اینکه یک ترید چه میزان درآمد دارد، یکی از سؤالهای متداول افرادی است که قصد ورود جدی به بازار ارزهای دیجیتال را دارند و میخواهند بخش قابلتوجهی از زمانشان را صرف خرید و فروش ارز دیجیتال کنند. دلیل علاقهی بسیاری به ترید ارز دیجیتال بحث درآمد دلاری است که مسلماً با توجه به شرایط، میتواند کمک خرجی بسیار خوبی برای شخص محسوب شود. به طور خلاصه، درآمد دلاری و البته کار خانگی به حساب آمدن ترید ارزهای دیجیتال، تنها دلایلی هستند که بسیاری به فکر ورودی جدی به بازار ارزهای دیجیتال میافتند و میخواهند ترید روزانه و فعال داشته باشند. با این حال، همهچیز اینقدر ساده و بیاشکال نیست و درآمد از این طریق پرفرازونشیب خواهد بود. در این مقاله از سرمایکس، قصد داریم به درآمد ترید ارزهای دیجیتال بپردازیم و خطرات و مواردی که باید معاملهگر بداند را در آن شرح دهیم.
فهرست مقاله
Toggleتریدر به چه کسی میگویند؟
تریدر به کسی میگویند که به خرید و فروش ارز دیجیتال یا هر دارایی دیگر در بازارهای مالی مشغول است. این شخص میتواند برای خود، شخص دیگری یا موسسهی مالی ترید کند و از این نظر فرقی بین تریدرها وجود ندارد، اما بین تریدر و سرمایهگذار یک فرق اساسی وجود دارد آن هم این است که سرمایهگذاری دارایی را معمولاً برای مدت طولانیتری نگهداری میکند در حالی که تریدر به کسب درآمد کوتاهمدت مشغول است و بیشتر خریدوفروش روزانه دارد.
تریدر ارز دیجیتال میتواند برای یک مؤسسه مالی نیز کار کند که در این شرایط، موسسه تریدر را تأمین مالی میکند و درآمد تریدر در این حالت معمولاً ترکیبی از حقوق ثابت و درصدی از سود حاصل است. اگر تریدر خود به تنهایی کار کند، در این شرایط سود حاصل از ترید کاملاً برای خودش است، اما باید خودش سرمایهاش را تأمین کند. به طور کلی میدانیم که درآمد تریدرها ثابت نیست، حتی اگر برای شرکتی کار کنند چرا که ممکن است به جای کسب سود یا حتی سربهسر شدن، با ضرر مواجه شوند. همچنین اگر فرد برای خودش کار کند، به غیر از اینکه سودی کسب نمیکند، بخشی از سرمایهاش را از دست میدهد.
روشهای کسب درآمد از ترید ارزهای دیجیتال
راههای زیادی برای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال بدون سرمایه و با سرمایه وجود دارد، اما از آنجایی که صرفاً بر روی بحث ترید متمرکز هستیم، صرفاً به دو روش میپردازیم. درآمد تریدرها از هر دو روش، اگر بتوانند استراتژی درستی اتخاذ کنند، بسیار مناسب خواهد بود. این دو روش که بسیار محبوب و پر استفاده هستند، به شرح زیرند:
نوسان گیری
بازار ارزهای دیجیتال تنها بازار مالی است که به میزان قابلتوجهی پر نوسان است و قیمت داراییها در آن مدام در حال بالا و پایین رفتن است و سرعت این تغییرات به قدری بالا است که بسیاری تا بخواهند اقدامی بکنند، داراییشان از دست رفته است. تریدرها با استفاده از این افزایش و کاهش سریع درآمد کسب میکنند. اگر بخواهید از این زمینه کسب درآمد کنید، باید به ابزارهای تحلیل بازار آشنایی داشته باشید و بتوانید استراتژیهای مدیریت سرمایه را به خوبی اجرا کنید که این دو نیازمند مطالعه و تمرین بسیار هستند.
