یکی از بخش‌های موردتوجه و مهم در بازار ارزهای دیجیتال، سیگنال ارزهای دیجیتال است. این سیگنال‌ها در واقع توصیه‌ای برای خرید و فروش ارز دیجیتال به‌حساب می‌آیند که بر اساس تحلیل فاندامنتال یا شاخص‌های تکنیکال و از طریق معامله‌گران حرفه‌ای، پلتفرم‌های تحلیلی یا الگوریتم‌ها و ربات‌های تریدینگ ایجاد می‌شود.

این سیگنال‌ها معامله‌گران را تا حد زیادی راهنمایی می‌کنند، اما معامله‌گر در صورتی متوجه خواهد شد که بتواند اصلاحات و توضیحات یک سیگنال را درک کند. در این مقاله از سرمایکس، می‌خواهیم به نحوه تولید این سیگنال‌ها و نحوه استفاده از آن‌ها بپردازیم.

سیگنال ارز دیجیتال چیست؟

سیگنال ارز دیجیتال

همان‌طور که در مقاله سیگنال ارز دیجیتال چیست نیز گفته شد، سیگنال‌های ارز دیجیتال بسیار موردتوجه معامله‌گران قرار دارند و استفاده از آن‌ها جزو روش‌های محبوب به‌حساب می‌آید. سیگنال ارز دیجیتال به طور کلی به معامله‌گر این راهنمایی را می‌رساند که بتواند دید بهتری به نمودار قیمتی داشته باشد و در واقع بتواند با اعتماد به آن سیگنال، بر روی آن ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کند.

هرچند اعتماد کورکورانه به سیگنال‌های ارز دیجیتال توصیه نمی‌شود، زیرا این سیگنال‌ها خود بر پایه‌ی احتمالات هستند و هرگز نمی‌توان گفت که حتماً آن‌طور که سیگنال پیش‌بینی کرده است خواهد شد. به طور کلی در بازار ارزهای دیجیتال، در دو دسته کلی سیگنال ارز دیجیتال تولید می‌شود:

  • سیگنال فاندامنتال: منظور از سیگنال فاندامنتال نشانه‌هایی است که می‌تواند در روند تشخیص ارزش ذاتی و آینده یک رمزارز به کمک معامله گران بیاید. مصاحبه‌ افراد تأثیرگذار در بازار ارزهای دیجیتال و مطالبی که این افراد در صفحات اجتماعی خود به اشتراک می‌گذارند، می‌تواند نوعی سیگنال فاندامنتال ارز دیجیتال محسوب شود.
  • سیگنال تکنیکال: در تحلیل تکنیکال نیز، روند قیمتی آتی برای یک دارایی، با توجه به داده‌های قیمتی گذشته آن به دست می‌آید؛ بنابراین در سیگنال تکنیکال با بررسی تاریخچه قیمتی یک ارز دیجیتال، موقعیت‌های معاملاتی پیشرو در اختیار تریدرها قرار می‌گیرد. این موقعیت‌ها می‌تواند صرفاً بر روی یک نمودار قیمتی ترسیم شده باشد، یا صرفاً با ارائه موقعیت‌های ورود و خروج همراه باشد.

چرا استفاده از سیگنال ارزهای دیجیتال خوب است؟

سیگنال‌های ارز دیجیتال به معامله‌گر کمک می‌کنند تا بجای صرف وقت زیاد در بررسی‌های تکنیکال و فاندامنتال و ایجاد سیگنال‌های ارز دیجیتال برای خود، از سیگنال‌های تحلیلگران حرفه‌ای استفاده کند و سریع‌تر به موقعیت‌های خوب خریدوفروش دست پیدا کند. سیگنال‌های ارز دیجیتال اگر از جای معتبری تهیه شوند، معمولاً اطلاعات خوبی دارند و شامل موقعیت خریدوفروش، حد ضرر و دیگر موارد که در ادامه به آن‌ها پرداخت خواهد شد، می‌شوند. در حال حاضر در بازار ارزهای دیجیتال، سیگنال‌ها به دو حالت تولید و عرضه می‌شوند که این دو حالت به شرح زیر هستند:

سیگنال‌های دستی: این دسته از سیگنال‌ها توسط افراد مختلف و تحلیلگران در کانال‌ها، سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی عرضه می‌شوند. سیگنال‌های دستی با کمک تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی توسط افراد مختلف به صورت رایگان یا فروشی در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

سیگنال‌های اتوماتیک: سیگنال‌های اتوماتیک یا خودکار توسط ربات‌ها و الگوریتم‌های معامله در بازار ارز دیجیتال ارائه می‌شوند. برای استفاده از سیگنال اتوماتیک، همچون سایر سیگنال‌ها باید آگاهی کاملی از اصطلاحات و علائم اختصاری را داشته باشید.

