یکی از نگرانیهای افرادی که به فکر سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال میافتند، انتخاب روش تحلیل است. ترکیب روش تحلیلی فاندامنتال و تکنیکال رویکردی است که شما میتوانید از آن جهت استخراج سیگنال استفاده کنید. در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید تا به سوال “تحلیل فاندامنتال چیست؟” پاسخ دهید و نکات مهم در رابطه با این روش تحلیلی را بررسی کنیم.
نگاهی به تحلیل فاندامنتال
تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال که با نام تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال نیز شناخته میشود، یکی از روش های تحلیل ارز دیجیتال مانند تحلیل سنتیمنتال است به صورت پویا و از بالا به پایین، تلاش میکند تا با در نظر گرفتن عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر بهای یک ارز دیجیتال، ارزش آن را محاسبه کند.
بنیانگذار تحلیل بنیادی، بنجامین گراهام، یکی از مدیران بزرگ سرمایهگذاری و اقتصاددانان برجسته بود. او اصول اساسی این روش را شکل داده و به عنوان یکی از فعالان بورس آمریکا شناخته میشود. در تحلیل بنیادی، متغیرهایی مانند ضرایب قیمت، درآمد شرکت و سودهای انتظاری به عنوان عوامل اصلی برای ارزیابی ارزش داخلی ارزهای دیجیتال مورد بررسی قرار میگیرند.
تفاوتی اساسی میان ارزهای دیجیتال و داراییهای سنتی مشهود است. این اختلاف از جهت عدم وجود معیارهای سنتی برای ارزشگذاری داخلی ارزهای دیجیتال نشأت میگیرد. به همین دلیل، انجام تحلیل بنیادی بر روی این ارزها برای بسیاری از تحلیلگران حرفهای چالشبرانگیز است. با این وجود، تحلیلهای تخصصی میتوانند به تحلیلگران و سرمایهگذاران، اطلاعاتی دقیق درباره بهترین زمان خرید ارزهای دیجیتال و پیشبینی قیمت آنان در آینده ارائه دهند.
برای اجرای موثر تحلیل بنیادی، نیازمند دانش کامل از عوامل تأثیرگذار بر ارزش ارزهای دیجیتال در طولانی مدت هستید. پس از جمعآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنان، امکان پیشبینی چشمانداز ارزهای دیجیتال در آینده فراهم خواهد بود.
عوامل تاثیرگذار در تحلیل فاندامنتال
همانگونه که در مقاله آموزش تحلیل فاندامنتال نیز اشاره شد، تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال نیازمند انجام مطالعات عمیق در این زمینه است. برای یک سرمایهگذار باهوش، ضروری است که در حوزه بازی با ارقام سنگین ماهر بوده و در فرآیند سرمایهگذاری همواره دقت و دانش کامل داشته باشد تا یاد بگیرد چگونه بهترین تصمیمها را اتخاذ کند. در این قسمت پاسخ میدهیم به اینکه چه عواملی در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال نقش اساسی ایفا میکنند؟ به طور کلی، چند نمونه از عوامل تاثیرگذار بر فرایند تحلیل فاندامنتال عبارتاند از:
1. بررسی موجودی یک نوع کوین
2. ارزش بازار
3. حجم معاملات
4. نرخ بازگشت سرمایه
5. آینده ارز
بررسی موجودی یک نوع کوین
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا برخی افراد به جای خرید و فروش ارزهای دیجیتال، تمایل به حفظ آنها دارند؟ برای کنترل تورم، یکی از راهحلها این است که میزان عرضه ارز دیجیتال در بازار به صورت محدود انجام شود. به عنوان نمونه، تا کنون ۱۹ میلیون بیتکوین استخراج شده است. طبق اصول عرضه و تقاضا، وجود تقاضای بالا و عرضه محدود، به افزایش قیمت این ارز دیجیتال در آینده منجر خواهد شد. از این رو، یکی از مهمترین عواملی که در تحلیل بنیادی باید به آن توجه کرد، موجودی کل نوعی از ارز است.
ارزش بازار
همان طور که در سایت consultancy-me هم گفته شده، در تبیین ارزش بازار، میتوان به سادگی از عبارت زیر استفاده کرد:
"ارزش بازار = تعداد واحدهای دارایی یا سهام × قیمت هر واحد از دارایی یا سهام"
به عنوان مثال، اگر بخواهیم ارزش بازار بیتکوین را محاسبه کنیم و قیمت هر واحد بیتکوین ۸,۳۵۱.۲۴ دلار باشد و تعداد بیتکوینهای موجود ۱۸,۱۸۰,۳۰۰ میلیون باشد، تنها کافیست قیمت واحدی از بیتکوین را در تعداد کل بیتکوینها ضرب نماییم که معادل ۱۵۱۸۲۸۰۴۸۵۷۲ دلار یا تقریباً ۱۵۱ میلیون دلار خواهد شد.
برای سرمایهگذاران، ارزش بازار عامل بسیار حائز اهمیتی است. این ارزش، به آنان کمک میکند کل سرمایهای که در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کردهاند را تعیین کنند و تصمیمگیری مناسبی در خصوص سرمایهگذاری را انجام دهند. هرچه ارزش بازار یک ارز بیشتر باشد، نشاندهنده کاهش ریسک سرمایهگذاری خواهد بود. هرچند ارزش بازار نقش مهمی در تحلیل وضعیت بازار در آینده ایفا میکند، اما نباید فراموش کنیم که این تنها یکی از عوامل مؤثر بر تحلیل بنیادی است. برای ارزیابی دقیقتر، لازم است که تمامی عوامل مؤثر در تحلیل فاندامنتال را در نظر گرفت.