برای کسب درآمد از ترید باید بتوانید با یادگیری آموزش تحلیل تکنیکال و سپس استفاده از آن برای پیشبینی درست، در قیمتهای پایین اقدام به خرید و در قیمتهای بالا اقدام به فروش کنید. در این روش حتماً باید حد سود برای خود مشخص کرده باشید و از طمع خودداری کنید. بازار معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال از طرفی دیگر نیاز دارد که تریدر دانش بیشتری داشته باشد، به خصوص اینکه در بازار معاملات فیوچرز همانگونه که میتوان سود بسیار کسب کرد، میتوان ضرر زیادی نیز متحمل شد. در مقاله نوسان گیری ارز دیجیتال، بیشتر درباره این موضوع صحبت کرده ایم که می توانید آن را هم مطالعه کنید.
آربیتراژ
یکی دیگر از روشهای کسب درآمد از ترید ارزهای دیجیتال است که در صرافیهای ایرانی و خارجی بسیاری وجود دارد و تریدرها میتوانند از آن استفاده کنند. این روش بیشتر از آنکه نیاز به تحلیل و دانش تحلیل داشته باشد، بیشتر نیازمند زمان فعالیت، تیزبینی و دقت بیشتر است. ارزهای دیجیتال به صورت همزمان در صرافیها معامله میشود و میتوان گفت که معمولاً قیمت رسمی و مشخصی ندارند و سایتهایی مثل کوینمارکتکپ بر اساس متوسط قیمت، نرخ جدید را میگذارند. به عنوان مثال، یک ارز دیجیتال در یک لحظه خاص در یک صرافی با قیمت 10 هزار دلار و در یک صرافی دیگر با قیمت 9.950 دلار به فروش میرسد. در اینجا، تریدر آربیتراژ این فرصت را دارد که ارز دیجیتال موردنظر را از آن صرافی با قیمت کم بخرد و آن صرافی اولی با قیمت بیشتر به فروش برساند.
همانطور که میبینید، این روش نیاز چندانی به تحلیل قیمت ندارد و میتواند در هر شرایطی اعم از بازار صعودی، نزولی یا رنج جوابگو باشد، اما فرصت کسب درآمد از آربیتراژ همیشه برای تریدرها فراهم نیست، وگرنه همه افراد شغلهای کنونی خود را برای درآمدزایی از این روش رها میکردند! اگر میخواهید از این روش استفاده کنید، باید همیشه به دنبال یافتن فرصت باشید و خیلی سریع از آن استفاده نمایید. ممکن است در این روش تا روزها چنین فرصتی آشکار نشود و حتی در نهایت درآمد شما از این روش بسیار ناچیز باشد.
مراحل تبدیل شدن به تریدر ارزهای دیجیتال
برای تبدیل شدن به یک تریدر، باید به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و سایر ابزارها و شاخصهای تحلیل آشنا باشید و بتوانید استراتژیهایی که برای داشتن یک معاملهی خوب موردنیاز هستند را به خوبی فرا بگیرید و استفاده کنید. به طور کلی مراحل تبدیل شدن به یک تریدر و اینکه دقیقاً باید از کجا شروع کنید، به شرح زیر هستند:
- ساخت اکانت در یک صرافی ارز دیجیتال: شما باید برای ترید در ارزهای دیجیتال در یک صرافی ارز دیجیتال ثبتنام کنید که پیشنهاد ما ثبتنام در صرافیهای ایرانی ارز دیجیتال مانند سرمایکس است که دارای پشتیبانی 24 ساعته هستند و امکان احراز هویت راحت و بیدغدغه را برای شما فراهم کردهاند. پس از آن، میتوانید در صرافیای که ثبتنام کردهاید اقدام به خریدوفروش ارز دیجیتال و نوسان گیری کنید. همچنین پیشنهاد میشود که در چند صرافی ثبتنام کنید چرا که ممکن است شرایطی پیش بیاید که یک ارز به خصوص برای معامله مناسب باشد، اما در صرافی مورداستفاده شما فهرست نشده باشد.