اصلاحات مهم به‌کاررفته در سیگنال‌های ارز دیجیتال

اکنون که به مفهوم کلی اینکه سیگنال ارزهای دیجیتال چیست و چگونه عرضه می‌شوند پی بردید، وقت آن است که به اصلاحاتی که ممکن است در یک سیگنال ارز دیجیتال با آن مواجه شوید، بپردازیم. این اصلاحات پیچیدگی خاصی ندارند، اما آشنا شدن با آن‌ها به شما کمک می‌کند تا مفهوم آن‌ها را بهتر درک کنید و در مواجه با آن‌ها بدانید که باید چه مسیری را در پیش بگیرید. این اصلاحات در سیگنال‌های ارز دیجیتال به شرح زیر هستند:

مارکت (Market)

در استفاده از سیگنال، هر جا کلمه مارکت (Market) را دیدید، به معنای جفت ارز موردنظر سیگنال است. مارکت در واقع نشان‌دهنده دو ارز دیجیتالی است که قرار است مورد معامله قرار بگیرند. البته در برخی سیگنال‌ها به طور خلاصه تنها نام جفت ارز آورده می‌شود. برای مثال استفاده از ETH/BTC در یک سیگنال به معنای این است که سیگنال موردنظر برای فروش اتریوم و به ازای آن، خرید بیت‌کوین ارائه شده است.

بنابراین هدف از این سیگنال، فروش اتریوم در نقطه قیمتی مناسب است. پس از آنکه اتریوم در قیمت پیشنهادی سیگنال فروخته شد، به ازای آن بیت‌کوین خریده می‌شود. با افزایش قیمت بیت‌کوین و فروش آن، دوباره مقدار بیشتری نسبت به قبل اتریوم خریده می‌شود.

صرافی (Exchange)

کلمه Exchange یا صرافی در سیگنال ارز دیجیتال، صرافی موردنظری که سیگنال تحت پشتیبانی آن عمل می‌کند را اعلام می‌کند. معمولاً نام سیگنال‌ها را از روی نام صرافی ارز دیجیتال تحت پشتیبانی انتخاب می‌کنند.

سطح ریسک (Risk Level)

سطح ریسک در استفاده از سیگنال، مقدار ریسک معامله بر اساس سیگنال را نشان می‌دهد. معمولاً ارائه‌دهندگان سیگنال برای سطح ریسک یک بازه تعریف می‌کنند. پیشنهاد می‌شود برای سطح ریسک‌های بالا، حتماً از استاپ لاس یا حد ضرر استفاده کنید.

اندازه اهرم معاملاتی (Leverage)

لوریج یا اهرم معاملاتی با علامت اختصاری Lev، بیشتر به منظور چند برابر کردن سود مورداستفاده قرار می‌گیرد. در معاملات اهرم‌دار (فیوچرز، آپشن و مارجین) به همان اندازه که نسبت سود افزایش پیدا می‌کند، نسبت ضرر نیز بیشتر می‌شود. در این معاملات، برای خرید مقداری ارز دیجیتال، معامله‌گر صرفاً بخش کمی از دارایی‌اش را برای خرید آن می‌گذرد و مابقی را از یک صرافی قرض می‌گیرد. برای مثال فرض کنید به اندازه ۱۰ هزار دلار در حساب خود پول دارید. برای خرید یک بیت کوین به ۱۰ هزار دلار دیگر نیاز خواهید داشت. در معاملات اهرم‌دار با لوریج ۲، شما می‌توانید دارایی خود را دو برابر کرده و به خرید یک بیت‌کوین اقدام کنید. این دسته از معاملات به دلیل ریسک بالایی که دارند، چندان به معامله‌گران تازه‌کار توصیه نمی‌شود.

محل ورود (Entry)

محل ورود (Entry) سیگنال ارز دیجیتال

محل ورود، درواقع همان قیمتی است که برای خرید یا فروش در آن وارد موقعیت می‌شویم. نقطه ورود، از جمله پارامترهای مهم در استفاده از سیگنال ارز دیجیتال است.

حد ضرر (Stop Loss)

حد ضرر مشخص می‌کند که در چه قیمتی موقعیت را برای جلوگیری از ضررهای بیشتر ببندیم. این پارامتر همواره مقدار کمی پایین‌تر از محل ورود به معامله است؛ بنابراین یکی از موارد ضروری برای هر سیگنال، مشخص بودن حد ضرر یا استاپ لاس است. سیگنالی که حد ضرر نداشته باشد، معامله بر اساس آن بسیار ریسکی است و اصلاً توصیه نمی‌شود.

هدف قیمتی (Target)

هر سیگنال با چند هدف قیمتی منتشر می‌شود. تارگت‌ها مشخص می‌کنند که در چه نقطه قیمتی بهتر است موقعیت را ترک کنیم. معمولاً سیگنال‌ها چندین تارگت را ارائه می‌دهند. به هراندازه که تارگت‌ها را بلندتر انتخاب کنیم، سود بیشتر و درعین‌حال ریسک بالاتری خواهیم داشت. معمولاً پیشنهاد می‌شود که برای خروج، مقادیر بین تارگت‌های اول و دوم یا تارگت‌های دوم و سوم را در نظر بگیریم.

