طی سالیان گذشته با افزایش‌های شدید قیمت ارز‌ دیجیتال، علاقه سرمایه‌گذاران به این بازار نوسانی افزایش یافته است و بسیاری به روش‌های مختلفی از جمله ترید روزانه، در تلاش برای کسب سود از نوسانات قیمتی هستند.  با این حال، بازار ارز‌های دیجیتال ریسک‌های خود را دارد و هرکسی نمی‌تواند در این بازار موفق باشد. در واقع، اکثر سرمایه‌گذاران معاملات خود را با ضرر می‌بندند و نمی‌توانند به سود قابل توجهی در این بازار دست پیدا کنند.

ترید و معاملات ارز‌های دیجیتال آسان نیست و برای کسب سود از نوسانات قیمتی، شما باید بدانید که دقیقاً چه زمانی به بازار وارد شوید و بهترین فرصت‌ها برای بستن معاملات و خروج از بازار را شناسایی کنید. به همین دلیل تریدر‌ها و معامله گران ارز‌های دیجیتال از ابزار‌ها و روش‌های تحلیلی استفاده می‌کنند تا بتوانند شرایط بازار را تحلیل کرده و بهترین تصمیمات را بگیرند.

با این حال، فراگیری مهارت ترید آسان به نظر نمی‌رسد و تازه واردان بازار ممکن است با ابزار‌ها و روش‌های تحلیلی بیشماری مواجه شوند که آن‌ها را دلسرد کند. هرچند لازم به ذکر که تریدر‌ها نیازی به یادگیری تمام ابزار‌ها ندارند و کافی است تا استراتژی معاملاتی خود را پیدا کنند. این استراتژی ممکن است شامل 1 روش تحلیلی یا ده‌ها ابزار و روش ترید متنوع باشد، محدودیتی وجود ندارد و هرکس با شرایط و نیاز‌های خود می‌تواند معاملات خود را انجام دهد.

آشنایی و استفاده از اندیکاتور‌های به شیوه صحیح می‌تواند تأثیر قابل توجهی در میزان موفقیت یا شکست معاملات روزانه داشته باشد، به همین دلیل در ادامه این مقاله می‌خواهیم برخی از اندیکاتور‌هایی که تریدر‌های روزانه ارز‌های دیجیتال به طور مداوم از آن‌ها استفاده می‌کنند را شرح دهیم، هر سرمایه‌گذار بازار می‌تواند براساس نیاز و شرایط خود از این اندیکاتور‌ها استفاده کند و موقعیت‌های حمایت، مقاومت، خرید و فروش را شناسایی کند.

ترید روزانه چیست؟

ترید نوعی روش سرمایه‌گذاری در بازار ارز‌های دیجیتال است که به خرید یک دارایی در قیمت پایین و سپس فروش آن در قیمت بالاتر اشاره دارد. این روند خرید و فروش در بازه زمانی مختلفی انجام می‌شود و از چند دقیقه تا چندین روز و هفته ممکن است متغیر باشد.

در ترید، سرمایه‌گذاران هدف کسب سود کوتاه مدت را دارند و به همین دلیل با بررسی و تحلیل مداوم بازار، تلاش می‌کنند تا موقعیت‌ها را برای خرید و فروش سریع دارایی‌ها با بهترین قیمت شناسایی کنند.

ترید روزانه نیز به هدف کسب سود کوتاه مدت انجام می‌شود و به موقعیتی اشاره دارد که سرمایه‌گذار و تریدر در طول روز معاملات خرید و فروش خود را انجام می‌دهد. همانطور که مشخص است، معاملات ترید روزانه بازه بسیار کوتاهی دارند و به همین دلیل هر نوسان قیمت کوچکی اهمیت پیدا می‌کند.

تریدر‌های روزانه برای شناسایی موقعیت‌های مناسب در بازه‌های کوتاه، از روش‌های مختلف تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند. در تحلیل تکنیکال، تمرکز بر نمودار و روند‌های قیمتی ارز‌های دیجیتال است تا با شناسایی الگو‌های تکراری، روند‌های آینده پیش‌بینی شود تا سرمایه‌گذار بتواند تصمیمات معاملاتی بهتری را بگیرد.

