اغلب مردم با بانک‌ها، تسهیلات‌شان و وام‌هایی که به مشتریان خود می‌دهند آشنا هستند. بانک‌ها از ارزهای فیات مانند دلار، یورو و ریال برای وام‌دهی استفاده می‌کنند و فرد وام‌گیرنده موظف است تا طبق یک نرخ بهره مشخص، برای پس‌دادن مبلغ دریافت‌شده اقدام کند. با فراگیرتر شدن رمزارزها و ایجاد یک بازار مالی گسترده، طبیعی است که امروزه شاهد وام و تسهیلاتی باشیم که بر پایه ارزهای دیجیتال به کاربران مختلف تعلق می‌گیرند.

پلتفرم‌های مختلفی وجود دارند که امکان دریافت وام ارز دیجیتال را فراهم کرده‌اند؛ هرکدام از این پلتفرم‌ها، قوانین خودشان را داشته و طبق سیاستی به‌خصوص عمل می‌کنند. اگر شما نیز قصد دریافت وام ارز دیجیتال را دارید یا این که به هر دلیل در مورد این موضوع کنجکاو هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

وام ارز دیجیتال چیست؟

نحوه عملکرد وام ارز دیجیتال درست مانند وام‌های بانکی‌ است. در وام ارز دیجیتال، یک کاربر مقدار مشخصی رمزارز معتبر را به‌عنوان وثیقه به پلتفرم داده و در ازای آن نقدینگی مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. سپس طبق یک برنامه مشخص، نسبت‌به بازگرداندن وام (همراه با نرخ بهره) اقدام کرده و در نهایت وقتی که تمامی اقساط پرداخت شدند، می‌‌تواند وثیقه خود را بازپس گیرد.

بهترین پلتفرم‌های وام ارز دیجیتال

بهترین پلتفرم‌های وام ارز دیجیتال

پلتفرم‌هایی که به کاربران خود وام می‌دهند، معمولا صرافی‌هایی هستند که از حجم معاملات بالایی برخوردار بوده و این توانایی را دارند که برای مدت‌زمانی معلوم و در ازای میزان مشخصی نرخ بهره، نقدینگی خود را در اختیار کاربران بگذارند. هرکدام از این پلتفرم‌ها، شرایط متفاوتی را برای دریافت وام ارز دیجیتال در نظر گرفته‌اند که البته همپوشانی‌های زیادی نیز دارند؛ اما برخلاف بانک‌ها که اغلب‌شان تحت نظارت دولت‌های مرکزی هستند، پلتفرم‌هایی که وام ارز دیجیتال می‌دهند از آزادی عملکرد بالاتری برخوردارند. تعدادی از بهترین پلتفرم‌ها برای دریافت وام ارز دیجیتال عبارت‌اند از:

پلتفرم BlockFi

شرکت BlockFi یک کمپانی تکنولوژی است که بر مسائل مالی تمرکز دارد. باتوجه‌به این که ارزهای دیجیتال بخش بزرگی از تکنولوژی‌های نوظهور مالی را تشکیل می‌دهند، طبیعی است که قسمت عمده فعالیت  BlockFi نیز در زمینه رمزارزها باشد. پلتفرم BlockFi که از سال ۲۰۱۷ تاکنون مشغول به کار است، توانسته است در تمامی این سال‌ها، خدمات نوین و بهینه‌ای را به کاربران خود ارائه دهد.

برای دریافت وام از پلتفرم‌ BlockFi، باید یکی از ارزهای دیجیتال بیت‌کوین، لایت‌کوین یا اتریوم به‌عنوان وثیقه به این پلتفرم پرداخت شوند. نرخ بهره‌ای که BlockFi برای وام‌های خود در نظر گرفته است، از ۴٫۵ درصد شروع می‌شود؛ البته نرخ بهره نهایی به میزان وام، میزان وثیقه و مدت‌‌زمان وام بستگی دارد.

یکی از فاکتورهایی که هنگام وثیقه‌گذاری و دریافت وام باید به آن توجه داشت، LTV یا همان Loan-to-Value است. معیار Loan-to-Value در واقع به نسبت وام به وثیقه اشاره دارد. در پلتفرم BlockFi این نسبت معمولا ۵۰ درصد است. در واقع اگر یک کاربر ۱۰۰۰ بیت‌کوین به‌عنوان وثیقه در اختیار صرافی قرار دهد، می‌‌تواند ۵۰۰ بیت‌کوین به‌عنوان وام دریافت کند. کاربران می‌توانند بسته به شرایط مالی و میزان نقدینگی که نیاز دارند، برای دریافت یا عدم دریافت وام BlockFi تصمیم‌گیری کنند.

