همچنین بخوانید: ۲۰ ارز دیجیتال محبوب ، خرید ارز دیجیتال ، قیمت بیت کوین ، قیمت اتریوم ، قیمت تتر
از جمله مسائلی که فائق آمدن بر آن برای اتحادیه اروپا و انگلیس سخت و دشوار بوده است، دردسرساز ترینشان بنبست به وجود آمده در رابطه با مرز ایرلند و برگزیت است. جمهوری ایرلند به دنبال کسب نوعی اطمینان خاطر است مبنی بر اینکه مرز میان این کشور و ایرلند شمالی (که بخشی از انگلیس به شمار میرود) جهت تجارت، عبور و مرور مردم، و تبادل خدمات کاملا باز میماند.
سرمایکس : دوبلین بر این مسئله اصرار دارد حتی اگر این موضوع به دشوارتر شدن برگزیت یا «عدم حصول توافق» بیانجامد. فهمیدن اینکه چرا ایرلند خواهان چنین امری است کار چندان دشواری نیست. ۱۶ درصد صادرات ایرلند به مقصد انگلیس صورت میگیرند و ۳۹ درصد وارداتش نیز از این کشور هستند. هرگونه مانع بر سر آزادی تجارت برای هر دو طرف سخت و دشوار خواهد بود.
با توجه به منفعتی که باز بودن مرزها برای هر دوی ایرلند و انگلیس به ارمغان میآورد، این سؤال مطرح میشود که چرا این موضوع به یک مسئله غامض در مذاکرات میان دو طرف تبدیل شده است؟ هنگامی که مرحله اول مذاکرات بر سر برگزیت در ماه دسامبر ۲۰۱۷ به پایان رسید اتحادیه اروپا و انگلیس با یکدیگر توافق نظر داشتند. آنها مشترکا بر این باور بودند که اگر بتوانند بر سر یک راهکار به توافق برسند، در آن صورت یک سازوکار همسوسازی تنظیم مقرراتی میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی شکل خواهد گرفت.
حزب اتحادگرای دموکراتیک (DUP) ایرلند شمالی اما برنامه را برهم زد و مدعی شد که در این باره با آنها مشورت صورت نگرفته است. از آنجا که ۱۰ نماینده این حزب در پارلمان آرای مورد نیاز دولت محافظهکار اقلیت ترزا میرا جهت تصویب لوایح کلیدی دولت در پارلمان تأمین میکنند، در نتیجه این حزب در ارتباط با هر سیاستی که جزیره ایرلند را از خود متأثر میسازد نقش پررنگی ایفا میکند.
خانم مِی میباید سریعاً دست به اقدام میزد تا نگرانیهای حزب اتحادگرای دموکراتیک را برطرف سازد و به آنها اطمینان خاطر دهد که نحوه رفتار با ایرلند شمالی در دوران پس از برگزیت تغییری نخواهد کرد. وی به آنها اطمینان داد که هرگز با سازوکار عبور و مرور آزادانه میان مرز دو ایرلند موافقت نخواهد کرد. تا به اینجای کار، این امر مانعی بر سر راه گفتگوهای برگزیت به وجود آورده است، زیرا انگلیس به دنبال توافق بر سر معاملهای نیست که در قالب آن یا در بازار واحد و یا در اتحادیه گمرکی باقی میماند. نخستوزیر انگلیس نیز گفته است خواهان تقسیم کشور نیست.
با این حال، اگر اتحادیه اروپا و انگلیس بخواهند به فناوری بلاک چین روی بیاورند در آن صورت شاید یک راه حل وجود داشته باشد. «تأمین مالی تجارت» یکی از حوزههای اصلی است که فناوری بلاک چین اخیراً در آن طرفدار پیدا کرده است. هر هفته چند طرح آزمایشی اعلام میشود و بانکها و صادرکنندگان/واردکنندگان عمیقاً به بررسی این نکته میپردازند که چگونه میتوان از فرصتهای مرتبط با فناوری بلاک چین در حوزه تأمین مالی تجارت و مدیریت زنجیره تأمین بهره گرفت.
آنچه که رخ داده این است که اتخاذ نگرشهای محدود در قبال فرصتها در قالب سناریوهای مجزا یا «تکی» موجب شده تا این امر راه به جایی نبرد. در قالب یک رویکرد شبکهای که همه مراحل، یعنی طرفین دخیل در معامله یا زنجیره ارزش، را پوشش میدهد میتوان به موفقیتهای فراگیرتر و فرصتهای منفعت بار تر نائل آمد. بدین ترتیب این امکان به وجود میآید که معاملات چندگانه را به عنوان زیرمجموعههای یک زنجیره واحد تکمیل نمود بدون آنکه به چند عملیات مجزا و جداگانه نیازی باشد.