بررسی نمودار‌های قیمتی و روند‌ها به کمک اندیکاتور‌ها انجام می‌شود. اندیکاتور یا شاخص، ابزار‌هایی هستند که با استفاده از روابط ریاضی و اعداد، بر روی نمودار‌های قیمتی رسم می‌شوند و به عنوان پیش‌بینی، تأیید و رد تحلیل و یا هشدار برای سرمایه‌گذاران عمل می‌کنند. امروزه اندیکاتور‌های متنوعی وجود دارند که سرمایه‌گذاران با توجه به شرایط خود از آن‌ها استفاده می‌کنند، اگر قصد ترید روزانه و کوتاه مدت را دارید اندیکاتور‌هایی که در ادامه این مقاله آورده شده‌اند می‌توانند برای شما کاربرد داشته باشند.

بهترین اندیکاتور‌ها برای ترید روزانه

با وجود روش‌های مختلف ترید و سرمایه‌گذاری در بازار ارز‌های دیجیتال، اندیکاتور‌های متنوعی نیز وجود دارند که آشنایی و استفاده از تمام آن‌ها برای موفقیت در این بازار نوسانی الزامی نیست. با این حال آشنایی با آن‌ها می‌تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار تریدر‌های بازار قرار دهد تا به مرور زمان روش استفاده از آن‌ها را فرا بگیرند. در ادامه برخی از بهترین اندیکاتور‌های تحلیل تکنیکال ترید روزانه ارز‌های دیجیتال را می‌توانید مطالعه کنید. در مقاله بهترین اندیکاتور ارز دیجیتال نیز موارد بیشتری برای کارهای مختلف معرفی کرده ایم که می توانید آن را نیز مطالعه کنید.

شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی یک اندیکاتور معاملاتی محبوب است که در معاملات روزانه ارز‌های دیجیتال برای اندازه‌گیری قدرت و حرکت قیمت استفاده می‌شود. شاخص قدرت نسبی میزان سود‌های اخیر یک ارز دیجیتال را با ضرر‌های اخیر آن مقایسه می‌کند و به معامله گران نشان می‌دهد که آیا دارایی بیش از حد خریده یا بیش از حد فروخته شده است.

شاخص قدرت نسبی یک نوسانگر مؤمنتوم است که از 0 تا 100 را نشان می‌دهد، در صورتی که عدد این شاخص بالای 70 باشد، نشان‌دهنده خرید بیش از حد است (سیگنال فروش) و اگر زیر 30 باشد، نشان‌دهنده فروش بیش از حد است. (سیگنال خرید)

به تصویر زیر دقت کنید:

شاخص قدرت نسبی در ماه می‌به زیر 30 رسیده است که سیگنالی برای فروش بیش از حد است. تریدر‌های بازار پس از انجام تحلیل‌های خود، می‌توانستند این موقعیت را زمانی مناسب برای خرید شناسایی کنند که سیگنال قدرت نسبی نیز آن را تأیید می‌کرد. همانطور که در نمودار مشخص است، قیمت از این محدوده پایین‌تر نرفت و سپس در مدت زمان چند ماهه، بیت کوین موفق به رشد قیمتی شد و افرادی که در آن نقطه خرید خود را انجام داده بودند، سود قابل توجهی را به دست آوردند.

این روند را برای معاملات کوتاه مدت و روزانه نیز می‌توان انجام داد.

مزایا و معایب شاخص قدرت نسبی

اندیکاتور RSI یک اندیکاتور محبوب در معاملات ارز‌های دیجیتال است و دلایلی خوبی برای این محبوبیت وجود دارد. دسترسی به اطلاعات این اندیکاتور آسان است و تریدر به راحتی و سریع می‌تواند اطلاعات مفیدی را پیرامون شرایط خرید و فروش بیش از حد یک دارایی دریافت کند. این شاخص سیگنال‌های واضحی را برای برای خرید و فروش به معامله گران ارائه می‌دهد که به تصمیم‌گیری‌های آگاهانه در هنگام معاملات کمک می‌کند.

با این حال، دسترسی آسان به معنی درک و استفاده مؤثر آسان نیست و معامله گران مبتدی بازار ممکن است برای استفاده مناسب از این اندیکاتور، نیازمند تمرین و تجربه در بازار باشند. برای به حداکثر رساندن اثربخشی اندیکاتور قدرت نسبی، پیشنهاد می‌شود که معامله گران آن را با دیگر شاخص‌ها و ابزار‌های تجزیه و تحلیل ترکیب کنند تا تصمیمات معاملاتی بهتری را اتخاذ کنند و ریسک معاملات را کاهش دهند. برای یادگیری بیشتر درباره این اندیکاتور می توانید به سایت هایی مانند youtube و investopedia مراجعه کنید.