- واریز پول به صرافی: پس از آن، شما باید به صرافی از کارتبانکی خود پول واریز کنید که بتوانید ارزهای دیجیتال بخرید. مسلماً اگر در یک صرافی ایرانی ارز دیجیتال ثبتنام کرده باشید، واریز پول نباید کار دشواری باشد و اگر احراز هویت خود را تکمیل کرده باشید، باید بتوانید به راحتی پول واریز کنید.
- شروع ترید بر مبانی استراتژی خوب و تحلیل: بازار ارزهای دیجیتال پر نوسان و پر ریسک است. کوچکترین اشتباه شما میتوان به معنای پایان کار شما و نابودی سرمایهتان منجر شود. پس همانطور که گفته شد، مهم است که یک تریدر که قصد فعالیت جدی در این بازار را دارد، به تحلیل تکنیکال و فاندامنتال آشنایی داشته باشد و بتواند نمودارهای قیمتی را بخواند و تحلیل کند. همچنین لازم به ذکر است که معاملات فیوچرز به تریدرهای تازهکار به دلیل ریسک بالایش توصیه نمیشود. در این بازار باید حسابشده عمل کرده و طمع نکنید.
- مدیریت سرمایه و ذخیره سود: مدیریت سرمایه در ارز دیجیتال یعنی اینکه بتوانید در هنگام معامله، برای خود حد ضرر تعین کنید و دیگر روشهای معاملاتی را دنبال کنید که داراییتان از دست نرود. فراموش نکنید که شما با یک سرمایه وارد میشوید و قصد درآمد از آن را دارید، نه از دست دادنش را. همچنین اگر در صرافیهای ایرانی ارز دیجیتال ثبتنام کرده باشید، امکان برداشت پول به راحتی قابل انجام است و نباید در ذخیره سود خود مشکلی داشته باشید.
اشتباهات رایج در ترید ارزهای دیجیتال
همانطور میدانید ترید ارز دیجیتال به هیچوجه کار سادهای نیست. هیچ استراتژی از پیش تعیین شدهای که بتواند شما را به درآمد قطعی برساند وجود ندارد. رسیدن به درآمد تریدرهای بزرگ دنیا آرزوی خیلی از فعالان بازار است، اما برای رسیدن به آنها باید در قدم اول اشتباهات رایج ترید و سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال را بشناسید و از انجام آنها بپرهیزید. این اشتباهات به شرح زیر هستند:
- عدم کسب آمادگی لازم: ترید کردن از دور آسان به نظر میرسد، اما وقتی واردش شوید، متوجه میشوید جزو کارهای پر ریسک و استرسزا به شمار میرود. پس باید آمادگی کافی را پیش از هر کاری داشته باشید و بدانید که وارد چه چیزی میخواهید بشوید. از سرمایه کم و کسب تجربه شروع کنید و کم کم به سمت تریدها بزرگتر بروید.
- عدم استفاده از حد ضرر: حد سود و ضرر تنها چیزی است که جلوی متحمل شدن شما از ضرر بیشتر را میگیرد، پس سرنوشت داراییتان را به دست سرنوشت نسپارید و وقتی به حد ضرر رسیدید، سریع اقدام به فروش کنید.
- عمد توجه به ریسک: بسیاری از تریدرهای تازهکار فکر میکنند تنها معاملاتی مناسب هستند که سود بزرگی به همراه دارند اما باید توجه کنید که این معاملات شامل ریسکهای بزرگ نیز هستند. پس پیش از ورود به یک معامله، سعی کنید تمامی جوانب را در نظر بگیرید و مدیریت ریسک در ارز دیجیتال را به خوبی بلد باشید.