استاپ لیمیت (Stop Limit)

استاپ لیمیت مربوط به معاملاتی است که در آن یک حد مشخص برای خرید یا فروش معین می‌کنند. زمانی که قیمت به حد تعریف شده (Stop) رسید، یک سفارش در قیمت جدید (Limit) ثبت می‌شود. این نوع معاملات برای حالتی است که به هر دلیلی (قطعی اینترنت، فراموشی و …) از خرید یا فروش در قیمت مشخص‌شده جا بمانیم. استاپ لیمیت ریسک معاملات را بسیار کاهش می‌دهد.

نحوه خواندن سیگنال ارز دیجیتال

اکنون می‌خواهیم به بررسی چند سیگنال به عنوان نمونه بپردازیم و نحوه خواندن هر یک را توضیح دهیم. این سیگنال‌های ارز دیجیتال که به عنوان نمونه انتخاب شده‌اند به شرح زیر هستند:

سیگنال معامله اسکالپ جفت ارز بیت‌کوین/ تتر

خواندن سیگنال ارز دیجیتال

در این سیگنال با پوزیشن لانگ و لوریج 10، محل ورود به معامله (حد استاپ لیمیت)، 19570 دلار مشخص‌شده است. این یعنی زمانی که قیمت بیت کوین به 19570 دلار رسید، وارد پوزیشن شویم و به ثبت سفارش خرید اقدام کنیم. در این مرحله تا زمانی که قیمت به این مقدار برسد باید صبر کنیم. همچنین سه تارگت یا هدف قیمتی به ترتیب، 19720، 19950 و 20010 دلار برای فروش بیت‌کوین اعلام شده است. در پایان حد ضرر، 19500 دلار اعلام شده که کمی پایین‌تر از نقطه Entry است.

سیگنال معامله اسپات جفت ارز انکر /تتر

معامله اسکالپ

در این سیگنال که مربوط به صرافی بایننس است، شرایط معامله اسپات برای جفت ارز انکر / تتر اعلام شده است. نقطه ورود به معامله بین بازه ۱۹۵۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلار است. همچنین سه هدف قیمتی برای فروش به ترتیب، ۲۱۰۰۰، ۲۲۰۰۰ و ۲۳۰۰۰ دلار مشخص‌شده است. برای استفاده از سیگنال موردنظر، حد ضرر یا استاپ لاس، ۱۹۰۰۰ دلار (کمی پایینتر از نقطه ورود به معامله) مشخص‌شده است.

سیگنال معامله فیوچرز با جفت ارز اتریوم/تتر

سیگنال معامله فیوچرز

در این سیگنال با پوزیشن شورت و صرافی موردنظر اوکی اکسچنج، شرایط یک معامله فیوچرز ارائه شده است. قیمت ورود به معامله، 1432.17 دلار مشخص‌شده است. همچنین حد ضرر 1457.45 در نظر گرفته شده و ماکسیمم لوریج نیز 30X است. در پایان سه سطح Take Profit به ترتیب 1383.30، 1358.20 و 1310 مشخص‌شده که باید در آن‌ها معامله را انجام دهید. نرخ Fund یا بودجه نیز 3 درصد است.

سیگنال پوزیشن شورت جفت ارز LUNC/USDT

سیگنال پوزیشن شورت

در این سیگنال که به همراه یک تصویر از محیط تریدینگ ویو ارائه شده است، حد لوریج ۳ در نظر گرفته شده است. همچنین معامله از نوع ریسکی و مدت دوره زمانی ۱ ساعت در تریدینگ ویو مشخص‌شده است. در پایان یک لینک قرار داده شده که شما می‌توانید با وارد شدن به آن و تماشای محیط تریدینگ ویو با دقت فرایند معامله را دنبال کنید.

جمع‌بندی

در بازار ارزهای دیجیتال، معامله‌گران همیشه این نگرانی را دارند که چه زمانی و با چه میزان سرمایه وارد شوند. سیگنال‌های ارز دیجیتال تا حد زیادی این مشکل را برای معامله‌گرانی که می‌خواهند به سرعت وارد بازار شوند حل کرده است، اما نباید فراموش کرد که این سیگنال‌ها بر اساس تاریخچه قیمتی و دیگر شاخص‌ها ایجاد می‌شوند و مهم است که شخص تریدر نسبت به نحوه ایجاد سیگنال‌ها و تحلیل تکنیکال آگاهی نسبی داشته باشد. همچنین لازم به ذکر است که سیگنال‌های ارز دیجیتال تنها زمانی می‌توانند قابل‌اطمینان باشند که از جای معتبر و درست تهیه شوند. این یعنی که نباید به هر سیگنالی که در هرکجا می‌بینید، اعتماد کنید.