پلتفرم Nexo

پلتفرم Nexo یکی دیگر از بهترین گزینه‌ها برای دریافت وام ارز دیجیتال است. این پلتفرم در سال ۲۰۱۸ افتتاح شد و با جذب سرمایه‌ای عظیم، توانست زیرساخت‌های خود را به بهترین شیوه ممکن تقویت کند؛ به‌نحوی‌که در سال ۲۰۲۰، بیش از ۱ میلیارد دلار به کاربران خود وام داد و این رقم به‌سرعت به بیش از ۵ میلیارد دلار رسید.

یکی از مزایای پلتفرم Nexo، پشتیبانی از بیش از ۴۰ رمزارز به‌عنوان وثیقه است. رمزارزهایی مانند بیت‌کوین، اتریوم، ریپل، لایت‌کوین و… توسط این پلتفرم پشتیبانی می‌شوند.

نرخ بهره‌ای که Nexo برای کاربران خود در نظر گرفته است، ۶٫۹ تا ۱۳٫۹ درصد است. جالب است بدانید که تحت شرایطی خاص، وام‌هایی با بهره صفر درصد نیز داده می‌شوند. علاوه‌براین، میزان LTV این صرافی نیز بین ۵۰ تا ۹۰ درصد قرار دارد. فراهم‌کردن چنین شرایطی، توانسته Nexo را به یکی از پیشروترین پلتفرم‌ها برای دریافت وام ارز دیجیتال تبدیل کند.

پلتفرم Celsius Network

پلتفرم Celsius Network در سال ۲۰۱۸ توسط گروهی از کارآفرینان حوزه تکنولوژی راه‌اندازی شد. یکی از هم‌بنیان‌گذاران این پروژه، Alex Mashinsky است که مبتکر تکنولوژی VoIP نیز بوده و سابقه درخشانی در حوزه فناوری دارد. هدف اصلی راه‌اندازی Celsius Network، رساندن صاحبان ارزهای دیجیتال‌ به نوعی بهره‌وری است؛ بدین‌صورت که دارندگان رمزارزها می‌‌توانند دارایی خود را به این پلتفرم سپرده و در ازای آن، میزان مشخصی سود دریافت کنند. همچنین می‌توانند با استفاده از ارزهای دیجیتال، وثیقه‌گذاری کرده و برحسب میزان وثیقه برای دریافت وام درخواست دهند.

پلتفرم Celsius Network مرسوم‌ترین رمزارزهای بازار ازجمله بیت‌کوین، اتریوم و لایت‌کوین را به‌عنوان وثیقه می‌پذیرد. بزرگ‌ترین مزیتی که این پلتفرم به کاربران خود ارائه می‌دهد، نرخ بهره رقابتی آن است. نرخ بهره وام‌های Celsius Network از یک درصد سالانه شروع شده که بسته به میزان LTV و نوع عرض می‌تواند تغییر کند. برای مثال، کاربرانی که توکن بومی این پلتفرم (CEL) را نگه‌داری می‌کنند، مستلزم به پرداخت نرخ بهره کمتری هستند.

پلتفرم وام ارز دیجیتال Celsius Network سه سطح LTV را ارائه می‌دهد؛ LTVهای ۲۵، ۳۳، ۵۰ و ۷۰درصدی. میزان ال‌تی‌وی ۲۵درصدی برای کاربران تازه‌وارد و ۷۰درصدی برای کاربران باسابقه است.

پلتفرم Aave

یکی از جالب‌ترین پلتفرم‌ها برای دریافت وام ارز دیجیتال، Aave است. ویژگی‌ خاصی که در مورد این پلتفرم وجود دارد، این است که نه‌تنها امکان دریافت وام بلکه امکان پرداخت وام به سایر کاربران را نیز فراهم کرده است. کسانی که می‌خواهند یک درآمد ثابت از رمزارزهایی که دارند ایجاد کنند، می‌توانند دارایی خود را در این پلتفرم به سایر کاربران وام دهند.

پلتفرم Aave ابتدا با نام ETHLand در سال ۲۰۱۷ شروع به کار کرد؛ اما پس از گذشت یک سال، تصمیم گرفت با اسم Aave فعالیت خود را ادامه دهد. پلتفرم Aave در واقع یک پروتکل مالی غیرمتمرکز است که سعی بر حذف واسطه‌ها دارد. یکی از مزایایی که Aave فراهم کرده است، ارائه دو مدل مختلف برای تعیین نرخ بهره است؛ کاربران می‌توانند باتوجه‌به شرایطی که برای بازار پیش‌بینی‌ می‌کنند، یکی از این دو را انتخاب کنند. اولین نوع نرخ بهره، نرخ بهره ثابت است که با گذشت زمان تغییری در آن ایجاد نمی‌شود. دومین نوع نرخ بهره، نرخ بهره متغیر است که باتوجه‌به شرایط بازار می‌تواند افزایش یا کاهش یابد.