میانگین متحرک همگرا واگرا یا مکدی (MACD)

میانگین متحرک همگرا واگرا یا مکدی (MACD)

میانگین متحرک همگرا واگرا از جمله اندیکاتور‌هایی به شمار می‌رود که به طور گسترده در معاملات ارز‌های دیجیتال استفاده می‌شود. این اندیکاتور در واقع نشان‌دهنده رابطه بین دو میانگین متحرک است که می‌تواند نشان‌دهنده روند جدیدی چه صعودی یا نزولی باشد.

خط مکدی، از کم کردن میانگین متحرک نمایی 26 روزه (EMA) از متحرک نمایی 12 روزه محاسبه می‌شود. در اندیکاتور مکدی، علاوه بر خط مکدی خط سیگنال نیز وجود دارد که میانگین متحرک نمایی 9 روزه خط مکدی است. در نهایت هیستوگرام مکدی است که از تفریق خط سیگنال و خط مکدی به دست می‌آید.

میانگین متحرک مکدی در بالا و پایین صفر نوسان می‌کند و به معامله گران برای شناسایی جهت روند و قدرت آن کمک می‌کند. به مثال زیر توجه کنید:

همانطور که در نمودار مشخص شده است، زمانی که مکدی به زیر خط سیگنال سقوط می‌کند، یک سیگنال نزولی است که نشان می‌دهد ممکن است زمان فروش فرا رسیده باشد. برعکس، زمانی که خط مکدی از خط سیگنال بالاتر می‌رود، سیگنال صعودی است و نشان می‌دهد که قیمت دارایی ممکن است حرکت صعودی داشته باشد. مواردی که با روند‌های قیمتی تأیید شدند.

مزایا و معایب میانگین متحرک همگرا واگرا

یکی از مزایای کلیدی استفاده از اندیکاتور میانگین متحرک همگرا واگرا در معاملات روزانه ارز‌های دیجیتال، توانایی آن در ارائه روشی ساده و کارآمد برای شناسایی روند‌ها و سیگنال‌های خرید یا فروش است. علاوه بر این، این اندیکاتور دارای سطح بالایی از سفارشی‌سازی است و معامله‌گران را قادر می‌سازد تا چارچوب زمانی و تنظیمات دیگر را برای هماهنگی با سبک‌های معاملاتی منحصربه‌فرد خود تنظیم کنند.

با این وجود، توجه به این نکته ضروری است که مانند هر شاخص دیگری، میانگین متحرک مکدی ممکن است گاهی اوقات سیگنال‌های نادرست تولید کند. بنابراین تریدر‌های روزانه از میانگین متحرک همگرا واگرا در کنار دیگر شاخص‌ها استفاده می‌کنند تا اعتبار آن را تأیید کنند و از آن، در کنار تحلیل و بررسی‌های خود استفاده کنند.

فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement)

فیبوناچی اصلاحی یک ابزار تحلیل تکنیکالی محبوب است که در معاملات روزانه ارز‌های دیجیتال برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اندیکاتور براساس دنباله فیبوناچی محاسبه شده است. در دنباله اندیکاتور فیبوناچی، هر عدد از جمع دو عدد قبلی خود به دست آمده است و این دنباله تا بی‌نهایت دنبال می‌شود. در فیبوناچی اصلاحی، با ترتیبی از تقسیم اعداد این دنباله درصد‌هایی به دست آمده است که شامل 23.6،38.2،50،61.8 و 78.6 درصد می‌شوند.

با رسم فیبوناچی اصلاحی بر روی روند‌های تکمیل شده، تریدر‌های روزانه می‌توانند براساس خطوط این درصد‌ها محدوده‌های مقاومت یا حمایت را شناسایی کنند.

به تصویر زیر دقت کنید:

همانطور که قابل مشاهده است، خطوط 23.6،38.2،50،61.8 و 78.6 همگی به عنوان حمایت، هرچند موقت، عمل کرده‌اند. این خطوط برای شناسایی مقاومت‌ها نیز کاربرد دارد.

