محبوبیت روزافزون ارزهای دیجیتال منجر به بروز انقلابی در صنعت ارزهای دیجیتال شده است. شرکت هایی که منشأ غیر ارزهای دیجیتال داشته اند، در حال حاضر قصد دارند که محصول رمزنگاری شده ویژه‌ی خود را داشته باشند. ظهور ۱۰ ساله‌ی ارزهای دیجیتال منجر به سهولت بی سابقه ای در انجام تراکنش ها شده است. همچنین این فناوری باعث شفافیت در دنیای تجارت الکترونیک شده است. حال در این مقاله قصد داریم تا ۱۰ مورد از بزرگ ترین کمپانی های جهان را که در ابتدا بدون هیچ پیش زمینه رمزنگاری ایجاد شده اند، اما در حال حاضر قصد دارند که ارز دیجیتال خود را توسعه دهند به شما معرفی کنیم.

۱٫ فیس بوک

فیس‌ بوک، سرویس شبکه اجتماعی برخط است که در ۴ فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ و دوستانش ادواردو ساورین، اندرو مک‌کالم، داستین موسکوویتز و کریس هیوز در دانشگاه هاروارد به وجود آمد. طبق گزارش ها، فیس بوک در حال انجام تلاش های بسیاری را برای ارائه‌ی ارز دیجیتال خود می باشد. اطلاعات به دست آمده از راس سندلر (Ross Sandler)، یک تحلیلگر اینترنتی در Barclays، پیش بینی کرده است که توسعه‌ی ارز دیجیتال توسط غول رسانه های اجتماعی به طور بالقوه می تواند ۱۹ میلیارد دلار درآمد اضافی برای این شرکت ایجاد کند.

ارز دیجیتال لیبرا، پروژه ای است که توسط فیس بوک و انجمن لیبرا بنیان گذاری شده است. این انجمن بخشی از صدها پروژه‌ی فیس بوک به شمار می رود. این گروه انتظار دارد که لیبرا بتواند میلیاردها انسان را قدرت ببخشد. هدف این لیبرا استفاده از این ارز برای کمک به میلیاردها بزرگسال است که به حساب های بانکی دسترسی ندارند. فیس بوک و لیبرا امیدوار هستند که بتوانند برای بزرگسالان، ارزهایی فراهم کنند که بتوانند از آنها برای انجام تراکنش های خود استفاده کنند. وایت پیپر لیبرا، چگونگی عملکرد کالیبرا، ارائه دهنده کیف پول این پروژه را شرح می دهد. وایت پیپر لیبرا عنوان می کند:

فیس بوک، کالیبرا که یک شرکت تابعه‌ی قانون گذاری شده است را ایجاد کرد تا جدایی میان داده های اجتماعی و مالی را تضمین کند و خدمات و سرویس های مالی در اختیار افراد خواهد گذاشت و به آنها این امکان را می دهد تا به شبکه لیبرا دسترسی و در آن نقش داشته باشند.

نکته قابل توجه این است که فیس بوک مسئولیت این ارز دیجیتال را بر عهده نخواهد داشت. درعوض، این شرکت تنها یکی از سهامداران لیبراست. با این حال، این غول رسانه های اجتماعی به کاربران اجازه می دهد تا از لیبرا برای انجام تراکنش ها بر روی پلتفرم خود استفاده کنند.

۲٫ جی پی مورگان چیس

جی پی مورگان چیس (JPMorgan Chase)، شرکت خدمات مالی و بانکداری آمریکایی و چندملیتی است، که ریشه‌ های تأسیس آن، به سال ۱۷۹۹ بازمی ‌گردد. این مؤسسه در نتیجه ادغام شمار زیادی بانک و شرکت خدمات مالی تشکیل شده‌است.

در حال حاضر، جی پی مورگان چیس ششمین بانک بزرگ جهان است که دارایی های معادل ۲٫۵۳۵ تریلیون دلار می باشد. اخیراً، این موسسه مالی نیز توجه خود را به صنعت ارزهای دیجیتال معطوف کرده است. و در تلاش بوده تا ارز دیجیتال مختص به خود را به کاربران خود و سایرین ارائه کند.

