نوسانات مصون ماند، لازم است تا نیم‌نگاهی نیز به مباحثی همچون مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه و… داشت.