مزایا و معایب فیبوناچی اصلاحی

فیبوناچی اصلاحی روشی ساده و مؤثر برای معامله گران برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت بازار را فراهم می‌کند. این اندیکاتور قابل تنظیم است و به معامله گران اجازه می‌دهد تا چارچوب زمانی و تنظیمات آن را متناسب با سبک معاملاتی خود تنظیم کنند.

با این حال، سطوح اصلاح فیبوناچی ذهنی هستند و معامله‌گران مختلف ممکن است از نسبت‌ها یا فریم‌های زمانی متفاوتی استفاده کنند که می‌تواند منجر به سیگنال‌های متناقض شود. در حالی که این اندیکاتور به خودی خود می‌تواند اطلاعات مفیدی و کاربردی را در اختیار معامله گران روزانه قرار دهد، اما پیشنهاد می‌شود تا در کنار دیگر شاخص‌ها مورد استفاده قرار گیرد تا ریسک معاملات کاهش یابد.

حجم تعادلی (On-Balance Volume)

اندیکاتور حجم تعادلی، فشار خرید و فروش در بازار را اندازه‌گیری می‌کند. برای محاسبه حجم تعادلی، در زمان‌های کاهش قیمت حجم معاملات دارایی از OBV تفریق می‌شود و در زمان‌های افزایش قیمت، حجم معاملات جمع می‌شود. خط اندیکاتور حجم تعادلی به معامله گران قدرت و جهت روند را نشان می‌دهد. به نمونه زیر توجه داشته باشید:

در بخش مشخص شده نمودار، در حالی که روند صعودی رخ می‌دهد، قیمت و خط حجم تعادلی مطابقت ندارند. در اینجا، قیمت همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و محدوده بالاتری ایجاد می‌کند، اما خط حجم تعادلی نمی‌تواند از این روند پیروی کند. این بدان معنی است که اگرچه قیمت در حال افزایش است، اما حجم نسبی معاملات از این افزایش قیمت حمایت نمی‌کند. چنین شرایطی معمولاً می‌تواند نشانه‌ای از پایان یک روند صعودی باشد.

مزایا و معایب حجم تعادلی

شاخص حجم تعادلی یا OBV در معاملات روزانه ارز‌های دیجیتال می‌تواند برای تأیید روند‌ها و شناسایی واگرایی‌های احتمالی بین اندیکاتور و قیمت یک دارایی استفاده شود. معامله‌گران می‌توانند از شاخص حجم تعادلی برای شناسایی موقعیت‌هایی استفاده کنند که در آن قیمت دارایی در یک جهت حرکت می‌کند در حالی که حجم در جهت مخالف حرکت می‌کند، که می‌تواند نشانه‌ای از معکوس شدن روند باشد. علاوه بر این، شاخص حجم تعادلی را می‌توان همراه با سایر ابزار‌های تحلیل تکنیکال برای تأیید سیگنال‌های معاملاتی و به حداقل رساندن خطر سیگنال‌های نادرست استفاده کرد.

یکی از معایب این اندیکاتور این است که ممکن است برای همه شرایط بازار مناسب نباشد. از این اندیکاتور معمولاً تنها در در ارز‌های پرطرفدار که فشار خرید یا فروش واضحی وجود دارد استفاده می‌شود.

جمع‌بندی

در حالی که برخی از بهترین اندیکاتور‌های ترید روزانه در این مقاله معرفی شدند، اما یادگیری و استفاده مؤثر آن‌ها نیازمند تلاش و تمرین بسیار است. آشنایی و حتی آموزش مبتدی استفاده از این اندیکاتور‌ها نمی‌توانند نتایج قابل توجهی را برای معاملات شما داشته باشند و به عنوان یک تریدر بازار، باید این اندیکاتور‌ها را در شرایط مختلف و به طور مداوم استفاده کنید تا بتوانید نتایج آن را مشاهده کنید.

علاوه بر آن، لازم به ذکر است که اندیکاتور‌ها نمی‌توانند به خودی خود بهترین زمان‌های خرید و فروش را به شما نشان دهند و در اکثر مواقع به عنوان تأیید یا رد تحلیل‌ها و نتیجه‌گیری‌های انجام شده توسط تریدر‌های بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین مهم است که از بهترین اندیکاتور‌های ترید روزانه معرفی شده در کنار تحلیل و بررسی روزانه و همراه با استراتژی معاملاتی استفاده شود.