عمر فاروک (Umar Farooq)، مدیر ارشد بخش بلاک چین در جی پی مورگان چیس در گفتگو با یاهو فایننس عنوان کرد:

ما همیشه به پتانسیل موجود در فناوری بلاک چین اعتقاد داشته ایم و تا زمانی که این فناوری به طور صحیح کنترل و قانون گذاری شود، از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می کنیم. ما به عنوان یک بانک جهانی قانون گذاری شده، معتقدیم که فرصتی منحصر به فرد برای توسعه توانایی های قانون گذاران خود داریم.

این شرکت همچنین گزارش کرده است که برخی از مهندسان این شرکت ارزی را تحت عنوان JPMCoin ایجاد کرده اند. این توکن دیجیتال برای تسویه حساب تراکنش های بین مشتریان عمده پرداخت های بانکی مورد استفاده قرار می گیرد. جیمی دیمون (Jamie Dimon)، مدیرعامل جی پی مورگان چیس و سایر مدیران ارشد این بانک برای نشان دادن حمایت از این ارز دیجیتال با صرف نظر از نگرش منفی این شرکت به بیت کوین معتقدند که بلاک چین و ارزهای دیجیتال قانون گذاری شده بر روی آن قصد ایجاد آینده ای امیدوارکننده را دارند که این امر حاکی از تمایل این بانک برای ایجاد ارز دیجیتال برای کاربران خود است.

این موسسه مالی، سه کاربرد اصلی برای استفاده از این ارز دیجیتال را تشریح کرده است که عبارتند از:

  • پرداخت های بین المللی که منحصر به مشتریان شرکت های بزرگ می باشد.
  • خدمات تراکنش های اوراق بهادار.
  • مورد کاربرد قرار گرفتن توسط سازمان های بزرگی که از خدمات خزانه داری این کمپانی استفاده می کنند و هدف این است که دلارهای خود را با ارز دیجیتال جدید جایگزین کنند.

۳٫ والمارت (Walmart)

وال‌مارت شرکت خرده‌فروشی آمریکایی است، که دارای بزرگ ترین شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای موادغذایی، سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ ها در جهان می ‌باشد. این شرکت در میان بزرگ ترین شرکت‌های جهان در رده اول قرار دارد. گفتنی است که شرکت بزرگ دیگری که ایده راه اندازی یک ارز دیجیتال را در نظر دارد، والمارت است. این غول خرده‌فروشی آمریکایی اخیراً متقاضی ثبت اختراع ارز دیجیتال مختص به خود شده است. پیش از این، کوین تلگراف گزارش داده بود که این شرکت ممکن است به دنبال یک راه حل پرداخت جایگزین برای کاربران و کارمندان خود باشد.

والمارت عنوان کرد که امیدوار است که یک “سیستم و روشی برای ارز دیجیتال بر پایه بلاک چین” ارائه دهد. این سیستم هرگونه پرداخت برای محصولاتی را که توسط فروشگاه خرده فروشی انجام می شود یا خدماتی را که به مشتریان خود ارائه می دهد را پردازش می کند. این ارز یک استیبل کوین با پشتوانه‌ی ارز فیات است که به احتمال زیاد به دلار آمریکا وابسته می باشد. هدف اصلی آن سرعت بخشیدن به تراکنش هاست، در حالی که آن را به ابزاری مفید برای پرداخت مواد غذایی تبدیل می کند که می تواند به جایگزینی مناسب برای کارت های اعتباری یا کارت های بدهی تبدیل شود. مشتریان همچنین می توانند از عملکرد مهم دیگر این ارز در صورت پیوند با هوش مصنوعی (AI) نیز بهره مند شوند، زیرا در این صورت، به خریداران پیشنهاداتی را ارائه می دهد که متناسب با بودجه‌ی آنها باشد. اگرچه، والمارت هنوز نامی برای ارز دیجیتال خد انتخاب نکرده است، اما بر اساس شایعات گفته می شود که نام این ارز دیجیتال WalmartCoin می باشد.