از دیگر ویژگی‌های Aave که هم به‌عنوان یک مزیت و هم به‌عنوان یک عیب شناخته می‌شود، انعطاف‌پذیری بالای آن است. بدین معنا که کاربران می‌توانند تصمیمات زیادی را به‌صورت شخصی اتخاذ کنند. برای مثال، تنوع میزان LTV در این صرافی بسیار بالا بوده و کاربران حق انتخاب‌های زیادی دارند. در نقطه مقابل، انعطاف بالای  Aave می‌‌تواند به پیچیدگی بیش از حد این پلتفرم منجر شده و آن را به گزینه‌ای نامناسب برای کاربران مبتدی تبدیل کند.

مزایای وام ارز دیجیتال چیست؟

مزایای وام ارز دیجیتال چیست؟

طبیعی است که هر فرآیند مالی مزایا و معایبی داشته باشد. مهم‌ترین مزایای دریافت وام ارز دیجیتال عبارت‌اند از:

دسترسی آسان و سریع

دریافت وام ارز دیجیتال‌ نیازی به گذراندن چالش‌های همیشگی سنتی نداشته و می‌‌توان در مدت‌زمانی کوتاه، وام‌های خوبی را دریافت کرد.

نرخ بهره رقابتی

آزادی عملی که پلتفرم‌های ارائه‌دهنده وام ارز دیجیتال دارند سبب شده است تا همواره با ارائه مدل‌های اقتصادی نوآورانه، سعی در کاهش نرخ بهره داشته باشند؛ به‌نحوی‌که امروزه این وام‌دهندگان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین رقبای بانک‌های سنتی شناخته می‌شوند.

شفافیت و امنیت

باتوجه‌به این که وام‌دهندگان از شبکه‌های بلاک‌چین استفاده می‌کنند، شفافیت و امنیت خوبی در مورد نحوه مدیریت دارایی آن‌ها وجود دارد. کاربران می‌توانند جزئیات را بررسی کرده و به سنجش کیفیت عملکرد یک پلتفرم مشغول شوند. البته، طبیعی است که این کار نیاز به دانش بالایی در خصوص مباحث اقتصادی داشته باشد.

وام ارز دیجیتال چه معایبی دارد؟

باوجود تمامی مزایایی که در مورد وام ارز دیجیتال وجود دارد، معایبی نیز برای آن مطرح می‌شوند. برای مثال، نوسانات قیمت ارز دیجیتال می‌‌تواند به‌راحتی ارزش وامی که دریافت شده را کاهش یا افزایش دهد یا این که ارزش دلاری قسط‌هایی که باید پرداخت شوند را دچار تغییر کند.

علاوه‌براین، کاربران همواره با چالش‌های امنیتی زیادی روبه‌رو هستند. با این که بلاک‌چین‌ها بستری امن برای انجام فرآیندهای مالی به‌حساب می‌آیند، اما عدم آگاهی از نحوه عملکرد آن‌ها می‌تواند دارایی را در معرض خطر قرار دهد. بارها این مشکل پیش آمده که رمزارزهای کاربران تازه‌کار سرقت شده‌اند یا این که امکان دسترسی به آن‌ها از بین رفته است.

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم مبحث وام ارز دیجیتال و محبوب‌ترین پلتفرم‌های ارائه‌دهنده آن را مورد بررسی قرار دهیم. ارزهای دیجیتال در حال تحول بخشیدن به کل سیستم مالی حاکم بر جهان هستند و طبیعی است که نه‌تنها در حوزه وام و تسهیلات، بلکه در سایر زمینه‌های اقتصادی نیز شاهد نوآوری‌های زیادی از آن‌ها باشیم.

نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه داشت، این است که برای هرگونه فعالیت در بازار رمزارزها، باید دوره‌های تخصصی را پشت سر گذاشت و با مباحث زیادی آشنا بود. فعالیت ناآگاهانه نه‌تنها در این بازار بلکه در هر یک از بازارهای مالی دیگر نیز قطعا به ورشکستگی منجر خواهد شد؛ به‌همین‌خاطر، بهتر است همواره با دیدی باز و علمی کافی وارد بازار شد. در آخر، امیدوارم مطالب گفته‌شده مفید واقع شده باشند و شما نیز بتوانید از تسهیلات پلتفرم‌های مختلف بهره‌مند شوید.