پروژه تون (TON) روز گذشته در ۱۶ تیر ۱۴۰۴، در پستی در بلاگ خود از امکان دریافت اقامت امارات متحده عربی از طریق سرمایه گذاری در ارز دیجیتال تون کوین (Toncoin) خبر داد. این اقامت شامل اعطای ویزای طلایی ۱۰ ساله به متقاضیانی است که معادل ۱۰۰,۰۰۰ دلار ارز تون کوین را به مدت سه سال استیک کرده و یک بار مبلغ ۳۵,۰۰۰ دلار به‌عنوان کارمزد پردازش پرداخت نمایند.

داستان اقامت ۱۰ ساله امارات با سرمایه گذاری در تون کوین چه بود؟

در اطلاعیه روز شنبه وبسایت رسمی این پروژه آمده بود که:

در کمتر از ۷ هفته از زمان ارسال مدارک تا دریافت ویزا، ویزای طلایی خود را تضمین کنید.

طبق این اطلاعیه، شرکای پروژه تون مستقر در امارات، مسئول انجام روند صدور ویزا و تأیید وضعیت اقامت خواهند بود.

رد ادعاهای دریافت ویزا و اقامت توسط خبرگزاری رسمی امارات

بااین‌حال، خبرگزاری رسمی امارات (WAM) در بیانیه‌ای اعلام کرد که «اداره فدرال هویت، تابعیت، گمرک و امنیت بنادر»، «سازمان اوراق بهادار و کالاها» و «مرجع تنظیم دارایی‌های مجازی (VARA)»، به‌صورت مشترک تأکید کرده‌اند که ویزای طلایی به دارندگان دارایی‌های دیجیتال اعطا نمی‌شود.

در این بیانیه آمده است:

مرجع مربوطه تأکید کرده است که سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال تحت قوانین خاصی قرار دارد و به شرایط دریافت ویزای طلایی ارتباطی ندارد. همچنین از سرمایه‌گذاران خواسته شده که اطلاعات را فقط از منابع رسمی و معتبر دریافت کنند تا در دام اطلاعات نادرست یا کلاهبرداری نیفتند.

بر اساس همین بیانیه، مرجع تنظیم دارایی‌های مجازی (VARA) همچنین اعلام کرده که شرکت تون نه دارای مجوز است و نه تحت نظارت این نهاد قرار دارد.

وضعیت متقاضیان اولیه سرمایه‌گذاری در ارز تون کوین

بر اساس ادعای اولیه تون، متقاضیان در طول دوره استیک، کنترل دارایی‌های خود را از طریق یک قرارداد هوشمند غیرمتمرکز که روی بلاک چین TON قابل بررسی است، حفظ خواهند کرد. همچنین وعده داده شده بود که سود سالانه‌ای بین ۳ تا ۴ درصد برای هولدرهای این دارایی‌های استیک‌شده فراهم می‌شود که برای انگیزه‌ای مضاعف به شمار می‌رفت.

بر اساس همین برنامه، ویزای طلایی امارات متحده عربی قرار بود اعضای درجه یک خانواده (همسر، فرزندان و والدین) را نیز بدون هزینه اضافی، به‌جز هزینه‌های معمول دولتی، تحت پوشش قرار دهد.

هزینه دریافت ویزای طلایی امارات چقدر است؟

مسیرهای معمول دریافت ویزای طلایی امارات معمولاً نیازمند حداقل ۵۴۰,۰۰۰ دلار سرمایه‌گذاری در دارایی‌های غیرنقدشونده (مانند ملک یا سپرده بلندمدت) هستند. اما برنامه پروژه تون تنها با ۱۰۰ هزار دلار استیکینگ ارز Toncoin، این مسیر را ممکن کرده بود.

بابی اونگ (Bobby Ong)، هم‌بنیان‌گذار وبسایت کوین گکو (CoinGecko)، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

ورود به این برنامه، ۵ برابر کمتر از معادل سرمایه‌گذاری در املاک یا سپرده بانکی امارات است و قطعاً توجه نهنگ‌ها را به خود جلب می‌کند تا نگاهی به تون کوین بیندازند و این مسیر را به‌عنوان یک گزینه در نظر بگیرند.

توییت باب اونگ درباره ویزایی طلایی امارات و سرمایه گذاری در ارز تون کوین

پس از اعلام این برنامه، قیمت تون کوین بیش از ۱۰٪ رشد کرد. بااین‌حال، این ارز همچنان ۶۰٪ پایین‌تر از سقف سالانه خود معامله می‌شود.