۴٫ ایر آسیا (AirAsia)

شرکت ایر آسیا (AirAsia) یک شرکت هواپیمایی ارزان ‌قیمت مالزیایی است. این شرکت به اکثر کشورهای آسیای شرقی موسوم به آسه آن پرواز مستقیم دارد. همچنین این شرکت به ایران در خاورمیانه و بریتانیا پرواز مستقیم از کوالالامپور دارد. این شرکت هواپیمایی تمایل خود را برای راه اندازی بخش فین تک و همچنین هدف خود برای راه اندازی ارز دیجیتال خود به نام BigCoin را تائید کرده است. تونی فرناندس (Tony Fernandes)، بنیان گذار و مدیرعامل ایر آسیا، تمایل این شرکت برای راه اندازی ارز دیجیتال مختص به خود را آشکار کرد. این مدیر اجرایی عنوان کرد که این شرکت هواپیمایی قصد دارد که با راه اندازی یک ارز دیجیتال همراه با عرضه سکه اولیه (ICO) بازارهای جدیدی را کشف کند.

این مدیرعامل در ادامه سخنان خود چگونگی تمایل این شرکت برای استفاده از ارز دیجیتال را عنوان کرد. وی گفت که این امکان وجود دارد که این شرکت هواپیمایی برنامهBig Points خود را به بلاک چین منتقل کند. وی خاطرنشان کرد:

ما محصولی داریم که می تواند ارزی با وفاداری زیاد باشد، ما در حال ساختن یک پلتفرم پرداختی هستیم تا این دو موضوع بتوانند به خوبی با هم جفت شوند. ما یک اکوسیستم داریم که شما را قادر می سازد تا از آن ارز دیجیتال استفاده کنید.

این بخشی از تلاش این بنیان گذار برای ایجاد یک شرکت بدون پول نقد است و این مسئله در واکنش به این واقعیت است که اکثر ساکنان جنوب شرقی آسیا در کشورهای خود کار نمی کنند. در نتیجه ، آنها مبلغ گسترده ای از وجوه خود را از طریق حواله های برون مرزی ارسال می کنند.

گفتنی است که اگر ایر آسیا موفق به راه اندازی ارز دیجیتال خود شود، اولین شرکت هواپیمایی در طول تاریخ خواهد بود که اقدام به چنین کاری کرده است و در نتیجه‌ این امر، مشتریان می توانند به راحتی از این ارز دیجیتال برای پرداخت هزینه های ارتقاء صندلی، وعده های غذایی در طول پرواز و سایر خدمات مرتبط استفاده کنند. گفتنی است که برنامه ریزی شده تا این ارز دیجیتال در طول سه تا شش ماه آینده در دسترس قرار گیرد.

۵٫ گروه مالی میتسوبیشی یو اف‌ جی (MUFG)

گروه مالی میتسوبیشی یو اف‌ جی، شرکت خدمات مالی و بانکداری ژاپنی است، که در زمینه ارائه خدمات بانکداری خرد، بانکداری شرکتی، بانکداری سرمایه‌گذاری و بانکداری اختصاصی، همچنین عرضه انواع وام و ارائه خدمات کارت‌های اعتباری، فعالیت می‌نماید. این گروه بازوی مالی کمپانی میتسوبیشی بوده و هم‌ اکنون یکی از ارکان اصلی این شرکت، محسوب می‌ شود. خبرهای منتشر شده از بزرگ ترین بانک ژاپن حاکی از این است که گروه مالی میتسوبیشی یواف‌جی (MUFG) در نظر دارد تا از طریق بازوی بانکی خود یعنی بانک توکیو – میتسوبیشی یواف‌جی، اقدام به ایجاد ارز دیجیتال کند. این غول مالی پس از اختصاص چندین سال به توسعه خود،MUFG Coin را برای حدود ۱۰۰٫۰۰۰ حساب بانکی در سال ۲۰۱۹ مورد آزمایش قرار خواهد داد.

طبق گزارش کوین تلگراف ژاپن، کانتسگو مایک (Kanetsugu Mike)، رئیسMUFG ، عنوان کرد که این بانک تمایل دارد تا قبل از پایان سال، یک ارز دیجیتال عرضه کند. انتظار می رود که مشتریان برنامه این بانک را دانلود کرده و پس از انجام این کار، مانده حساب های آنها به صورت خودکار به ارز دیجیتال تبدیل خواهد شد.