این امر میتواند یک راهکار فناورانه برای مشکل مرزی ایرلند در دوران پس از برگزیت باشد. فیلیپ هاموند وزیر دارایی انگلیس از چنین احتمالی حمایت میکند.هاموند هفته پیش در جریان کنفرانس حزب محافظهکار در بیرمنگام در پاسخ به سؤالی درباره مشکل مرزی ایرلند و تأثیر آن بر اقتصاد انگلیس اظهار داشت:. فناوری دارد در دسترس قرار میگیرد… من ادعای کارشناسی در این زمینه ندارم اما فناوری بلاک چین واضحترین فناوری در این زمینه است…
ارائه چنین استدلالی ساده و آسان است، زیرا تنها مورد به کارگیری فناوری بلاک چین در مقیاس گسترده موجب تقویت بیت کوین شده است. تعداد فزایندهای از شرکتها به دنبال راههایی هستند تا فناوری بلاک چین را در درون کسبوکارهای خود بگنجانند و بدین طریق از کمیت و کیفیت امور خود مطمئن شوند. بنابراین، طبیعی است اگر که گفته شود امنیت تغییرناپذیر دادههای ذخیره شده در فناوری بلاک چین بهترین راهکار جهت پرداختن به مشکلات مرتبط با کنترل مرزی است.
نفوذ به دادههای ذخیره شده کار سخت و دشواری است. در نتیجه، سارقان احتمالی کالا یا هکرها بیخیال میشوند. فراموش نکنید که در بحبوحه داستانسراییهای وحشتناک درباره هک بیت کوین، این صرافیها بودند که یک نقطهضعف به شمار میرفتند، نه فناوری بلاک چین.
اگر چهرههای بدبین در درون اتحادیه اروپا و انگلیس خواهان تضمین هستند، در آن صورت باید دو شرکت مائرسک (Maersk) و آی بی ام (IBM) را الگو قرار دهند که در راستای دگرگونسازی صنعت جهانی کشتیرانی دست به یک سرمایهگذاری مشترک زدهاند. آنها با بهرهگیری از فناوری بلاک چین سنگ بنای یک الگوی تجارت دریایی را بنا میگذارند که ظرف شش ماه اجرایی خواهد شد.
شرکت مائرسک طرح آزمایشی خود را با همکاری شرکت دو دوپونت آی ان سی (DowDuPontInc) به اجرا گذاشت که در قالب آن فناوری بلاک چین در بنادر هوستون و روتردام بکار گرفته شده است. آنچه که به این سازوکار مشروعیت بخشیده آن است که گمرکات در هر دو کشور هلند و آمریکا با این فرآیند همسو گردیدهاند. در برنامههایی که مائرسک با شرکتهای نسله اسای (Nestle SA)، یونیلیور انوی (Unilever NV)، و وال مارت آی ان سی (Walmart INC) به اجرا گذاشته نیز پیوند با شرکت آی بی ام قابل مشاهده است.
این تغییر و تحول به نظر رهگیری کالاها را بسیار کارآمدتر ساخته و به فرصتها در حوزه تجارت الکترونیک در مقیاس جهانی بسیار دامن میزند. منتقدان شاید مدعی شوند که طراحی و اجرای سیستمهای گمرکی بر پایه فناوری بلاک چین زمان زیادی میبرد و گران و پرهزینه است. آنها همچنین به مواضع متغیر حوزه سیاست در اتحادیه اروپا و انگلیس اشاره میکنند و میگویند آنچه که در سال ۲۰۱۹ بر سرش توافق میشود شاید طی پنج سال آینده به واسطه تغییرات سیاسی در اتحادیه اروپا و انگلیس تضعیف گردد.
این دیدگاه بسیار کوتهبینانه است، زیرا فناوری بلاک چین میتواند یک راهکار خوب برای مشکل شناسایی محصولات باشد و از طریق انگلیس وارد اتحادیه اروپا شود تا نسبت به تبعیت از استانداردهای تنظیم مقرراتی اتحادیه اروپا اطمینان حاصل گردد.
باید به خاطر داشت که اتحادیه اروپا در مجموع بزرگ ترین شریک تجاری انگلیس است. در سال ۲۰۱۷، واردات انگلیس از اتحادیه اروپا بالغ بر ۳۴۱ میلیارد پوند یا ۴۴۷ میلیارد دلار بود (۵۳ درصد مجموع واردات انگلیس). انگلیس طی مدت مذکور ۲۴۷ میلیارد پوند یا ۳۵۹ میلیارد دلار کالا به اتحادیه اروپا صادر کرد (۴۴ درصد مجموع صادرات انگلیس). در هر صورت این پول کمی نیست. قبل از آنکه مخالفان فناوری در اتحادیه اروپا/انگلیس فناوری بلاک چین را به زیر بکشند باید به زیانهای اقتصادی عدم توافق به واسطه مشکلات مرزی ایرلند به طور جدی فکر کنند.
حتی اگر در بهترین حالت اتحادیه اروپا و انگلیس بتوانند یک توافقنامه تجارت آزاد منعقد کنند، باز هم آنها خواهان تدابیر محافظتی گمرکی خواهند بود تا بدین طریق مشخص سازند آیا محصولی که از مرز ایرلند عبور میکند از کشور همسایه میآید یا از یک کشور ثالث که از این طریق به دنبال دور زدن تعرفههای گمرکی است.فناوری بلاک چین میتواند نقش نگهبان بالای برج دیدهبانی را ایفا کند و در نتیجه مانع موجود را برطرف سازد.