- بیصبری و انجام تریدهای زیاد: خیلی از افرادی که وارد بازار ارزهای دیجیتال میشوند به امید یک شبه پولدار شدن و رسیدن به درآمد برترین تریدرها این کار را میکنند که بیشتر آنها در نهایت شکست میخورند و تمام داراییشان را از دست میدهند. میزان ترید نشان موفقیت نیست، بلکه ترید موفق است که نشان موفقیت شماست.
- تغییر استراتژی بعد از هر شکست: ضرر بخش جداییناپذیر از ترید است و حتی برترین تریدرهای دنیا نیز متحمل ضرر میشوند، اما افراد تازهکار با هر بار ضرر سعی در عوض کردن استراتژی معاملاتی خود میکنند و چیزی که نمیدانند این است که این کار تنها آنها را از یادگیری عقب میاندازد.
- عدم توجه به تغییرات و روند بازار: این مورد مخصوصاً در ارزهای دیجیتال به تدریج اتفاق میافتد. باید این را در نظر داشته باشید که شرایط بازار در هر لحظه در حال تغییر است و هر لحظه ممکن است همهچیز برعکس چیزی که شما فکر میکردید شود.
- اختصاص سرمایه زیاد به یک موقعیت: امکان ضرر همیشه وجود دارد و حتی تریدرهای بزرگ دنیا نیز ممکن است در 50 درصد از معاملات خود شکست بخورند. مدیریت سرمایه تنها راه حل این مشکل است. تریدر خوب نباید همه سرمایهاش را وارد یک موقعیت کند چرا که در صورت عدم مدیریت سرمایه، ممکن است بخش بزرگی از پول خود را در یک معامله از دست بدهید.
- انتظار عدد سود مطلق: درگیر رؤیا فروشی بسیاری از افراد کلاهبردار نشوید و فریب آنها را نخورید. درآمد تریدرها ثابت نیست و نباید انتظار درآمد بالا در هر ماه را داشته باشید. ممکن است حتی ماههایی بیاید که درآمدی نداشته باشید و حتی ضرر کرده باشید.
- اضافه کردن پول به معامله ضرر ده: از انجام این اشتباه بزرگ پرهیز کنید چرا که منجر به از بین رفتن سرمایه شما میشود. از معاملهای که به حد ضرر شما رسیده است باید خارج شوید.
متوسط درآمد ماهانه تریدرها در ایران
نمیتوان به طور قطع جواب دقیقی به این سؤال داد، زیرا درآمد تریدرها چه در ایران و چه در خارج به عوامل بسیاری بستگی دارد. با این حال، بر اساس دادههای سایتهای استخدامی ایرانی، به نظر میرسد که درآمد تریدرها در ایران چیزی بین 8 تا 12 میلیون تومان به ازای هر ماه و بسته به شرکت استخدامکننده است. در اینجا نکتهای حائز اهمیت است که در برخی از تبلیغات دیده میشود که وعدههای سودهای بسیار بالا میدهند، اما این موضوع با واقعیت فاصله زیادی دارد. هرچند به جز این موارد، شما باید با مالیات ارزهای دیجیتال در ایران نیز آشنا باشید.
جمعبندی: آیا ترید سود دارد؟
اکنون در انتهای این مقاله، شما باید به درک درستی از اینکه تریدر کیست و کسب درآمد از ترید چگونه است، رسیده باشد و باید بتوانید خودتان پاسخ این سؤال را بدهید، اما به طور کلی، هم میتوان گفت خیر و هم میتوان گفته بله. کسب سود از ترید ارزهای دیجیتال به عوامل شخصی و اقتصادی مختلفی از جمله میزان درک تریدر از بازار، دانش تحلیل، برنامه معاملاتی و دیگر موارد بستگی دارد و هرگز نمیتوان جواب قاطعی به این سؤال داد، اما به طور کلی، اگر همهچیز طبق برنامه پیش بروید، ترید سودآور است و تریدر میتوان درآمد متغیر خوبی داشته باشد.