“گفتنی است که کاربران قادر به استفاده از این ارز دیجیتال برای پرداخت در مکان هایی مانند رستوران ها، فروشگاه های رفاه و سایر مغازه ها خواهند بود و همچنین آنها قادر به انتقال این ارز به حساب سایر شرکت کنندگان نیز می باشند. “

اگر این امر محقق شود،MUFG با داشتن یک ارز دیجیتال که منحصرا برای استفاده‌ی این شرکت طراحی شده است، به بزرگ ترین شرکت مالی تبدیل خواهد شد. شایان ذکر است که این بانک، در حال حاضر پنجمین بانک بزرگ جهان و بزرگ ترین بانک در ژاپن می باشد.

۶٫ شرکت ایریاس اینتل (Arias Intel Corp)

شرکت Arias Intel Corp یک شرکت فناوری در زمینه‌ی بازی های موبایلی و رسانه است. در سال ۲۰۱۸، این شرکت اعلام کرد که در حال توسعه یک ارز دیجیتال اختصاصی به نامiNEO می باشد. این شرکت در نظر داشت تا یک ارز دیجیتال ایجاد کند که بتواند به عنوان یک وسیله استاندارد در صرافی ها مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه، کاربران می توانند از این ارز دیجیتال برای بستن قراردادهای هوشمند استفاده کنند. علاوه بر این، آنها می توانند از این ارز دیجیتال برای خرید کالا و خدمات نیز استفاده کنند.

در ابتدای امر، این ارز دیجیتال با برنامه ها و بازی های موبایلی در سبد محصولات این شرکت قرار می گیرد. گفتنی است که این ارز دیجیتال دارای یک رابط برنامه نویسی اپلیکیشن (API) و برخی رابط های متن باز دیگر نیز خواهد بود. این شرکت قصد دارد تا بسترهای دیگری را در اختیار توسعه دهندگان قرار دهد که از طریق آنها بتوانند فرصت های درآمد دیگری برای این غول فناوری ایجاد کنند. طبق گفته آریاس اینتل، این شرکت مایل است که از توان فن آوری بلاک چین برای حل مسائل امنیتی و پرداختی که از چالش های بزرگی هستند که شرکت ها با آنها دست و پنجه نرم می کنند، بهره ببرد.

آنها امیدوارند که از ویژگی های فناوری بلاک چین برای رفع انطباق و مشکلات بانکی که این صنعت کنسولی در حال حاضر با آن روبروست، استفاده کنند. این امر علاوه بر سهولتی است که برای تأیید زنجیره تأمین نیز فراهم می کند. شرکت آریاس اینتل، برای دستیابی به اهداف خود، پروتکل iNEO را که یک سیستم بلاک چینی است، ایجاد خواهد کرد و امکان مدیریت تراکنشی توسط بازرگانان را فراهم می کند. سیستم فروش و برنامه iNEO از این تلاش پشتیبانی می کند. برنامه iNEO به کاربران این امکان را می دهد که ارز دیجیتال خود را با سهولت خرج کنند. همچنین کد رایانه ای باعث ایجاد کلیه تراکنش ها و وجوه می شود. بنابراین، آنها نمی توانند تحت نظارت، دستکاری و مدیریت یک شخص ثالث قرار بگیرند.

۷٫ آمازون (Amazon)

آمازون، یک شرکت تجارت الکترونیک آمریکایی است، که در سال ۱۹۹۴ توسط جف بزوس، در شهر سیاتل، واشنگتن تأسیس شد. این شرکت فعالیت جدی خود را در سال ۱۹۹۵ با عنوان فروشگاه آنلاین کتاب، آغاز کرد، سپس به فروش محصولات نو یا دست‌دوم از طریق اینترنت نمود. شرکت آمازون هم‌اکنون کتاب، سی‌دی، دی‌وی‌دی، بسته‌ های نرم‌افزاری و حتی کفش و لباس نیز عرضه می‌کند و امروزه بیشترین درصد فروش را در بین سایر فروشگاه‌ های اینترنت دارد. همانطور که در مورد ثبت اختراع اخیر آمازون و همچنین ثبت اخیر دامنه های مربوط به رمزنگاری این پلتفرم بر می آید، آمازون، غول خرده فروشی در جهان نیز در حال ایجاد یک ارز دیجیتال مناسب است، که شامل AmazonCryptocurrency.com ،AmazonEthereum.com و AmazonCryptocur.com می باشد.