حجم معاملات
در تحلیل بازار بورس، یکی از عوامل بسیار حیاتی، حجم معاملات است. واقعیت جالبی که باید آن را به یاد داشته باشید، این است که حجم معاملات نیز به عنوان یک معیار برای اندازهگیری شهرت یک ارز دیجیتال استفاده میشود. در بازار ارزهای دیجیتال، حجم معاملات به میزان کلی از ارز دیجیتالی اشاره دارد که در یک بازه زمانی مشخص مبادله شده است.
حجم معاملات بالای یک ارز دیجیتال نشانگر تقاضای بالایی برای آن ارز است. افراد مبتدی ممکن است فقط به حجم معاملات یک ارز دیجیتال در یک روز توجه کنند. با این حال، مقدار حجم معاملات روزانه میتواند به ناگهانی به علت یک خبر یا شایعه تغییر کند. به همین دلیل، در این مدل تحلیلی ارزهای دیجیتال، بهتر است به بررسی حجم معاملات در طول یک ماه پرداخته شود.
نرخ بازگشت سرمایه
بازدهی یا نرخ بازگشت سرمایه در حوزه ارزهای دیجیتال به زبان ساده به معنای:
"سودی که به ازای هر واحد از سرمایهگذاری دریافت میشود"
محاسبه نرخ بازگشت سرمایه به عنوان ابزاری مفید، به سرمایهگذاران کمک میکند تا عملکرد ارزهای دیجیتال را تجزیه و تحلیل نمایند. به عنوان مثال، در زمان آغاز فعالیت بیتکوین، قیمت آن ۱۳۵ دلار بوده است.
آینده ارز
با توجه به جذابیت ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر، پروژههای متعددی در حوزه ارز دیجیتال به طور گسترده راهاندازی شدهاند. اما پس از ارزیابی و تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود، مشخص میشود که اکثر این پروژهها به نقشه راه مشخصی پایبند نیستند و چشمانداز روشنی از خود به سرمایهگذاران ارائه نمیدهند.
ما پیشنهاد میکنیم قبل از وارد شدن به بازار خرید و فروش ارز دیجیتال، درباره برنامه کلی پروژه تحقیقات لازم را انجام دهید. اگر دانش کافی در این زمینه ندارید، میتوانید به افراد متخصص مراجعه کنید تا به شما کمک کنند.
مزایا و معایب تحلیل فاندامنتال
در سراسر جهان، تعداد زیادی از سرمایهگذاران از این روش تحلیل به عنوان یک ابزار برای ارزیابی بهای ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. اما همچنین افرادی نیز وجود دارند که از روشهای دیگری برای بررسی وضعیت بازار استفاده مینمایند. آنچه که روشن است، این است که تحلیل بنیادی یا تحلیل فاندامنتال همچنین مانند دیگر روشها، دارای نقاط قوت و ضعفی است. در ادامه، برخی از این مزایا و معایب را بررسی میکنیم؛
مزایای تحلیل فاندامنتال:
- برای فهم و شناخت عمیقتر از بازار ارزهای دیجیتال بسیار مؤثر است.
- این رویکرد، یکی از متداولترین روشهای سرمایهگذاری بلندمدت در زمینه ارزهای دیجیتال محسوب میشود.
- در این مدل تحلیلی، عوامل موثر بر پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال به دقت مورد بررسی قرار میگیرند.
معایب تحلیل فاندامنتال:
- برای درک دقیق از وضعیت بازار، سرمایهگذار باید از تمامی عوامل تأثیرگذار بر قیمت ارزهای دیجیتال آگاه باشد، که این امر نیاز به تحقیقات و مطالعات گسترده دارد.
- احتمال تفسیر اشتباه از برخی عوامل مؤثر در این رویکرد وجود دارد.
- تحلیل فاندامنتال زمانبر است. با توجه به اینکه این روش به تجزیه و تحلیل جامع عوامل مختلف نیاز دارد، صبر و شکیبایی فراوانی مورد نیاز خواهد بود.
جمع بندی
همانطور که در متن بالا برای پاسخ به سوال “تحلیل فاندامنتال چیست؟” گفته شد؛ این رویکرد تحلیلی یک روش برای ارزیابی ارزهای دیجیتال است که با تمرکز بر عوامل اقتصادی و اجتماعی، ارزش داراییها را محاسبه میکند. تحلیل بنیادی توسط سرمایهگذاران به منظور تشخیص بهترین زمان برای سرمایهگذاری و پیشبینی قیمت آینده ارزهای دیجیتال استفاده میشود.
در تحلیل فاندامنتال، عواملی نظیر درآمد، پرداختیها، ضرایب قیمتها و موجودیهای ارزها به عنوان نقاط تمرکز شناخته میشوند. این رویکرد به سرمایهگذاران کمک میکند تا تصمیمگیری عاقلانهتری در خصوص سرمایهگذاریهای آینده خود داشته باشند.
هرچند که تحلیل فاندامنتال دارای مزایایی نظیر فهم بهتر بازار و پیشبینی دقیقتر قیمتها است، اما نیازمند دانش گسترده و تحقیقات عمیق در زمینههای مختلف اقتصادی و اجتماعی نیز میباشد. همچنین، زمانبر بودن این روش و امکان برداشت اشتباه از برخی عوامل موثر نیز نکاتی هستند که سرمایهگذاران باید به آنها توجه داشته باشند.