علاوه بر این، این شرکت در حال حاضر یک ارز دیجیتال به نام Amazon Coin استفاده می کند. اگرچه این ارز دیجیتال یک ارز دیجیتال سنتی نیست و بیشتر مانند کارت هدیه عمل می کند، اما ممکن است که این محصول، آزمایشی برای یک راه حل با پشتوانه‌ی بلاک چین در آینده باشد. چانگ پنگ ژائو با نام مستعار (CZ)، مدیرعامل صرافی ارزهای دیجیتال بایننسمعتقد است که آمازون ناگزیر به ایجاد ارز دیجیتال مختص به خود خواهد شد.

ارز دیجیتال بومی آمازون در نهایت ممکن است به فروش بیش از ۱۲ میلیون محصول ذکر شده در این وب سایت در سراسر جهان کمک کند. همچنین اعتقاد بر این است که این ارز می تواند زمینه را برای پردازش بیش از ۶۰۰ تراکنش در هر ثانیه فراهم کند که تعداد واقعی فروش آمازون در هر ثانیه در ساعت های اوج فروش خود است.

همچنین امید می رود که سایر خدمات آمازون مانند Twitch, Amazon Prime , Audibleنیز این ارز دیجیتال را مورد پذیرش قرار دهند. اعتقاد بر این است که پس از اینکه این ارز در چندین سیستم عامل مورد پذیرش قرار گرفت، این فروشگاه خرده فروشی دیگر نیازی به نگهداری وب سایت ها و ارزهای فیات مختص به منطقه‌ی خود نخواهد داشت.

۸٫ تنسنت (Tencent)

تنسنت یک شرکت هلدینگ چینی است، که در زمینه ارائه خدمات شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های گروهی، پورتال‌های وب، تجارت الکترونیک، آنتی ویروس‌ها، مرورگر وب، بازی‌های چندنفره آنلاین و خدمات ارزش افزوده مخابرات فعالیت می‌کند. تنسنت نیز یکی دیگر از شرکت های آسیایی علاقه مند به ارزهای دیجیتال است که ارز دیجیتال مختص به خود با نام QQ Coin را راه اندازی کرده است. کنگلومرا (conglomerate) چینی یک نشان تجاری در آسیاست که در پی WeChat قرار دارد که یک پلتفرم چت با ۱ میلیارد کاربر روزانه است. سرویس پیام رسانی فوریQQ نیز پروژه دیگری است که توسط این شرکت چینی ایجاد شده است. گفتنی است کهQQ ماهانه بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر فعال دارد.

گفتنی است که Tencent ،QQ Coins را در سال ۲۰۰۵ راه اندازی کرد و این شرکت در ابتدا این ارز دیجیتال را به منظور آسان کردن انجام پرداخت های آنلاین برای خدمات و بازی های خود ارائه کرد. و بیش از ۲۰۰ میلیون نفر نیز در ماه آوریل سال ۲۰۱۴ از این ارز دیجیتال استفاده می کردند.

۹٫ گوگل

گوگل نیز پس از چندین سال بدبینی و شک و تردید نسبت به ارزهای دیجیتال به لیست شرکت هایی که قصد دارند در آینده ارز دیجیتال خود را داشته باشند، پیوسته است. همچنین، گزارش شده است که این شرکت برای کمک به پروژهبلاک چین خود قصد داaj که با ویتالیک بوترنی، بنیان گذار اتریوم همکاری داشته باشد. اما هنگامی که وی این درخواست را رد کرد، گوگل با چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، مدیرعامل IOHK و دانکن کووتز (Duncan Coutts)، مدیر مهندسی همان شرکت مذاکراتی را انجام داد.

این غول فناوری نیز ممکن است به تدریج زمینه را برای ارائه‌ی ارز دیجیتال خود آماده کند. این شرکت همچنین به ارز دیجیتال کاردانو (Cardano) علاقه مند است که به مقیاس پذیری، پایداری و استحکام شناخته شده می باشد. در هر صورت، علاقه گوگل به داشتن ارز دیجیتالی که مختص به خودش باشد، غیرقابل انکار است.

کامرون و تایلر وینکلووس، بنیان گذاران صرافی ارزهای دیجیتال جمینی(Gemini) نیز خوش بینی خود را نسبت به اینکه گوگل به سایر اعضای FANG (فیس بوک، آمازون، نت فلیکس و گوگل) بپیوندد تا ارز دیجیتال خود را ارائه دهد، ابراز کرده اند. آنها در ماه جولای در مصاحبه ای با CNBC عنوان کردند که “پیش بینی ما این است که هر شرکت عضو FANG ظرف دو سال آینده یک پروژه ارز دیجیتال خواهد داشت.”

۱۰٫ راکوتن (Rakuten)

راکوتن، شرکت خدمات اینترنتی است، که در زمینه مدیریت فروشگاه خرید اینترنتی فعالیت می‌ کند. این شرکت بزرگ ترین سایت تجارت الکترونیکی در ژاپن و همچنین در میان بزرگ ترین شرکت ‌های اینترنتی در دنیا محسوب می ‌شود.

راکوتن نیز تمایل خود را برای پیوستن به عرصه‌ی ارزهای دیجیتال اعلام کرده است. راکوتن با نام “آمازون ژاپنی”، عرضه‌ی ارز دیجیتال خود را با نام Rakuten Coin، در کنگره جهانی موبایل که در سال ۲۰۱۸ در بارسلونا برگزار شد، اعلام کرد. به گفته هیروشی میکیتانی (Hiroshi Mikitani)، مدیرعامل این شرکت، راکوتن نیز اقدام به عرضه‌ی یک ارز “بدون مرز” می کند. این شرکت هنوز تاریخ انتشار این ارز را تعیین نکرده است. برخی از خدماتی که این پلتفرم ارائه می دهد، عبارتند از:

  • خرید آنلاین
  • ورزش های حرفه ای
  • بانکداری
  • رسانه
  • پرداخت ها و کارت های اعتباری
  • تحلیل داده و بازاریابی

پس از انتشار Rakuten Coin، مصرف کنندگان این خدمات قادر به انجام تراکنش های خود با استفاده از ارز دیجیتال خواهند بود. میکیتانی افزود: “اساساً، هدف ما ایجاد مجدد شبکه خرده فروشان و تجار است. ما نمی خواهیم آنها را از مشتریان خود جدا کنیم، بلکه به عنوان یک کاتالیزور عمل می کنیم.”

شرکت های دیگری که احتمالا به پذیرش ارزهای دیجیتال روی می آورند

اگرچه چندین شرکت موضعی بی طرفانه نسبت به استفاده از بلاک چین اتخاذ کرده اند، اما دخالت شرکت های برتر در عرصه‌ی بلاک چین، احتمالاً نقش مهمی در تغییر عقیده و دیدگاه آنان نسبت به این فناوری دارد.

به عنوان مثال، برخی از کارشناسان معتقدند که در آینده ای نه چندان دور اوضاع بهتر خواهد شد. یکی از کسانی که چنین نظری دارد ، پل ریچارد برودی (Paul Richard Brody)، رهبر اصلی و جهانی بلاک چین در شرکت ارنست و یانگ (Ernst & Young) می باشد. وی در گفتگو با کوین تلگراف عنوان کرد:

در واقع، دو نکته در اینجا وجود دارد، یکی پذیرش بلاک چین توسط شرکت ها و دیگری عبور از خدمات متمرکز و مجاز به سمت بلاک چین های کاملا عمومی و غیرمتمرکز است. سال گذشته شاهد جهش بزرگی در هر دوی این زمینه هابودیم. دلگرم کننده ترین مورد، حرکت موج عظیمی از کاربران به سمت این فناوری است که آنیده را متعلق به بلاک چین های عمومی می دانند. اگرچه، من هیچ اقدامی از جانب شرکت ها به سوی ارز دیجیتال را مهم نمی دانم. کاربران شرکت ها بیشتر علاقه مند به توکن های ارزهای فیات هستند تا بتوانند بدون استفاده از ارزهای دیجیتال بر روی بلاک چین ها تراکنش های خود را انجام دهند.